Handige tips om je kruiden te organiseren in de keuken

Zo kan je op een handige manier je kruiden organiseren in de keuken

Nooit meer zoeken naar je kruiden en alles gemakkelijk bij de hand. Dat is wat we willen in onze keuken, toch? Het stond al een tijdje op mijn lijstje om de kruidenlade aan te pakken. Ik word namelijk gelukkig wanneer alle potjes en bakjes in mijn lades en kasten van dezelfde soort zijn.

Tijd om te organiseren!

Ik ging op zoek naar lege kruidenpotjes met dezelfde vorm en dop. Als het jou niet stoort dat ze een andere kleur deksel en vorm hebben, kan je natuurlijk ook de gevulde kruidenpotjes van de supermarkt hergebruiken en labelen. Alleen werd ik zelf niet blij van het idee dat ze dan allemaal een andere kleur dop zouden hebben. Gebruik je liever andere potjes met een schepje, dat kan natuurlijk ook. Voor mij mag het tijdens het koken snel gaan, gewoon klepje open en schudden met die kruiden. Daarom mijn keuze voor potjes met de strooidop.

Helaas maakte ik geen voor foto van de kruidenlade. Ze was redelijk opgeruimd dankzij de lade inzet van Ikea, maar je kan ook altijd een antislip mat erin leggen. Zo blijven de potjes ook op hun plaats en rollen ze niet weg. Zelf gebruik ik dit ook in dezelfde schuif waar de grotere potjes liggen. Verbetering kan altijd, zo vind ik de lade nog niet helemaal perfect, maar Rome werd ook niet op één dag geboud.

Enkele kruiden waren op, die moeten even vervangen worden. Voor de overige veelgebruikte kruiden had ik gelukkig net genoeg potjes. Ook al had ik de potjes allemaal grondig uitgewassen, toch ging ik voor het plakken van de sticker nog even erover met wat alcohol. Dit zorgt voor een betere hechting van de sticker zodat je er langer plezier van hebt.

De handige stickers shop je hier

keuken opruimen kruidenpotjes met labels

Verder bewaar ik in deze lade ook de bouillon en lookteentjes, die zitten los in aparte bakjes. Handig op ze meteen bij de hand te hebben en het ziet er netjes uit!

Aaaah instant rust in mijn hoofd. Volgend klusje op mijn lijstje: Voorraadkast opruimen! Ben je benieuwd? Vol dan zeker mee op Instagram, daar krijg je altijd een kijkje achter de schermen.

Werd je geïspireerd door dit artikel en vond je de informatie nuttig? Deel het dan zeker verder, dat helpt ons en de blog zeker om te groeien! Tag ook zeker @LIEVELYNEPUNTBE op social media als je aan de slag gaat met één van onze tips. Ik zie het graag voorbij komen en deel het verder!

*Sommige artikelen bevatten affiliate links. Door erop te klikken ontvangt LIEVELYNE een kleine commissie op de verkoop. Voor jou zitten hier GEEN kosten aan verbonden, maar je helpt me er wel enorm mee. Bedankt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.