knutselen voor pasen met witte boetseerklei

Toffe knutseltip | Boetseren voor Pasen met witte boetseerklei

Met witte boetseerklei kun je supertoffe dingen boetseren en het is leuk voor jong en oud! Deze witte boetseerklei laat zich gemakkelijk bewerken. Het leuke is ook dat je met water erover kunt wrijven als je te veel naden en foutjes ziet in je boetseerwerkje. Wanneer je klaar bent met kneden, vormen en gladstrijken laat je de klei aan de lucht drogen. Na enkele uren heb je een tof kunstwerk, klaar om geschilderd te worden! Omdat het bijna Pasen is, ging ik alvast met de kinderen aan de slag. Wij knutselden op een woensdag namiddag enkele toffe decoraties voor Pasen met deze witte boetseerklei.

Lees ook: 8 Superleuke activiteiten voor kinderen met stoepkrijt!

Zo maak je toffe decoratie voor Pasen met witte klei

Ik vind het altijd leuk om zelfgemaakte decoratie in de Paasboom te hangen. Dus bedacht ik dat het wel leuk kon zijn om vormen uit te steken met onze koekjesvormen. Mocht je dit niet in huis hebben, zoek dan even op Google naar een tof silhouette, knip dit uit en snij zo je vormen uit de klei. Kijk eens rond in je keuken, een glas kan ook dienst doen als vorm, hier kunnen ze ook zelf een konijn op tekenen als de klein droog is.

toffe knutseltip met witte boetseerklei voor pasen

Welke vorm je ook kiest, zorg er wel voor dat je er een gaatje in maakt voor het touwtje dat je er achteraf door moet doen om het op te hangen. Zelf deden we dit met een tandenstoker.

Het enige dat je nu nog moet doen is geduldig wachten tot je creaties droog zijn.

Beeldjes boetseren uit witte klei

Natuurlijk kun je ook perfect beeldjes boetseren met deze witte klei. Ik maakte dit mollige konijntje met paasei, door water te gebruiken en alle naden goed glad te strijken bleven de oortjes en het hoofd stevig vastzitten. Mijn zoontje had niet het geduld om alles glas te strijken, hij gebruikte tandenstokers om alle delen bij elkaar te houden. Slim!

Lees ook: Makkelijk recept om slijm te maken met kinderen (met peel off masker)

mom en lifestyle blogger LIEVELYNE

Werd je geïnspireerd door dit artikel en vond je de informatie nuttig? Deel het dan zeker verder, dat helpt ons en de blog om te groeien(DANKJEWEL)! Tag ook zeker @LIEVELYNEPUNTBE op Instagram als je aan de slag gaat met één van onze tips. Ik zie het graag voorbij komen en deel het verder!

*Sommige blogs bevatten affiliate linkjes. Door op deze links te klikken en iets te kopen, ontvangt Lievelyne een kleine commissie. Voor jou hangen hier GEEN extra kosten aan vast!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.