Hexagon fotocollage een geweldige interieur update in enkele minuten!

Hexagon fotocollage een geweldige interieur update in enkele minuten!

Dat wij al jaren verbouwen aan ons huis is geen geheim. Het is een lang proces en sommige hoekjes in ons huis missen nog wat toffe decoratie. Zoals onze woonkamer, deze kan wel terug een likje verf gebruiken. Recent kochten we een nieuw meubel voor onder onze televisie. Maar verder kon dit hoekje zeker nog wat extra decoratie gebruiken. Een hexagon fotocollage van ons gezin en enkele trouwfoto’s leken ons dan ook de perfecte manier om onze woonkamer een upgrade te geven.

kale muur upgraden met hexagon

Hexagon fotocollage

Deze speelse vormen passen in elk interieur en staan overal leuk. Je kunt dan ook kiezen voor verschillende afmetingen en deze combineren met elkaar. Zelf hebben we gekozen voor de hexagons met een afmeting van 22×19 cm en allemaal in dezelfde grootte. Wel wisselde we af tussen zwart-wit foto’s en kleuren foto’s om zo toch een speels geheel te creëren.
Het leuke is dat je deze hexagon fotocollage gewoon kunt blijven aanvullen en bijbestellen. Voorlopig hangen er 7 hexagons, maar ik ben zeker dat dit nog uitgebreid zal worden met foto’s van onze huisdieren.

Hexagons aanbrengen tegen de muur


Het aanbrengen van de hexagons is erg gemakkelijk. Ze zijn gemaakt van forex waardoor ze erg licht zijn en dus makkelijk bevestigd kunnen worden met plakstrips. Deze plakstrips worden meegeleverd bij de hexagons samen met een afstandshouder. Zo kun je gemakkelijk alle zeshoeken recht aanbrengen tegen de muur.
Ik ging voor hexagons in een hoek

hexagons plaatsen in een hoek

Lees ook: Lockdown klusjes, de hal boven kreeg een upgrade!

Hexagons ophangen in de hoek

Zelf vond ik het leuk om de hexagons op te hangen in de hoek langs de televisie. Dit kan prima omdat deze zeshoeken een speelse vorm hebben die gemakkelijk te combineren is.

hexagons collage maken met foto's

Om te beginnen maakt ik eerst een collage op de vloer van de combinatie die ik mooi vind. Hierbij wisselde ik af tussen zwart wit en kleur. Er zijn veel patronen die je kunt kiezen voor het hangen van de hexagons, kijk gerust even op Google als je inspiratie zoekt! Ik ging niet echt voor een patroon, ik kleefde ze eigenlijk gewoon willekeurig links en rechts op de muur en was meteen tevreden over het resultaat ervan.

Bekijk ook het resultaat van deze update op Tiktok!

Toffe decoratie tip: Deze muur fotolijsten! Zeker een volgend project voor onze keuken 😉


Het aanbrengen op de muur deed ik met schildertape op de achterkant van de hexagons. Op deze manier kon ik ze bevestiging tegen de muur en weer verplaatsen als ik toch een andere combinatie wou. Toen ik tevreden was met de lay-out van de foto collage, kleefde ik ze één voor één vast aan de muur met de bijgeleverde plakstrips.
Om er nog wat groen aan toe te voegen, klopte ik nog even een plankje tegen de muur met daarop een tof hangplantje. Ik hou wel van groen in de ruimte en dit kunstplantje vraag ook geen onderhoud.

makkelijke tip om hexagon foto's tegen de muur te bevestigen

Wellicht vind je dit ook interessant: Binnenkijken in onze woonkamer: Tripje naar Ikea!

Dit werd dan het uiteindelijke resultaat! Geen kale plek meer, maar een gezellig hoekje in onze woonkamer. Wat denken jullie?

gezellig fotohoekje dankzij de hexagon collage

Zelf aan de slag met je interieur? Een Hexagon collage kan je maken bij Fotocadeau. Ik ben erg benieuwd naar jullie resultaat! Taggen mag altijd!

mom en lifestyle blogger LIEVELYNE

Volg je ons al op Facebook en Instagram? Tag @LIEVELYNE zeker als je geïnspireerd werd door één(of meerdere) blogs op deze website. We zien het graag voorbijkomen! 

*Sommige blogs bevatten affiliate links, per klik ontvang ik een kleine commissie. Voor jou zitten er GEEN extra kosten aan verbonden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.