tips voor kindvriendelijke wandelingen door Limburg

Kindvriendelijke wandelingen en tips in Limburg met GRATIS zoektocht!

Een gezellige wandeling met het hele gezin door de Limburgse natuur. Kinderen worden niet altijd enthousiast van wandelen, ik deel dus graag enkele toffe tips om het wandelen spannender te maken. En onze favoriete kindvriendelijke routes om gezellige wandelingen te gaan maken en Limburg.

Wandelen en werfvuil rapen

Want alle kleine beetjes helpen! Tijdens mijn wandelronde, kom ik heel wat zwerfvuil tegen. Schandalig wat mensen zomaar achterlaten in de natuur. Plastieken zakken gevuld met afval die lang de eenden door drijft. Mondmaskers, afgedankte meubels en ander grof vuil dat gewoon gedumpt wordt. Kijk eens op de website van Mooimakers en biedt je aan om vrijwillig en wanneer het jou past zwerfvuil te rapen. Je krijgt materiaal via je gemeente en kunt de gevulde zakken achterlaten. Die worden dan opgehaald nadat je een seintje geeft waar ze moeten zijn.

Pokemons vangen met Pokemon GO tijdens het wandelen

Niet alleen kinderen worden enthousiast van dit spel, ook ouders uit de jaren 90 vinden dit een leuke activiteit! Het was jaren geleden een echte hype en je zacht letterlijk jong en oud de straat op trekken om Pokemons te vangen. Jep, ook ik en mijn man maken ons hier schuldig aan. De Pokemon Go app staat nog altijd op mijn telefoon, maar ik speel het véél minder dan vroeger. Toch is het altijd leuk om eens te kijken welke Pokemons zich verstoppen in je regio. Er bestaat een kans dat er zich zeldzamere soorten schuilhouden op vakantie of op je wandelroute.

Pokemon Go Acount Lievelyne

Het doel van dit spel is “catch them all” met andere woorden, van jij ze allemaal? Er zitten ondertussen honderden soorten van deze schattige Pokemons in het spel, je bent dus wel even zoet met zoeken. Het leuke is dat je sommige Pokemons ook kunt laten evolueren wanneer je er veel van dezelfde soort vangt, verdien je namelijk “Candy” van deze bepaalde soort. Wanneer je voldoende candy hebt, kun je je Pokemon laten evolueren.

qr Trainer code pokemon Go Lievelyne

Pokemon Go is beschikbaar op IOS en ANDROID. Als je je aanmeldt via deze link, krijg je 100 Pokeballs om meteen Pokemons te kunnen vangen!

Geocaching in Limburg

Een andere toffe bezigheid tijdens het wandelen is Geocaching. Hier ga je op zoek naar kistjes met een voorwerp en boodschap die overal verstopt liggen. Het enige dat je hier voor nodig hebt, is je telefoon en de Geocaching app. Daar kun je meteen mee aan de slag gaan. Via je locatie geeft de app aan waar in je buurt er schatten verstopt liggen. Je krijgt coördinaten en een hint om vervolgens zelf op zoek te gaan naar de schat. Deze liggen meestal goed verstopt en het kan soms lastig zijn om ze te vinden. Als je echt fanatiek bent, zijn er diverse Facebookgroepen en forums met tips en hints.

Stenen schilderen en zoeken “happy stones” zoektocht

happy stones of stenen schilderen Limburg

Tijdens onze wandeling in As, kwamen we toevallig deze vrolijk geschilderde stenen tegen. In ons geval met een gekke tekst. Ik had er nog nooit van gehoord, maar kwam op Facebook dan ergens een berichtje tegen met deze stenen. Meteen werd er een mysterie voor ons opgelost. Het stenen schilderen en verstoppen bestaat blijkbaar al erg lang, maar tijdens de lockdown gingen mensen massaal wandelen en werd deze hobby terug populair. Het schilderen van de stenen is al een toffe bezigheid voor kinderen, ze kunnen hun fantasie de vrije loop laten gaan. Tijdens je wandeling kun je de stenen dan achterlaten voor de gelukkige vinder. Die mag de steen meenemen en houden, verplaatsen of vervangen door een eigen geschilderde steen.

geschilderde stenen happy stones Limburg As

Speurtocht tijdens het wandelen!

