5 tips om gezonder te leven en gezond ontbijt recept

5 tips om gezonder te leven + Smoothie proteïne ontbijt recept

Tips om gezond te leven, afvallen en een snel ontbijt, iets wat we allemaal wel willen. Ik ben zelf iemand die erg is strijd is tegen de kilo’s, ik moet hard werken om niet bij te komen. Dat doe ik door te sporten, maar ook op mijn voeding te letten. Ik eet al jaren geen vlees meer(waarom niet, dat lees je hier). Met mijn tips wil ik jullie alvast een duwtje in de goede richting geven om gezonder te gaan leven. Niet alleen om af te vallen, maar ook om je fitter te voelen, beter te slapen, je immuunsysteem te boosten, maar belangrijker nog, om je gelukkiger te voelen! Ik ben dus geen expert, maar spreek uit mijn eigen ervaring. Hier komen ze, mijn top 5 tips!

1.Drink meer water!

De tip die je overal wel leest, water drinken. Ik hoor je al zeggen “water is voor de vissen!”. Toch kan water echt lekker zijn, zo drink ik zelf het liefst ijskoud water met een goeie hoeveelheid ijsblokken. Als je zoals mijn man bent, drink je maar één soort water en dan is voor hem bijvoorbeeld SPA blauw. Hij lust geen ander merk en neem dus sinds kort elke dag een fles mee naar zijn werk. Wat ik ook vaak voor hem doe, is een theezakje toevoegen aan zijn waterfles of thermos. Een geïsoleerde fles is echt een aanrader als je moeite hebt met water drinken. In deze fles blijft je water namelijk lekker koud en dat in aangenamer om te drinken dat lauw water. Er bestaan ook druppeltjes met 0% calorieën in verschillende smaken, die kan je ook toevoegen aan je water. Kruidenthee drinken zonder suiker is nog zo een favoriet van mij, kies voor een smaak die je echt lekker vindt. Voor mij is dat Groene thee met citroen en muntthee. Ook zorg ik dat ik altijd mijn herbruikbare fles vul met water en die leegdrink voor het einde van de dag.

2. Gezond ontbijt!

Toch wel een hele belangrijke tip maar vele geen belang aan hechten. Het ontbijt! Je hebt een hele nacht geslapen en je lichaam heeft nood aan vocht en voedingsstoffen. Drink dus een glas water als je wakker bent, of beter nog, maak een smoothie met water in plaats van melk of fruitsap(yes al 250ml water binnen!). Mijn favoriete gezond ontbijt is zonder twijfel een smoothie. Het is makkelijk te maken, snel en je hebt in een paar slokken al je voedingsstoffen, vitamine en mineralen binnen. Als je kiest voor een smoothie blender zoals ik, hoef je zelfs maar gewoon de drinkdop erop te schroeven na het mixen en je kan zo vertrekken. Je smoothie kan je drinken onderweg naar je werk en is makkelijk mee te nemen. Ben je al overtuigd? Ik deel alvast een lekker receptje om je eerste ervaring een succes te maken.

Gezond lunch recept vind je hier

Ingrediënten voor gezond proteïne smoothie ontbijt:

  • ‌Vegan melk of water (200/250ml)
  • ‌(diepvries)fruit (zelf neem ik altijd een halve banaan en blauwe bessen)
  • ‌vitamine C poeder
  • ‌proteïne poeder
  • ‌rouwe bladspinazie

Zelf begin ik altijd met een laagje amandelmelk(ongezoet). Dit omdat proteïne poeder of gepropt fruit al eens wil blijven plakken aan de bodem en op die manier wordt mixen dus lastiger.

Vervolgens voeg je fruit naar keuze toe. Diepvries fruit is makkelijk en lekker koud, heb je liever vers, dat kan natuurlijk ook! In mijn diepvries en smoothie zitten altijd bevroren blauwe bessen. Laag suikergehalte en veel gezonde voordelen.

Rauwe spinazie zit ook altijd in mijn smoothie. Dit geeft niet de mooiste kleur aan je ontbijt, maar je proeft er niets van. Groene groenten zijn een aanrader als je wil afvallen, sla ze dus niet over!

