Boost je zelfvertrouwen en krijg weer grip op je leven!

Zelfliefde: Boost je zelfvertrouwen en krijg weer grip op je leven!

Wat is zelfliefde?

Zelfliefde is ook een essentieel onderdeel van persoonlijke groei. Je moet jezelf weten te waarderen en accepteren, zodat je voor jezelf kunt zorgen op alle niveaus: fysiek, emotioneel en mentaal. Investeer in jezelf en je gezondheid en laat je vooral niet wijsmaken dat zelfliefde egoïstisch is.

Boost je zelfvertrouwen en krijg weer grip op je leven!

Ondertussen zijn we weer halverwege de eerste maand van 2024… Persoonlijk was 2023 een zwaar en moeilijk jaar voor mij. Heel wat tegenslagen, verdriet, twijfels, angst en vooral onzekerheid kwamen op mijn pad en haalde me volledig uit balans. En wanneer het moeilijk wordt in het leven, hebben we altijd twee keuzes: opgeven of doorgaan. Het is oké om even in een hoekje te gaan zitten, verdrietig te zijn, maar na die periode is het ook weer nodig om op te staan en weer door te gaan met vertrouwen in jezelf. Maar wat als je dat vertrouwen in jezelf verloren bent, je zo onzeker werd en je jezelf altijd in vraag stelt? Ik heb mezelf zo vaak in vraag gesteld en getwijfeld aan alle keuzes die ik maakte. Mede door de meningen en commentaren van anderen, maar was het werkelijk hun schuld? Of was het omdat ik anderen toeliet om me een slecht gevoel te geven?

zelfliefde en zelfvertrouwen

Tijd voor verandering, want ondanks dat ik niet echt geloof in het “new year new me” gebeuren en het maken van goede voornemens. Vond ik het dit jaar toch belangrijk om voor mezelf eens even op te sommen wat mijn doelen zijn voor 2024, zowel op persoonlijk vlak als op zakelijk vlak. Dat het leven donker en eenzaam kan zijn, maar het goede nieuws is dat we elke dag kunnen beslissen om het anders te doen. We de keuze hebben om betere keuzes te maken. Dat na elke storm, de zon weer zal schijnen, het enige dat we nodig hebben is GEDULD.

Ik ging aan de slag met en schreef voor mezelf op wat mijn huidige status is in het leven en stelde mezelf de volgende vragen:

  • Waar sta ik momenteel in het leven?
  • Hoe voel ik me op dit moment?

Vervolgend stelde ik mezelf deze vragen:

  • Wat wil ik dit jaar graag bereiken?
  • Welke versie van mezelf wil ik dit jaar worden?
  • Hoe ga ik dit bereiken?
afslankdagboek tips om snel af te vallen

STRONGHER : De mindset planner

Natuurlijk horen er ook veranderingen en stappen bij als je wilt groeien. En vergeet niet dat groeien ongemakkelijk kan zijn en je soms moeilijke keuzes zal moeten maken. Enkele handige tips om te groeien zijn:

Omring jezelf met mensen die je blij maken

Je kent ze wel, de negatieve Nancy’s die alles zien wat je doet en er altijd commentaar op hebben. Misschien is het de verre nicht die een mening heeft over je manier van opvoeden, of je buurman die alles in vraag stelt wat hij ziet op je socials. Of misschien word je getriggerd door de demotiverende posts van een kennis op Instagram. Eén tip, blokkeer, negeer en ga verder met het leven dat jou gelukkig maakt. Het is niet jouw taak om iedereen gelukkig te maken. Als je echt graag positief in het leven wilt staan is het belangrijk om alle ruis en afleiding te verwijderen uit je leven. Volg leuke en inspirerende accounts. Wil je afvallen? Volg dan mensen die je inspireren om gezonder te eten en te bewegen. Je zult zien dat wanneer je omgeven wordt door positieve energie, je ook positiever in het leven zult staan. Laat je motiveren!

Mechelse heide Kikmolen wandelen tussen de wilde paarden met kinderen

Lees ook:CrossFit met drie kinderen, hoe plan ik trainingen in met een druk gevuld leven?

Maak een actieplan

Het is belangrijk om een plan te maken voor jezelf die passen bij je doelen. Werk in stappen en maak deze stappen niet te groot. Als je 15 kilo wilt afvallen, geef jezelf dat tijd. Het is onmogelijk om 15 kilo te verliezen op één maand. Maak er daarom dagelijkse doelen of maanddoelen van zoals: Vandaag wil ik 20 minuten bewegen. Ook hier is het belangrijk dat je niet te hard van stapel loopt. Bewegen kan van alles zijn, je hoeft niet 5 km te gaan hardlopen als je er niet van houdt. Een ontspannende wandeling of danssessie met je kinderen is ook een prima vorm van beweging. Je zult zien dat je het veel gemakkelijker volhoudt als je dingen doet die je leuk vindt. Vooral als je ergens angstig over bent, is het belangrijk om je angsten stap voor stap aan te pakken. Angst kan zelfverzekerdheid in de weg staan. Probeer stap voor stap situaties aan te gaan die je eng vindt en bouw zo geleidelijk je zelfvertrouwen op.

Wees niet te streng voor jezelf

Het is oké om fouten te maken of af en toe van de wagen te vallen. Belangrijk is dat je dan ook weer gewoon jezelf herpakt en doorgaat. Het is niet omdat je een foutje maakt, dat je volledig moet opgeven.

Wellicht vind je dit ook interessant: Sporten voor een betere mentale gezondheid: tips en advies

Maak tijd voor zelfzorg

Mild zijn voor jezelf en dingen doen die je leuk vindt zijn onderdeel van zelfzorg. Probeer elke dag een “me-time” momentje van zelfzorg in te lassen. Als je graag leest of mediteert, trek er dan elke dag minimaal een half uur voor uit. Dit moment zal je de kans geven om even te relaxen en te ontladen. Jezelf even ontdoen van alle stress van de dag. Of het nu gaat om meditatie, sporten, gezond eten of gewoon even de tijd nemen voor jezelf, zelfzorg helpt je om beter in balans te komen en stress te verminderen.

Ik ben heel benieuwd of je bruikbare tips uit deze blog kon halen en ermee aan de slag gaat. Tag ons zeker op de socials @lievelynepuntbe & @liefs.shop zien het graag voorbij komen!

Vond je dit artikel nuttig en inspirerend? Deel het zeker verder!

mom en lifestyle blogger LIEVELYNE

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.