Om kinderen bezig te houden kan een speurtocht ook echt een aanrader zijn! Zo hou je ze bezig tijdens het wandelen en worden ze afgeleid van hun vermoeide benen, honger en dorst. Onze kinderen krijgen toch altijd meteen dorst en honger als we op de wandel bestemming aankomen 🙂 Neem bijvoorbeeld voor elk kind een (herbruikbare) zak mee en laat ze deze vullen met de voorwerpen die jullie bedenken. Bijvoorbeeld “Zoek mij eens een mooie gladde steen”. Je zult zien dat dit een toffe bezigheid is waar ze de hele weg zoet mee zijn. Ik maakte voor jullie een gratis download met daarin drie verschillende soorten zoektochten. Leuk voor onderweg, tijdens het boodschappen doen en in het bos. Veel plezier ermee! Vergeet ons niet te taggen @LIEVELYNEPUNTBE als je ermee aan de slag gaat!

Lees ook: Speelgoed inspiratie voor kinderen | verjaardagen en feestdagen tip!

wandelen met kinderen in As

Tips om kindvriendelijk te wandelen in Limburg

Zelf zijn we van Maasmechelen en wandelen we vaak in eigen regio. Enkele aanraders hier in de buurt zijn:

Wandelroute Connecterra

Favoriet van de kinderen. Je kunt hier rustig wandelen door de mooie natuur rond de mijn en genieten van een drankje. Ook is er een kleine speeltuin.

Wandelroute Mechelse Heide(start toegangspoort)

Deze wandelroutes zijn bekend bij vele, daarom kan het op de parking vaak druk zijn. Toch is het zeker de moeite waard om hier te komen wandelen tussen de Heide. Het uitzicht is zeker de moeite. Je kunt er kiezen tussen verschillende lussen en routes.

Mechelse Heide(startpunt Camping Kikmolen)

Mechelse heide Kikmolen wandelen tussen de wilde paarden met kinderen

Zeker mijn favoriete wandelroute! Hier kiezen we altijd voor de route die door het gebied van de Noorse fjordenpaarden gaat(blauw). Super mooi om deze dieren samen te zien grazen. Honden laat je dus beter thuis en de paarden kun je ook best niet voederen.

Wandelroute Kattevennen

Deze telt meerdere routes, je kunt er kiezen voor het Planetenpad met weetjes over verschillende planeten. Deze route is niet te lang en dus heel goed te doen met kleine kinderen.

Stokkenmansroute Kattevennen aanrader om te wandelen met kinderen

Stokkenmansroute, deze route is een stuk langer. Leer het verhaal van deze mysterieuze Stokkenmannen en kijk goed welke kant ze wijzen om de juiste weg te volgen!

Wandelroute Be-mine Avonturenberg Beringen

Een stevige wandeling bergop die uitkomt op de Avonturenberg. Een speelse en avontuurlijke klim- en klauterconstructie en glijbanen tegen de berghelling. Aangeraden is wel om je kinderen oude kleren aan te doen. De broeken van onze jongens scheurde aan de knieën en billen! En ze waren verder vuil, vuiler, vuilst door al het klimmen, klauteren en glijden over deze constructie.

DOWNLOAD HET GRATIS SPEURPAKKET!

MAAK WANDELEN EEN SPANNENDE EN LEERRIJKE ACTIVITEIT.

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

mom en lifestyle blogger LIEVELYNE

Werd je geïnspireerd door dit artikel en vond je de informatie nuttig? Deel het dan zeker verder, dat helpt ons en de blog om te groeien(DANKJEWEL)! Tag ook zeker @LIEVELYNEPUNTBE op social media als je aan de slag gaat met één van onze tips. Ik zie het graag voorbij komen en deel het verder!

*Sommige blogs bevatten affiliate linkjes. Door op deze links te klikken en iets te kopen, ontvangt Lievelyne een kleine commissie. Voor jou hangen hier GEEN extra kosten aan vast!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.