Wat je moet weten voordat je naar Disneyland Parijs gaat: Onmisbare tips en tricks

Wat je moet weten voordat je naar Disneyland Parijs gaat: Onmisbare tips en tricks

Ben je klaar om je onder te dompelen in de magische wereld van Disneyland Parijs? Of je nu een frequente bezoeker bent of het park voor de eerste keer wilt bezoeken, je hebt waarschijnlijk een hoop vragen. Geen zorgen, wij hebben de meest gestelde vragen over Disneyland Parijs voor je verzameld en hier alle antwoorden op een rijtje gezet. Lees verder om alle informatie te ontdekken en ervoor te zorgen dat je bezoek aan het park een onvergetelijke ervaring wordt!

de beste tips Disneyland

Onmisbare tips voor meer Disney plezier in Parijs:

Voordat je je avontuur begint in Disneyland Parijs, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Boek je tickets op voorhand om lange wachtrijen te vermijden en profiteer van eventuele kortingen. Vergeet ook niet om het weerbericht te controleren, zodat je gepaste kleding kunt meenemen om comfortabel door het park te kunnen bewegen. Koop je tickets van tevoren online. Door je tickets op voorhand online te kopen, kun je vaak geld besparen en hoef je niet in de rij te staan om tickets te kopen bij de ingang.

Bedenk op voorhand welke attracties je zeker wilt doen en welke shows je graag wilt zien. Doe de drukste attracties zeker zo vroeg mogelijk op de dag of tijdens de parade, dan is de wachttijd iets korter. Zo win je tijd.

Plan je trip op voorhand, maak daarvoor gebruik van de Disneylandapp. Hier staan bruikbare tips, je kunt ingeven welk soort uitstap je wilt doen(kleine kinderen, lekker eten, wilde ritten,…) op basis van je keuze selecteert de app de beste opties voor je. Disneyland Parijs is groot en heeft talloze attracties en shows die je wilt ontdekken. Om te voorkomen dat je kostbare tijd verspilt aan het rondlopen zonder plan, is het een goed idee om een strategie te bepalen voordat je aankomt. Maak een lijst van de attracties die je absoluut niet wilt missen en plan je dag op basis van hun locatie en de openingstijden.

disney studio's park

Ook een aanrader om te lezen: Gezellig dagje Wunderland Kalkar!

In de Disneyland app vind je ook alle wachttijden van de verschillende attracties, maar ook een kaart van het park waardoor je makkelijk en efficiënt kunt navigeren door het park. Je ziet perfect welke attracties de minste wachttijd hebben op dat moment, zo kun je de drukste attracties makkelijk vermijden of op een later tijdstip doen.

TOPTIP: De Finding Nemo attractie is erg populair, maar ook Spiderman is een aanrader. Mocht je het park bezoeken, ga dan zo vroeg mogelijk naar Crush’s Coaster. Zo vermijd je de grootste drukte. Wachttijden aan deze attractie kunnen makkelijk oplopen tot 75 minuten!

Zo zorg je ervoor dat je niet te veel geld opmaakt aan je trip naar Disneyland

Zoals eerder vermeld, boek je best je tickets een tijd op voorhand voor de beste tarieven. Ook de periode waarin je Disneyland bezoekt speelt een grote rol, zo betaal je in het laagseizoen veel minder voor je ticket en overnachting EN zijn de wachttijden aan de attracties ook veel korter! Houd de officiële Disneyland Parijs-website en andere reiswebsites in de gaten voor eventuele kortingen en speciale aanbiedingen voor tickets, accommodatie en maaltijden.

Overweeg om buiten het park te verblijven in een nabijgelegen hotel of accommodatie. Vaak zijn deze opties goedkoper en bieden ze shuttlebussen naar het park, waardoor je geld en tijd bespaart op parkeren en het inchecken bij de Disney-hotels. Uiteraard kun je dan niet genieten van het extra uurtje Disney Magic time ’s morgens.

Eten en drinken kun je uiteraard in het park, maar wees je ervan bewust dat je voor een frietje met mayonaise al snel 5€ kwijt bent en voor een cola mag je ook al ruim 3€ neertellen. Dat kan hoog oplopen als je met kinderen het park bezoekt. Het is dus geen slecht idee om een lekker lunchpakket te voorzien voor je tripje naar Disneyland.

