Zelf een robot kostuum knutselen masked singer

Zo maak je zelf het Robot kostuum van the masked singer!

Een robot kostuum á la masked singer knutselen? Het is Carnaval week op school, een leuke periode waarbij de kinderen een hele week creatief aan de slag mogen met hun outfit. Van gekke schoenen tot gekke haren, … De afsluiter van deze gekke week was “verkleed je als je favoriete masked singer/reader”. (Masked reader is een initiatief van de school waarbij juffen en medewerkers in een vermomming kropen en de kinderen met hun ouders mogen raden wie erin zit!).

Toen onze jongste zoon dan zei “mama ik wil graag robot zijn” dacht ik “EN NU?” Maar gelukkig is er altijd Pinterest to the rescue. Ik ging opzoek naar een manier om zelf te knutselen. Aangezien dit wel eens het laatste jaar kan zijn dat ook hij zich nog wil verkleden, besloot ik om er een tof knutsel project van te maken.

Ik ging op zoek naar twee gepaste dozen. Gelukkig heb ik die als webshop eigenaar wel altijd liggen. Net als deze keer want ik had net levering gehad en vond twee perfecte formaten!

robot kostuum knutselen uit dozen

Verven maar!

We gingen voor de blauwe robot versie, dus beide dozen kregen een eerste laag blauwe verf. Hiervoor gebruikte we schuimpjes op een stokje, dit werkte vrij vlot want bij kinderen mag het niet te lang duren 😉 Een tip kan zijn om lakrollers te gebruiken, maar ik had ze even niet binnen handbereik. Gelukkig had ik de vloer wel een beetje afgedekt met kranten want het is een knoeiwerkje. Opruimen was voor erna dus ik liet ze gewoon even lekker kliederen met de verf.

zelf een carnaval kostuum knutselen en schilderen

Tijdens het drogen ging ik alvast aan de slag met het maken van de rode spiraal die robot op zijn hoofd heeft. Hiervoor gebruikte ik aluminiumfolie die ik stevig in elkaar draaide, een rode kleur gaf en vervolgens oprolde rond mijn twee vingers. Zo kreeg ik het krullend effect. Deze lieten we goed drogen terwijl we de tweede blauwe laag aanbrachten op de dozen.

Lees ook: Zo maak je leuke Papieren Hyacinten | knutseltip voor pasen!

Toen de blauwe verf goed droog was, was het tijd om de gaten erin te snijden voor de armen en ogen. Dit was een klein meet werk, zeker voor de ogen want die mochten niet te hoog en niet te laag komen. Ik liet hem dus het hele pak aandoen en met een kleine potlood prikken aan de binnenkant van de doos ter hoogte van zijn ogen. Vervolgens sneed ik eerst één rondje eruit om te zien of dit hoog genoeg was. Gelukkig hadden we goed gemikt en kon ook het andere rondje gesneden worden, iets hoger zodat het klopt met het echt kostuum van de Masked singer robot.

ogen snijden uit karton masked singer robot kostuum

Ook de armen sneden we uit, hiervoor nam ik een soepkom om toch een klein beetje een cirkel te krijgen. Ik maakte de gaten ruim genoeg zodat het makkelijk aan en uit te doen was en hij ook ruimte had om erin te bewegen.

armen snijden uit kartonnen doos robot kostuum knutselen masked singer

Tijd voor de details op het kostuum

details kostuum robot masked singer

Yes, tijd voor de afwerking en de details. We keken goed naar de foto van de blauwe masked singer robot en gingen aan de slag met het schilderen van de details. Van ogen, tot buikje… En om het helemaal af te werken, namen we een afvoerbuis van de droogkast die we dan op maat knipte met een stevige tang en geel schilderden. Met wat brede plakband kleefde ik de buizen vast aan de binnenkant van de doos zodat het stevig bleef zitten.

Om helemaal leuk af te werken, namen we een oude jeansbroek die we ook een laagje gele verf gaven. Als je een gele broek hebt, kan dat natuurlijk ook of een witte broek die je een gele kleur geeft is nog duidelijker. Wij deden het met wat we hadden, een oude gescheurde jeans 🙂

Tijd om te transformeren in the masked singer ROBOT!

Het hele knutselwerk lieten we een nachtje goed drogen bij de verwarming en de volgende ochtend was het dan eindelijk tijd om in het pak te kruipen! Mijn zoontje vond het helemaal geweldig, hij zat ook helemaal in zijn rol. Aan de schoolpoort trok hij veel aandacht, ouders, kinderen en leerkrachten riepen en zwaaide enthousiast naar het schattige robotje. En mijn zoontje, die zwaaide terug als een echte robot!

mom en lifestyle blogger LIEVELYNE

Werd je geïnspireerd door dit artikel en vond je de informatie nuttig? Deel het dan zeker verder, dat helpt ons en de blog om te groeien(DANKJEWEL)! Tag ook zeker @LIEVELYNEPUNTBE op social media als je aan de slag gaat met één van onze tips. Ik zie het graag voorbij komen en deel het verder!

*Sommige blogs bevatten affiliate linkjes. Door op deze links te klikken en iets te kopen, ontvangt Lievelyne een kleine commissie. Voor jou hangen hier GEEN extra kosten aan vast!

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.