doopsuiker en bedankjes zelf maken

Bespaar Geld en Maak Zelf Je Doopsuiker met Naamstickers

Joepie! Je bent zwanger en wilt graag aan de slag gaan met je doopsuiker/geboorte bedankjes. Dit kun je volledig op maat laten maken, maar als je graag zelf de handen uit de mouwen wilt steken, kun je er heel wat geld mee besparen door zelf aan de slag te gaan met het maken van je doopsuiker. Kant-en-klare bedankjes kosten al snel tussen de 3-9€ afhankelijk van je persoonlijke smaak en de afwerking die je ervoor kiest.

Ik je ga laten zien hoe je zelf je doopsuiker kunt maken met naamstickers. Niet alleen is dit een leuke en creatieve manier om je geboorte bedankjes te personaliseren, maar het is ook een geweldige manier om geld te besparen. In deze blogpost deel ik mijn tips en ideeën, inclusief goedkope DIY-opties en inspiratie voor het maken van unieke geschenken voor je dierbaren.

Als mama van drie weet ik dat je heel wat vragen hebt waar je een antwoord op zoekt, we helpen je in deze blog graag met je vragen te beantwoorden!

Wat kun je geven als doopsuiker?

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende opties om te geven als doopsuiker/geboorte bedankje. Je kunt kiezen voor de traditionele kartonnen doosjes gevuld met suikerbonen, jute zakjes gevuld met snoep, glazen potjes of buisjes, maar ook zelfgemaakte lekstokken, doorzichtige doosjes, zeepjes, huisparfums en droogbloemen doen het erg goed!

Hoeveel suikerbonen doe je per doosje of bedankje?

Hoeveel suikerbonen hangt een beetje af van het formaat van je doosje. Indien je voor doorzichtige mica doosjes gaat, vul ze dan volledig voor het mooiste effect. Reken per doosje of zakje op 8 tot 12 bonen. Hier kun je ook afwisselen in kleur en formaat. Je kunt bijvoorbeeld kleinere smarties mengen met grotere suikerbonen en kiezen voor verschillende (thema) kleuren.

Waarom zelf je doopsuiker maken?

Het maken van je eigen doopsuiker heeft vele voordelen. Ten eerste kun je de kosten aanzienlijk verminderen door materialen in bulk te kopen en creatief gebruik te maken van goedkopere alternatieven. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid om unieke en gepersonaliseerde geschenken te creëren die echt de persoonlijkheid van jou en je kleintje laten zien.

Stapsgewijze handleiding voor het maken van doopsuiker met naamstickers

1: Materialen verzamelen

Om te starten heb je de volgende materialen nodig

  • Doospakketten of zakjes (goedkoop verkrijgbaar bij hobbywinkels)
  • Naamstickers (verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren)
  • Snoepjes of kleine geschenken
  • Decoratieve linten en strikjes
  • Droogbloemen

Stap 2: naamstickers op maat

Laat je naamstickers volledig voor je op maat maken. Kies de gewenste kleur van je naamsticker en het lettertype dat past bij je thema. Of ga een stapje verder en laat je naamstickers maken in hetzelfde lettertype als je geboortekaartje. Zo heb je een mooi bijpassend geheel.

Stap 3: Vul de doosjes of zakjes

Vul de doosjes of zakjes met snoepjes of kleine geschenken. Denk hierbij aan gepersonaliseerde chocolaatjes, snoepjes in de kleuren van het thema of kleine decoratieve items zoals sleutelhangers.

Stap 4: Versier de doosjes of zakjes

Maak van de doopsuiker een feestelijk geheel door linten en strikjes toe te voegen. Speel met kleuren en texturen om een visueel aantrekkelijk resultaat te creëren.

Extra tips en ideeën

  • Maak gebruik van gerecyclede materialen, zoals kartonnen toiletrolletjes of luciferdoosjes, om unieke verpakkingen te creëren.
  • Verwerk foto’s van de baby op de naamstickers voor een persoonlijk tintje.
  • Voeg een liefdevolle boodschap toe aan de doopsuiker om je dankbaarheid over te brengen aan je gasten.

Conclusie:

Het zelf maken van je doopsuiker met naamstickers is niet alleen een goedkope optie, maar het stelt je ook in staat om unieke en gepersonaliseerde bedankjes te creëren. Met behulp van de stapsgewijze handleiding en extra tips in deze blog, ben je goed op weg om prachtige en memorabele geschenken te maken die perfect passen bij de geboorte van je kindje. Dus waar wacht je nog op? Laat je creativiteit de vrije loop en maak jouw doopsuiker een persoonlijk meesterwerk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.