Stitch snoep en gadgets Disneyland parijs tips

Niet te missen shows die je gezien MOET hebben in Disneyland:

Sluit je dag af met een spectaculaire avondshow in het Disneyland Park. De adembenemende licht- en vuurwerkshow “Disney Illuminations” is zeker iets dat je gezien moet hebben. Deze vindt elke dag plaatst en wordt geprojecteerd op het Disneykasteel. Als het weer het toelaat, zijn er ook lichtgevende drones te aanwezig die deze show pas echt spectaculair maken! Zorg dus zeker dat je tijdig een perfect plaatsje uitzoekt voor het beste zicht op het kasteel.

De betoverende parade, ‘Disney Stars on Parade’, is ook een absolute must-see. Prachtige wagens en je favoriete Disneyfiguren paraderen vrolijk langs je door. Mocht je door de dag geen Disneyfiguren gezien hebben in het park, dan zie je ze tijdens de parade allemaal samen. En wie weet zwaaien ze wel vrolijk jouw richting uit!

disneyland stars on parade tips

Ook door de dag zijn er heel wat verschillende shows die je kunt gaan bekijken. Zo vonden wij “A million splashes” parade ook erg tof om te zien. Deze duurt 20 minuten en gaat door aan het Disney kasteel. In het Disney Studio park is er ook nog de show “Together” die doorgaat in één van de zalen. Zeker een aanrader voor jong en oud!

Je vindt alle uren terug in de app van Disneyland.

Hoe bespaar je geld in Disneyland:

Tijdens het aanschuiven zagen we heel vaak mensen die gebruik maakte van de “premier acces” hiervoor betaal je per persoon een redelijke som geld om voor te kruipen in de rij. Je hoeft dus niet mee aan te schuiven als er een lange wachtrij is, maar soms is de wachtrij echt veel minder lang dan aangegeven staat. We zagen vaker mensen via de premier acces binnenkomen die dan uiteindelijk bijna even snel als ons in de attractie zaten. Het enige verschil was dan dat wij er geen 13€ extra voor betaalde.

Je kunt je favoriete Disney-figuren ontmoeten op bepaalde uren in het park, daar staan fotografen bij om een prachtig moment vast te leggen. Aan deze foto’s hangt natuurlijk een prijs. Je kunt dus kiezen om een foto te laten maken door de persoon die met je mee is tijdens het bezoek aan Disneyland, of kies voor een PhotoPass. Een photopass kost 85€ of 75€ als je het samen koopt met je Disneyland arrangement. Met de PhotoPass krijg je alle foto’s die gemaakt worden in het park digitaal in hoge kwaliteit.

Disney parade stitch ontmoeten

Neem zelf een boekje mee om de handtekeningen van de Disney-figuren in te verzamelen. Tijdens de meet en greet is er de mogelijkheid om een handtekening te vragen aan je favoriete Disney-figuur. Je kunt uiteraard een notitieboekje kopen in de Disney shops, maar je bespaart al snel 13€ als je er zelf eentje meebrengt.

Denk eraan om zelf een paraplu of regenponcho mee te nemen als er regen verwacht wordt tijdens je bezoek aan Disneyland Parijs. Tijdens een bui verplaatst iedereen zich naar de afdakjes die er zijn in het park, soms is er dus geen plek om te schuilen tijdens het wachten. Gelukkig zijn de meeste attracties wel overdekt, maar als je zoals ik vaak kiest om bij de rugzakken te blijven in plaats van een attractie te doen. Of je wilt geen tijd verspillen en stilstaan om wachten tot de regenbui over is, neem dan zeker een regenjas, regenponcho of paraplu mee. In het park betaal je gemakkelijk 13€ per regenponcho.

Disneyland Parijs geld besparen en tips

Breng je eigen Disney-accessoires mee naar het park. Het is erg leuk om met je Mickey of Minnie mouse oortjes een foto te nemen in het park. Deze oortjes betaal je in het park al snel 17€. Een Disney-outfit of matching set samen met de rest van je groep of gezin is wel erg tof. Laat een gepersonaliseerde trui maken voor jullie allemaal en straal in het thema!

  • Extra tip: Ben je jarig tijdens je bezoek aan Disneyland Parijs? Geef het door aan het personeel van Disneyland aan de ingang of receptie en ontvang button met jouw naam. Vervolgens word je de hele dag gefeliciteerd door de Disney-medewerkers in het park. Dit is extra leuk voor jonge kinderen en mensen die graag hun verjaardag vieren 😉

Vond je deze tips leuk? Vergeet ons niet te taggen op Instagram, Facebook of Tiktok @ lievelynepuntbe en deel zeker onze blog met anderen!

mom en lifestyle blogger LIEVELYNE

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.