Laat je kinderen gezond smullen met deze bento lunchbox tips!

Laat je kinderen gezond smullen met deze bento lunchbox tips!

Wie mij als mama en lifestyle blogger al langer volgt, weet dat ik met veel liefde en creativiteit elke schoolavond de brooddoosjes van mijn kinderen omtoverde tot grappige, leuke en aantrekkelijke kunstwerkjes om op te eten. Je zou denken dat het superveel moeite en tijd vraagt. Zo zagen de brooddozen er namelijk uit, toch ging het supersnel en waren de kinderen altijd erg enthousiast bij het openen van hun brooddoos tijdens de middag op school.

Als mama van drie moest ik vaak creatief uit de hoek komen. Niet alleen in het opvoeden, maar ook vaak aan tafel. Kieskeurige eters waren het. Het avondeten was vaak een strijd, vooral met onze oudste, die durfde regelmatig kokhalzend met krokodillentranen aan de eettafel te brullen omdat ze een stukje paprika in haar spaghettisaus vond. ZUCHT!

yumbox idee voor gezonde lunch kind

Een andere mama liet me kennismaken met Bento en deelde al haar brooddoosjes op haar Instagram. Al snel kocht ik mijn eerste Yumboxprikkertjes en broodvormen om ook aan de slag te gaan. Wat een fun! Samen met de kinderen ging ik op zoek naar wat ze lekker en leuk vonden, dankzij de leuke presentatie waren ze wel bereid meer te proeven. Zo bleek mango toch overheerlijk te zijn, broccoli niet zo angstaanjagend en tomaatjes een heerlijk tussendoortje!

Bento was de uitkomst, maar wat is Bento?

Je hebt het vast al eens zien of horen voorbijkomen, maar mocht je nog niet gekend zijn met Bento, ik licht het graag even toe. Laten we beginnen met de basis: Wat is bento eigenlijk? Bento is overgewaaid van Japan en momenteel erg populair in Amerika(duh). Een traditionele Japanse lunchbox, gevuld met verschillende soorten voedsel. Het woord “bento” betekent eigenlijk “gemakkelijk” of “handig” in het Japans, en dat is precies waar deze lunchbox voor staat. Een bento-box is zo ontworpen dat je er een volledige maaltijd in kunt meenemen, inclusief granen, eiwitten, groenten en fruit. Het idee is om een gebalanceerde en voedzame maaltijd te hebben, verpakt in een compacte en draagbare lunchbox.

gezonde bento lunch voor kinderen op school

Wat zijn de voordelen van Bento?

Nu je weet wat bento is, wil je misschien weten wat de voordelen zijn van het eten uit een bento-box. Wel, ten eerste kan het jezelf en je kind helpen om gezonder te eten. Omdat je zelf de controle hebt over wat je in je bento stopt, kun je ervoor zorgen dat je voedsel van hoge kwaliteit en voedzaam is. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor volkoren granen, mager vlees of vis, en veel verse groenten en fruit. Bovendien zorgt de variatie in je bento voor een goede balans van voedingsstoffen, waardoor het energieniveau van jou en je gezinsleden gedurende de dag stabiel blijft.

bento tips en monkey platter om gezond te eten

Lees ook:Monkey platter : gezond snacken was nog nooit zo leuk

Een ander voordeel van een bento-box is dat het je kan helpen om geld te besparen. Als je elke dag uit eten gaat tijdens je lunchpauze, kan dat behoorlijk in de kosten oplopen. Met een bento-box kun je echter je eigen maaltijden bereiden en meenemen, waardoor je veel geld bespaart op de lange termijn. Bovendien kun je met een bento-box restjes van het avondeten gebruiken als lunch voor de volgende dag, wat ook helpt om voedselverspilling te verminderen.

Maar hoe kun je nu de perfecte bento-box samenstellen? Hier zijn enkele tips:

  • Varieer je voedsel: Zorg ervoor dat je verschillende soorten voedsel in je bento-box hebt, zoals granen, eiwitten, groenten en fruit. Door variatie toe te voegen, voorkom je dat je maaltijd saai wordt en profiteer je van een breed scala aan voedingsstoffen.
  • Maak het kleurrijk: Eetlust begint met je ogen, dus maak je bento-box kleurrijk door verschillende groenten en fruit toe te voegen. Denk aan wortels, paprika’s, komkommers, tomaten, druiven en bessen. Kleurrijke maaltijden zien er niet alleen aantrekkelijk uit, maar ze zijn ook voedzaam.
  • Maak het van tevoren: Als je tijd wilt besparen tijdens je drukke ochtenden, kun je je bento-box de avond ervoor klaarmaken. Snijd de groenten en fruit alvast in de gewenste vorm en bewaar ze in aparte compartimenten. Op deze manier hoef je alleen nog maar je granen en eiwitten toe te voegen voordat je de deur uitgaat. De Yumbox is een aanrader in dit geval. Alles blijft lekker vers in deze stevige bento box.
  • Gebruik een goede lunchbox: Investeer in een goede bento-box met meerdere compartimenten, zodat je je voedsel gescheiden kunt houden. Op deze manier voorkom je dat je voedsel gaat lekken en blijft het langer vers.
  • Werk af en maak het aantrekkelijk: Lust je kindje geen broodkorsten? Met een brooduitsnijder verwijder je moeiteloos de korstjes van de boterham en tover je ze onmiddellijk om tot een toffe vorm. Ik ben zeker dat ook je kind dit erg zal waarderen en lunchen echt een feestje wordt!
bento lunch met brooduitsnijders

Dit waren de voordelen van bento en enkele handige tips om je op weg te helpen. Of je nu een gezondere levensstijl wilt aannemen, geld wilt besparen of gewoon op zoek bent naar een handige lunchoptie, bento kan de oplossing zijn die je nodig hebt. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het samenstellen van je eigen bento-box en geniet van een heerlijke en voedzame lunch!

Hopelijk kon je enkele bruikbare tips uit deze blog halen. Mocht je geïnspireerd zijn, deel gerust je foto’s op sociale media en tag @LIEVELYNEPUNTBE en @LIEFS.SHOP . We zien ze graag voorbijkomen en delen het verder!

Nog enkele handige linkjes:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.