Als laatste voeg ik er vitamine C poeder en proteïne aan toe. Soms giet ik er zelfs wat vloeibare omega 3 bij, maar die was op 🙂

Tip: een halve banaan zorgt voor meer smaak in je smoothie, zeker wanneer je water gebruikt.

Even goed laten mixen in je blender(heb je geen speciale blender dan kan een soepmixer natuurlijk ook). Voilà, daar heb je een gezond en snel ontbijt! Hoe gemakkelijk was dat?
Met dit ontbijt heb je niet alleen veel vitaminen binnen, ook je dagelijks aanbevolen proteïne gehalte om af te vallen zit meteen goed. Smakelijk!

3. Beweging

Elke dag minimum 20 minuten bewegen is een must. Nee, je hoeft daarvoor niet meteen keihard met gewichten te gaan sleuren. Probeer een kleine wandeling te maken, de frisse buitenlucht zal je zeker goed doen. Wandelen zal in het begin zeker saai zijn(been there, done that!), maar na een tijdje zal je het fijn vinden. Zet tijdens het wandelen eens een luisterboek, podcast of muziek op. Heb jij al eens echt rondgekeken tijdens een wandeling? Of beter nog, neem eens een vuilzak mee en een paar plastieken handschoenen. Ik ben zeker dat je tijdens je wandeling heel wat zwerfvuil tegenkomt dat je kan oprapen en weggooien #mooimakers ! Als je zittend werk doet, zou je jezelf eraan moeten herinneren om elk uur toch eens even op te staan en te bewegen.

Mijn ervaring met CrossFit sport voor vrouwen? gezonder leven en ontbijt tip

Lees alles over mijn ervaring met CrossFit!

4. Denk na over wat je eet

En dat wil zeggen, lees je labels en wees je bewust van wat je eet. Er zit zoveel suiker verstopt in alles. Zelfs een doodgewone voorverpakte kipfilet bevat suiker, wist je dat? Ja, inderdaad labels lezen helpt. Ook snoepen voor de tv zou je moeten laten. Laat eten is echt een no go. Mocht je toch een hongertje hebben, ga dan voor gepofte maïs(zonder suiker) of iets lichts zoals een vers tasje soep, warme thee of klein kommetje yoghurt(ongezoet).

Een eetdagboek bijhouden kan daarbij erg helpen. Dit geeft je niet alleen een extra motivatie om gezonder te eten, maar maakt je ook bewust over wat je in je mond steekt. Het zal je verbazen wat je door de dag allemaal eet zonder dat je erbij nadenkt.

5. Eet gezond en volwaardig voedsel

Ruil je witte bloem, wit brood, witte pasta, witte rijst,… Voor de volkoren of spelt variant. Volkoren producten bevatten meer vezels en zijn daardoor niet alleen voedzamer, maar zullen je ook sneller en langer verzadigen. Aan de smaak moet je wennen dat geef ik eerlijk toe, maar na een tijdje proef je het niet meer. Ga voor verse producten die een meerwaarde geven aan je gezondheid. Dat wil zeggen, producten die vitaminen en voedingsstoffen bevatten. Geen pakjes en zakjes eten, die zijn weinig voedzaam en bevatten veel zout.

Plan op voorhand je maaltijden. Zelf doe ik dit op zondag, dan bedenk ik wat we gaan eten de komende week en daar kan ik dan mijn boodschappen op afstemmen. Beter voor je lijn maar ook zeker voor je portemonnee want je koopt geen dingen die je niet meer nodig hebt. Heb je moeite met het plannen van je maaltijden? Daar heb ik een fijn hulpmiddeltje voor, de maaltijdplanner scheurblok! Hier kan je elke week je menu op neerschrijven en dan op je koelkast hangen. Zo weet het hele gezin wat jullie eten en sta je niet meer voor verrassingen.

Lekker recept voor lunch met Quinoa

Quinoa salade gezonde lunch en tips om gezonder te leven

Ik ben erg benieuwd of je deze tips waardevol vindt en welke jij zal gaan toepassen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.