DEze handige Bosch tools wil je hebben voor je tuin

Deze tools heb je nodig om je tuin makkelijk zomerproof te maken!

Het altijd weer een hele klus om onze tuin weer mooi te maken na de lange, koude en regenachtige herfst en winterperiode… Jullie herkennen het vast, prachtige tuin ligt er opeens somber en verlaten bij. Vooral het gras is toe aan een eerste maaibeurt, de klimop kan een snoeibeurt gebruiken en het onkruid moet dringend verwijderd worden. Gelukkig hebben we daar eindelijk gepaste tools voor gevonden die deze klus een pak gemakkelijker maken, want goeie tools maken zware klussen toch wel een pak lichter. We probeerden al veel merken en soorten, maar Bosch stelt toch nooit teleur! Laat me jullie vertellen welke tools we niet meer kunnen missen en die jij vast ook in huis wil halen.

Bosch Grastrimmer of kantenmaaier voor moeilijk bereikbare stukken

Onze tuin heeft veel hoeken en kanten waar we niet aan komen met onze grasmaaier. Tot ergernis van mezelf, want het oogt gewoon niet mooi strak wanneer je net je gazon gemaaid hebt en de kantjes niet mooi strak zijn mee gemaaid. We kochten dan ook al meerdere kantenmaaiers, maar om de één of andere manier deden ze niet wat ze moesten doen. Dat vervelende nylondraadje ging altijd te snel stuk en de trimmer belandde dan uiteindelijk in een hoekje in het tuinhuis. De Bosch EasyGrassCut 18-26 Accu grastrimmer is een heel ander verhaal. Waar was je al die tijd? Gek genoeg kwam deze trimmer in een hele compacte doos.

Lees ook: Intex PureSpa review: onze mening over de opblaasbare jacuzzi!

De stukken waren makkelijk in elkaar te zetten en de trimmer was meteen klaar voor gebruik. Ik had geen hoge verwachtingen en ging aan de slag met de kantjes langs onze draad. Tot mijn verbazing ging dit heel erg goed en in no-time was al het vervelende gras verdwenen in de moeilijk bereikbare plaatsen. Brandnetels en dikkere onkruidstengels werden ook moeiteloos gelijkgemaakt zonder ook maar één keer het nylondraadje te moeten vervangen. ZALIG!

In onze gazon liggen staptegels en helaas neemt de grasmaaier daar niet al het gras mee waardoor het er rommelig uit gaat zien. Met de Bosch Easygrasscut kanten maaier kon ik dit perfect oplossen.

perfecte kanten dankzij de Bosch kantenmaaier

Klimop snoeien met Bosch universalHedgeCut 18V

Bosch accu snoeischaar haagschaar

De klimop in onze tuin is ondertussen iets te ver naar voor gaan groeien. Deze moest dus een heel stuk terug gesnoeid worden. Geen gemakkelijke klus want de takken zijn dik en moeilijk om doorheen te komen. Althans, dat dacht ik want met de haagschaar van Bosch kwam ik er makkelijk doorheen en snoeide ik onze verwilderde klimop eindelijk mooi strak.

klimop snoeien met de Bosch accu snoeischaar

Het ziet er bijna perfect uit, al zeg ik het zelf! We kregen de tip van een kennis (die tuinman is) om de klimop helemaal terug te snoeien. Dit wil zeggen dat er veel takken zichtbaar zijn, maar klimop groeit erg snel dus in no time wordt deze weer mooi groen.

perfecte klimop met de Bosch tools

Een kleine handige tool voor moeilijk bereikbare plaatsen!

De Bosch AdvancedShear  is een heel schattig en kleine tool, maar is toch krachtig genoeg om moeilijk bereikbare plekken aan te pakken en dikkere takken te snoeien. Met de bijgeleverde grasschaar, snoeide ik makkelijk de kantjes van het gras bij het tuinhuis en de moeilijk bereikbare plaatsen bij de draad. En het feit dat deze op (dezelfde) batterij werkt, maakt het nog handiger. Geen kabel waar ik mee moet sleuren dus ik kan gewoon stevig mijn gang gaan door de hele tuin en voortuin zonder gedoe!

Wij hadden voordat we de tuin renoveerde 32 buxus bollen in de tuin staan. Ik was echt een heel gelukkig mens geweest mocht ik toen deze handige kleine snoeischaar gehad hebben. Hier kan je perfect dit soort snoeiwerk mee doen. Voor de buxus zit er zelfs een speciaal buxusschaarmes bij. Ideaal om diverse vormen mee te creëren en je buxus perfect te snoeien.

Eén batterij voor verschillende tools!

Het grootste voordeel is toch wel het feit dat al deze tools werken met DEZELFDE batterij. Dus toen ik eenmaal klaar was met het snoeien van de klimop, klikte ik de batterij op de kantenmaaier en kon ik gewoon verder werken in de tuin. Daarna kon het opruimwerk beginnen en zag de tuin er weer netjes, strak en proper uit.

De batterij werd geleverd bij één van onze tools, maar je dient dus wel op te letten dat je een tool koopt inclusief batterij. Deze koop je één keer om daarna te gebruiken op alle tools uit deze collectie. Zelf ben ik toch een uur bezig geweest in de tuin en de batterij ging lang genoeg mee. Opladen gaat ook snel, na 3,5 uurtjes is de accu volledig opgeladen en kan je meteen aan de slag ermee. Dankzij de indicatie lampjes zie je ook prima wanneer de batterij (bijna) leeg is.

Ik werd aangenaam verrast door deze krachtige tools van Bosch. Vooral de Bosch EasyGrassCut 18-26 Accu grastrimmer is mijn favoriet. De kantenmaaier doet wat hij moet doen en zorgt voor een strak gazon zonder lange grassprieten aan de zijkanten.

mom en lifestyle blogger LIEVELYNE

Volg je ons al op Facebook en Instagram? Tag @LIEVELYNE zeker als je geïnspireerd werd door één(of meerdere) blogs op deze website. We zien het graag voorbijkomen! 

De Sodastream Art werd ons geschonken door Sodastream. Echter blijft onze mening altijd eerlijk en oprecht.

*Sommige blogs bevatten affiliate links, per klik ontvang ik een kleine commissie. Voor jou zitten er GEEN extra kosten aan verbonden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.