meer orde in de keukenkast tips

Meer orde in de keuken, kijk mee in onze kasten+tips

Wij verbouwde ons huis in 2015 en lieten kort daarna eindelijk mijn droomkeuken plaatsen. We gingen voor mat witte en greeploze keukenkasten, lades en veel opbergruimte. Ik was zeker dat ik genoeg ruimte ging hebben na de upgrade van een kleine donkere keuken naar een ruime open keuken met veel licht. Als moeder van drie kleine kinderen, merkte ik echter al snel dat georganiseerd blijven moeilijk bleek. Overal in huis ontstaat er rommel als je kinderen hebt. Je wil net een dansje doen omdat je wasmand eindelijk leeg is, draait je om en POEFF je wasmand zit weer overvol! Handen en benen te kort. Ook in mijn keukenkasten begon rommel zich op te stapelen. Als jij ook moeite hebt met orde in je keuken, dan kan je mijn tips zeker wel waarderen. Let’s go!

Meer orde door alles een vaste plaats te geven

De beste tip die ik ooit kreeg! Wanneer je spullen overal in huis dropt, raken ze kwijt en stapelt rommel zich op. Een eerste tip is dus om alles een vaste plaats te geven. Ook in de keuken! Zo zitten bij ons alle kruiden in een lade, brood eronder en ketels daaronder. Naast de ketels vind je dan de pastalade of noem het “opgestapelde Koolhydraten” want dat is wat het uiteindelijk werd voor ik de onhandige verpakkingen ruilde voor doosjes.

Ik dacht na hoe ik het beter kon opbergen en kwam bij de Action handige bakjes tegen. Ze bestaan in verschillende maten en in de middelste maat past perfect één pak Penne van 500g. Wij eten met 5 personen zo een pak volledig op(de hond en kippen verwerken daarbij de restjes). De afspraak is ook dat er pas bijgekocht wordt als de doos leeg is, zo stapelt zich geen eten meer op en wordt er niet meer teveel pasta gekocht. Ik weet nu precies wat we nog in huis hebben en wat niet. Aaah als iets meer rust in mijn hoofd!

Aan het werk!

Als je de bakjes en voorraadpotten hebt gekocht(en afgewassen!) is het tijd om aan de slag te gaan. Als je iets milieuvriendelijker wil zijn, kan je kiezen om glazen potten te hergebruiken. Dat deed ik eerst ook, maar ik heb graag dat alle bakjes hetzelfde zijn en perfect passen. Het systeem met de glazen potten werkte voor mij niet fijn. Aard van het beestje zoals ze dat hier zeggen…

Glazen pastasaus potten hergebruiken om eten in te bewaren
Glazen sauspotten hergebruiken als voorraadpot met labels

Haal alles uit je lade of kast en kijk wat nog goed is. Zitten er producten dicht bij de vervaldatum, bedenk dan een lekker gerecht waar je ze meteen in kan verwerken. Dat kan soep zijn of het avondeten 😉

Keuken voorraadkast organiseren en opruimen

Veeg de lade/kast schoon en begin met het vullen van de voorraadpotten. Mijn bakjes zijn doorzichtig en ik weet wel wat in de potten zit. Toch heb ze allemaal voorzien van een sticker, zo weet iedereen perfect welk product in welk bakje moet. Als mijn man kookt, weet hij ook dat die gekke ronde bolletjes “Parelcouscous” is.

stickers voor voorraaddozen

Klik hier om de stickers te kopen

Tijd om te organiseren!

Zelf plaatste ik eerst elk bakje in de lade, zo had ik een overzicht van hoeveel erin passen en kon ik gaat kijken wat ik erin ging doen. Zo gebruikte ik de grotere bakken voor rijst, daar heb ik altijd veel van in huis en weeg ik per keer toch af. Eén pak spaghetti past ook in de grote bakken.

keukenkast opruimen en organiseren met Action voorraaddozen

Als laatste plakte ik op elke deksel het product dat erin zit. Zo ziet alles er netjes en clean uit, daar hou ik van!

Klik als je benieuwd bent hoe ik onze kruidenlade organiseerde

En dit is het eindresultaat, een opgeruimde voorraadkast dat niet teveel geld en moeite kost!

opgeruimde voorraadkast budgetvriendelijk en makkelijk

Wil je ook eens in ze Bentolade kijken?

Werd je geïspireerd door dit artikel en vond je de informatie nuttig? Deel het dan zeker verder, dat helpt ons en de blog zeker om te groeien! Tag ook zeker @LIEVELYNEPUNTBE op social media als je aan de slag gaat met één van onze tips. Ik zie het graag voorbij komen en deel het verder!

………………………………………….

mom en lifestyle blogger LIEVELYNE

1 reactie op “Meer orde in de keuken, kijk mee in onze kasten+tips”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.