Een opblaasbare jacuzzi, is dat wel echt zo leuk?

Lang nagedacht, reviews bekeken en getwijfeld. Uiteindelijk hakte we dan toch de knoop door: We bestellen een opblaasbare jacuzzi!

Waarom een jacuzzi?

De kinderen zijn enorme waterratten. Dat was ooit anders, de 2 oudsten waren tot 4-jarige leeftijd heel erg bang van en in het water. Schreeuwen tijdens het douchen en met geen teen in het zwembadje willen. Als je ze nu ziet ravotten in het water, zou je me nooit geloven.
Elk jaar weer kochten we een zwembadje, je kent ze wel die opblaasbare modellen die krijgt voor een paar euro’s. Even vullen, glijbaan erin en klaar voor uren speelplezier… Althans, dat dachten we. Onze zonen krijgen namelijk alles stuk. Mijn man was het dit jaar beu en er zou geen zwembad meer komen.
Tot ik de opblaasbare Spa van Intex voorbij zag komen. Zo stevig dat je zelfs met enkele personen op de rand kan zitten zonder dat het inzakt. De temperatuur kan opgewarmd worden tot 40°C en als je er genoeg van hebt, berg je de spa gewoon op.

De Intex spa

We hebben uiteindelijk gekozen voor de beige variant voor 6 personen(de 4-persoons vind je hier). Je hebt ze ook in het blauw, deze heeft 20% meer bubbels. En er bestaat nog een donkerbruine variant met bubbels en massage jets. Het hangt dus af van je wensen en budget.
Ik bestelde de jacuzzi online en 2 dagen later werd het geleverd. Net op tijd voor het mooie weer dat er voorspeld werd. Natuurlijk is dit geen pakketpost aangezien de doos rond de 50kg weegt.
Intex PureSpa
De Intex spa wordt geleverd met onderzeil, geïsoleerd afdekzeil en enkele extra accessoires. Je kan ook nog extra rubberen tegels eronder leggen zodat de koude uit de grond niet in het bad kruipt.
Intex PureSpa – Bijgeleverde accesoires
Intex PureSpa – Geleverde onderdelen

Opzetten van de spa

Het opzetten van het bad ging erg gemakkelijk en snel. Ik denk dat de kinderen er binnen het uur al in zaten te spetteren. Je opent best eerst alle dozen en legt dan alles even langs elkaar. Zo vind je ook gemakkelijker de gebruiksaanwijzing, dit is een stuk karton, een boekje of zelfs een cd. In de meeste reviews hadden mensen het moeilijk met een handleiding te vinden, maar ze zit er dus wel echt bij. Daarom dat je best eerst de dozen allemaal open doet en de inhoud eruit haalt.
Intex PureSpa – Opzetten, kinderspel!
Begin met het leggen van het onderzeil en eventueel de rubberen tegels. Daarop plaats je je bad(bedenk hierbij aan welke kant je het bedieningspaneel wil). Sluit de zwarte slang aan op de luchtuitgang en binnen de 10 minuten staat het bad recht. Vervolgens blaas je de deksel op en dan kan je het bad verbinden aan het bedieningspaneel. Even de filter erop schroeven en voilà, je spa is klaar om gevuld te worden!

Eerste gebruik

Hier konden de kinderen niet wachten omdat het zo warm was 🙂 Ze hebben er de hele avond ingezeten ondanks dat het water nog koud was (20°C). Als het waterpeil eenmaal boven de filteropeningen staat, kan je de filter aanzetten. De eerste avond zijn mijn man en ik er niet ingegaan omdat we dit te fris vonden. We stelden de temperatuur in op 34°C en lieten het bad ’s nachts aanstaan(je kan het ook iedere keer uitzetten en opwarmen enkele uren voordat je erin wil).
De volgende ochtend was de temperatuur 34°C en de kinderen kropen er meteen in. Wat je wel moet onthouden is dat door de bubbels, de temperatuur met 1 á 2 graden zakt door de lucht die uit de gaatjes komt. Maar de kinderen vonden dit prima en de buitentemperatuur was ook hoog genoeg.
‘S avonds toen de kinderen genoeg gezwommen hadden, stelde ik de temperatuur in op 37°C. En 2 uur later toen de kinderen sliepen, kropen we eindelijk eens zelf erin. Het water was zalig warm! Ik denk dat het op dat moment was dat mijn man besliste dat het een super aankoop was!
Tip:
Je dient de chloortabletten wel erbij te kopen. Er zit een chloordrijver bij en water teststrips, maar geen chloor 😉

………………………………………………..

De artikelen in deze blog kochten we zelf. Deze blog is dus in geen geval gesponsord door Intex.

2 reacties op “Een opblaasbare jacuzzi, is dat wel echt zo leuk?”

  1. Super tof om te lezen, altijd leuk als je t eens bij en ander ziet. Het gevoel van elk jaar een nieuw badje voor de kids kopen is herkenbaar. Mooie review. Groetjes Ellen

    1. Dank je wel lieve Ellen! We denken inderdaad dat het alleen bij ons zo is, maar ik denk dat mama’s veel gemeen hebben 😉 Liefs E.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *