succesvol en snel afvallen

Hoe je met succes kunt afvallen en een gezonde levensstijl kunt beginnen

Afvallen is voor veel mensen een van de moeilijkste en meest uitdagende doelen die ze zichzelf kunnen stellen. Het vergt discipline, doorzettingsvermogen en een verandering van levensstijl. Het kan ontmoedigend zijn om te beginnen met een gezonde levensstijl, vooral als je gewend bent geraakt aan slechte eetgewoonten en weinig lichaamsbeweging. Maar het goede nieuws is dat het nooit te laat is om te beginnen en met de juiste strategieën en mindset kun je succesvol afvallen en een gezonde levensstijl behouden!

Ik ben geen medisch expert, maar ik ben wel (meermaals) met succes heel wat kilo’s afgevallen. Zo kwam ik tijdens mijn zwangerschappen meer dan 20kg bij en na de zwangerschappen kon ik met succes meer dan 30kg weer afvallen.

Lees ook: Zelfliefde: Boost je zelfvertrouwen en krijg weer grip op je leven!

Hoe kun je nu snel en makkelijk veel gewicht verliezen?

Het is belangrijk om te beseffen dat afvallen niet van de ene op de andere dag gebeurt en dat het een proces is dat tijd en toewijding vereist. Het is ook belangrijk om realistische doelen te stellen en niet te streng te zijn voor jezelf. Het is niet realistisch om te verwachten dat je in een paar weken tijd tientallen kilo’s zult verliezen. Het is veel effectiever om kleine en haalbare doelen te stellen en jezelf te belonen als je deze doelen behaalt.

Het bijhouden van een afvaldagboek kan heel handig zijn om je hierbij een handje op weg te helpen. Het opschrijven van je doelen maakt het concreet en “echt”. Het kan een goede motivatie zijn om alvast te starten en te werken aan jezelf.

weekplanner voor meer structuur

Vermijd crash diëten , ze doen meer kwaad dan goed!

Een van de meest voorkomende valkuilen bij het proberen af te vallen is het volgen van crashdiëten of extreme diëten. Deze diëten beloven vaak snelle resultaten, maar ze zijn niet duurzaam en kunnen zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid. Het is veel beter om te kiezen voor een evenwichtig en gevarieerd dieet dat alle voedingsstoffen bevat die je lichaam nodig heeft. Denk hierbij aan veel groenten en fruit, volkorenproducten, magere eiwitten en gezonde vetten. Vermijd bewerkte voedingsmiddelen, suikerhoudende dranken en fastfood.

Daarnaast is regelmatige lichaamsbeweging essentieel bij het afvallen. Probeer minstens 30 minuten per dag te bewegen, bijvoorbeeld door te wandelen, te fietsen of te zwemmen. Krachttraining kan ook helpen bij het opbouwen van spiermassa en het verhogen van je stofwisseling. Zoek een vorm van lichaamsbeweging die je leuk vindt en die je kunt volhouden op de lange termijn.

lees ook: Afvallen met CrossFit en weightlifting, kan dat? Mijn mening over CrossFit na 2 jaar

crossfit Backsquat - Lievelyne

Je mindset veranderen is een must om succesvol gewicht te verliezen!

Een andere belangrijke factor bij het succesvol afvallen is het veranderen van je mindset. Het is belangrijk om positief te blijven en jezelf niet te straffen als het een keer niet helemaal gaat zoals gepland. Wees mild voor jezelf en leer van je fouten. Het is ook nuttig om steun te zoeken bij vrienden, familieleden of professionals die je kunnen helpen en motiveren tijdens je afvalreis.

Maaltijden plannen is gegarandeerd succes!

Het volhouden van een gezonde levensstijl kan moeilijk zijn, vooral als je gewend bent aan oude gewoonten en verleid wordt door ongezonde voedingsmiddelen. Het is belangrijk om strategieën te bedenken die je kunnen helpen om je gezonde levensstijl vol te houden. Een van deze strategieën is het plannen van je maaltijden en snacks, zodat je altijd gezonde opties bij de hand hebt. Ook het vermijden van situaties waarin je in de verleiding komt om te veel te eten of ongezonde keuzes te maken, kan helpen bij het volhouden van je gezonde levensstijl.

lees ook: Mealprep of maaltijd plannen, hoe doe je dat? Dit zijn mijn beste tips!

Mealprep en maaltijdplannen tips om af te vallen

Het is ook belangrijk om jezelf regelmatig te belonen voor je inspanningen. Dit kan bijvoorbeeld door jezelf een gezonde traktatie te gunnen of een leuk uitje te plannen. Door jezelf regelmatig te belonen, hou je het leuk en gemotiveerd om door te blijven gaan.

Er zijn veel voordelen verbonden aan het hebben van een gezonde levensstijl. Naast het afvallen en het verbeteren van je fysieke gezondheid, zul je merken dat je meer energie hebt, beter slaapt en een beter humeur hebt. Ook kan een gezonde levensstijl je zelfvertrouwen vergroten en je helpen om beter om te gaan met stress.

Kortom, afvallen en het behouden van een gezonde levensstijl kunnen moeilijk zijn, maar met de juiste strategieën en mindset is het zeker haalbaar. Vermijd extreme diëten en kies voor een evenwichtig dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Verander je mindset en wees mild voor jezelf. Zoek steun bij vrienden, familieleden of professionals en bedenk strategieën om je gezonde levensstijl vol te houden. De voordelen van een gezonde levensstijl zijn talrijk en zullen je helpen om je doelen te bereiken en een gelukkiger en gezonder leven te leiden.

mom en lifestyle blogger LIEVELYNE

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.