pokemon go tips

De beste pokémon verzamel tips voor beginners(en gevorderden)

Welkom op Lievelyne.be, dé plek waar je tips en tricks kunt vinden over trends, recepten, lifestyle en meer! In deze blog wil ik het graag even hebben over een handige app en tevens ook een populair fenomeen dat de wereld veroverde. Yes ik heb het over de populaire app: Pokémon Go (afgekort POGO).

Wat is Pokémon Go en waarom zou je het aanraden?

Pokémon Go is een augmented reality-game die in juli 2016 werd gelanceerd en sindsdien miljoenen mensen over de hele wereld heeft geboeid(waaronder ook mij, mijn man en onze kinderen). Het is een spel waarbij spelers virtuele Pokémon kunnen vangen en trainen in de echte wereld. Door middel van GPS en de camera van je telefoon zie je de Pokémon verschijnen op straat, in parken, bij monumenten en andere locaties.

Een hele handige app om je gezondheid een boost te geven. Aangezien je doelen moet behalen, opdrachten moet volbrengen en enkel nieuwe Pokémons kunt tegenkomen als je in beweging bent, zet het je toch wel in beweging.

Je krijgt ook Pokémon eieren en hiervoor moet je een aantal kilometers wandelen om ze te laten uitkomen. Toch wel spannend, want soms zitten er zeldzame Pokémons in!

De populariteit van Pokémon Go heeft geleid tot een ware rage, waarbij mensen massaal de straat op gaan om Pokémon te vangen.

Lees ook: Kindvriendelijke wandelingen en tips in Limburg met GRATIS zoektocht!

Maar wat maakt deze app nu zo populair? En hoe werkt het precies?

Pokémon Go is een mix van virtual reality en de echte wereld, waardoor het spel uniek en meeslepend is. Spelers kunnen hun favoriete Pokémon vangen, trainen en tegen elkaar laten vechten in zogenaamde Gyms. Door te bewegen in de echte wereld, kunnen spelers hun avatar laten bewegen in het spel en zo nieuwe Pokémon ontdekken.

Het spel heeft ook een sociaal aspect, waarbij spelers samen op jacht gaan naar Pokémon en elkaar kunnen ontmoeten in de virtuele wereld. Dit heeft geleid tot talloze evenementen en bijeenkomsten waar Pokémon Go spelers samenkomen om te spelen en te socializen.

Hoe werkt Pokémon Go?

Pokémon Go maakt gebruik van GPS en de camera van je telefoon om Pokémon te laten verschijnen in de echte wereld. Spelers kunnen de Pokémon zien op hun scherm en proberen ze te vangen door Pokéballs naar ze te gooien. Om deze Pokéballs te verzamelen moet je opdrachten voltooien, pokéstops bezoeken of je ontvangt ze uit geschenken die je krijgt van je trainer vrienden in de app.

Is Pokémon Go gratis?

Ja, Pokémon Go is gratis te downloaden in de Google Play Store of de appstore en te spelen. Er zijn echter wel in-app aankopen mogelijk voor extra’s zoals Pokéballs en andere items.

beste pokemon go tips

Mogelijk ook interessant om te lezen: Zelfliefde: Boost je zelfvertrouwen en krijg weer grip op je leven!

Hoe kan ik meer Pokémon vinden?

Om meer Pokémon te vinden in Pokémon Go, kun je het beste naar drukke plekken gaan zoals parken, winkelcentra en landmarks. Ook kun je gebruik maken van Incense en Lure Modules om Pokémon aan te trekken. Al deze items ontvang je in het spel door Pokéstops te bezoeken en opdrachten te voltooien.

Enkele tips & hacks om sneller een level omhoog te gaan en meer XP te verdienen in Pokémon Go

  • Wanneer je een Lucky egg gebruikt in de Pokémon Go app, krijg je extra XP punten. Verwijder deze eieren dus niet zomaar, bewaar ze voor een momentje waarop je veel Pokémons gaat evolueren, bijvoorbeeld.
  • Sommige Pokémons(zoals Weedle, Pidgey, Abra,…) hebben weinig candy nodig om te evolueren, vang ze dus zeker ook al heb je ze al. Voor het evolueren van een Pokémon krijg je veel XP punten en die kun je zeker gebruiken om je level te verhogen!
  • Wanneer je een Pokemon langs je laat lopen in het spel, ontvang je om de zoveel km een candy voor deze Pokémon. Handig om hem later te evolueren. Ook vind je buddy af en toe cadeautjes en extra items.
  • Maak een foto van je buddy Pokémon wanneer hij langs je loopt en misschien verschijnt er een mysterieuze Pokémon!
  • Deel je trainerscode met vrienden of in Facebookgroepen, voor elke vriend die je toevoegt in Pokémon Go, krijg je 3000 XP. Dat is niet alles want je krijg bij het bereiken van een bepaald vriendenlevel zomaar even 10.000 xp(en bij gebruik van een lucky egg, verdubbelt dat naar 20.000 xp)
  • Curve balls en excellent worpen geven meer kans op een succesvolle Pokémon vangst!

Pokémon Go heeft de wereld veroverd en blijft evolueren met regelmatige updates en evenementen. Of je nu een doorgewinterde speler bent of nieuw bent in de wereld van Pokémon, Pokémon Go biedt een unieke en opwindende spelervaring die je meevoert naar een wereld vol avontuur en plezier.

En jij, ben jij al een Pokémon Go speler? Laat het ons weten in de reacties en deel je ervaringen met ons! Veel plezier met het vangen van Pokémon en tot de volgende keer op Lievelyne.be!

mom en lifestyle blogger LIEVELYNE

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.