Succesvol verkopen op Vinted ultieme tips

Succesvol verkopen op Vinted: Ultieme tips en trucs!

Ben je klaar om je kledingkast een make-over te geven en wat extra geld te verdienen? Of je nu je kledingkast wilt opruimen of gewoon wat extra cash wilt verdienen, Vinted is de ideale plek om je pre-loved items te verkopen en nieuwe eigenaren te vinden. Maar hoe werkt het precies? In deze blog zullen we alle vragen beantwoorden en je voorzien van handige tips en tricks om het meeste uit je verkoopervaring op Vinted te halen. Vinted is dé plek om je pre-loved items een tweede leven te geven. Dus pak je mobiel erbij en bereid je voor op een succesvolle verkoopervaring!

Hoe werkt Vinted als je iets wilt verkopen?

Vinted is een gebruiksvriendelijk platform dat het verkopen van kleding supereenvoudig maakt. Ook als je zelf op zoek bent naar een interessant boek, een verloren knuffel of gewoon een nieuwe garderobe voor weinig geld. Vinted is je antwoord!

succesvol verkopen op Vinted

Volg deze stappen om aan de slag te gaan:

 1. Maak een account aan: Download de Vinted app, maak een account aan(kies een makkelijke gebruikersnaam) en voltooi je profiel.
 2. Maak foto’s van je items: Maak aantrekkelijke foto’s van de items die je wilt verkopen.
 3. Plaats je advertentie: Voeg de foto’s toe aan je advertentie, schrijf een duidelijke beschrijving en vermeld de maat, staat en prijs van elk item.
 4. Beheer je advertenties: Houd je advertenties up-to-date, markeer verkochte items en communiceer met potentiële kopers via de chatfunctie.

Hoeveel kost het om op Vinted te verkopen?

Het plaatsen van advertenties op Vinted is in principe gratis. Je kunt zonder kosten zoveel items verkopen als je wilt. Vinted verdient geld door middel van servicekosten, die worden toegevoegd aan de verkoopprijs. Dit bedrag varieert, maar meestal bedraagt het 5% van de verkoopprijs. Wees ervan bewust dat er ook betaalde opties zijn, zoals het promoten van je advertenties voor een kleine vergoeding.

 Succesvol verkopen op Vinted: Ultieme tips en trucs! Ben je klaar om je kledingkast een make-over te geven en wat extra geld te verdienen?

Hoe betaalt iemand op Vinted?

Vinted maakt gebruik van een veilig betalingssysteem, dat beide partijen beschermt. Hier is hoe het werkt:

 1. Koper betaalt: Zodra een koper geïnteresseerd is in je item, kan hij/zij betalen via de Vinted-app. De betaling gaat naar Vinted en wordt veilig bewaard totdat de transactie is afgerond.
 2. Verzending: Zodra de koper heeft betaald, kun je het item veilig verpakken en verzenden naar het opgegeven adres. Vergeet niet om een bewijs van verzending te krijgen.
 3. Bevestiging van ontvangst: Zodra de koper het item heeft ontvangen en tevreden is, kan hij/zij de ontvangst bevestigen in de app. Het geld wordt vervolgens vrijgegeven en kan naar jouw Vinted-account worden overgemaakt of kunnen worden gebruikt voor aankopen op het platform.

Hoe verkoop je het best op Vinted?

 1. Kies de juiste items om te verkopen:
  Het begint allemaal met het selecteren van de juiste items om te verkopen. Ga door je kledingkast heen en zoek naar trendy stukken die nog steeds in goede staat zijn. Denk aan designerkleding, vintage items of populaire merken. Deze items trekken meer aandacht en hebben een grotere kans om snel verkocht te worden.
 2. Maak aantrekkelijke foto’s:
  Wees de fotograaf in jezelf en leg je items vast op een manier die de potentiële koper aanspreekt. Zorg voor goede belichting en leg de nadruk op de details. Gebruik ook close-ups om eventuele gebreken te tonen, zodat de koper precies weet wat hij/zij kan verwachten. Een goede eerste indruk is essentieel om interesse te wekken. Zorg er ook voor dat je items proper zijn. Zijn er toch gebreken aan je product, maak er ook een duidelijke foto van.
 3. Beschrijf je items accuraat:
  Geef een gedetailleerde beschrijving van elk item dat je verkoopt. Vermeld de maat, merk, kleur en staat van het kledingstuk. Wees eerlijk over eventuele slijtage of kleine defecten. Dit draagt bij aan het opbouwen van vertrouwen bij de koper en voorkomt problemen achteraf. Wees eerlijk en betrouwbaar: Communiceer open en eerlijk met potentiële kopers en wees altijd bereid om vragen te beantwoorden.
 4. Stel een redelijke prijs in:
  Het bepalen van de juiste prijs is cruciaal om je items snel te verkopen. Doe wat onderzoek naar vergelijkbare producten op Vinted en andere platforms om een idee te krijgen van wat redelijk is. Wees realistisch en houd rekening met de oorspronkelijke prijs, de staat van het item en de vraag op de markt.
 5. Promoot je items op social media:
  Verhoog de zichtbaarheid van je items door ze te promoten op je sociale mediakanalen. Maak gebruik van hashtags en tag geïnteresseerde vrienden. Dit vergroot de kans dat je items worden gezien door potentiële kopers buiten het Vinted-platform.
 6. Bied uitstekende klantenservice:
  Zorg ervoor dat je altijd snel en vriendelijk reageert op vragen en verzoeken van potentiële kopers. Wees behulpzaam en geduldig tijdens het onderhandelen over prijzen. Door een positieve klantervaring te bieden, vergroot je de kans op herhaalaankopen en positieve recensies.
 7. Verzend je items veilig en snel:
  Zodra een item is verkocht, zorg ervoor dat je het zorgvuldig verpakt en verzendt. Kies voor een betrouwbare verzendmethode en bied indien mogelijk trackinginformatie aan. Communiceer met de koper en bevestig dat het pakket is verzonden. Dit zal het vertrouwen en de tevredenheid van de koper vergroten.
 8. Maak je pakketje leuk: Voeg een briefje of kaartje toe aan je Vinted pakketje, dit kan handgeschreven zijn en je koper zal dit zeker waarderen. Ook het toevoegen van stickertjes op je pakket ziet er een stuk gezelliger uit. Wil je nog leuker inpakken, draai je items dan in een tof vloeipapier. Deze kosten niet veel, maar het ziet er alleszins erg tof uit! Om te verzenden kun je oude dozen hergebruiken of stevige zakken die je krijgt in de winkel hergebruiken. Een andere budgetvriendelijke en mooie manier om te verzenden zijn verzendzakken.

Met deze tips ben jij helemaal klaar om een succesvolle Vinted-verkoper te worden. Onthoud, geduld en consistentie zijn belangrijk. Geniet van het proces en zie hoe je pre-loved items een nieuwe eigenaar vinden, terwijl je wat extra geld verdient. Happy selling, lieve fashionista’s!

mom en lifestyle blogger LIEVELYNE

Hopelijk kon je enkele bruikbare tips uit deze blog halen. Mocht je geïnspireerd zijn, deel gerust je foto’s op sociale media en tag @LIEVELYNEPUNTBE .We zien ze graag voorbijkomen en delen het verder!

2 reacties op “Succesvol verkopen op Vinted: Ultieme tips en trucs!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.