Keuken opruimen: kruiden organiseren

Het stond al een tijdje op mijn lijstje om de kruidenlade aan te pakken. Ik word namelijk gelukkig wanneer alle potjes en bakjes in mijn lades en kasten van dezelfde soort zijn ๐Ÿ™‚ Oops… Dus toen ik bij de Zeeman enkele strakke glazen potjes met zwarte strooidop tegenkwam, nam ik ze meteen allemaal mee. Je kunt natuurlijk ook de gevulde kruidenpotjes van de supermarkt hergebruiken en labelen. Alleen werd ik zelf niet blij van het idee dat ze dan allemaal een andere kleur dop zouden hebben. Gebruik je liever andere potjes met een schepje, dat kan natuurlijk ook. Je vindt ze overal wel(Action, Xenos, enz). Voor mij mag het tijdens het koken snel gaan, gewoon klepje open en schudden met die kruiden. Daarom mijn keuze voor potjes met de strooidop.

Helaas maakte ik geen voor foto van de kruidenlade. Ze was redelijk opgeruimd dankzij de lade inzet van Ikea, maar verbeteren kan altijd. Enkele kruiden waren op, die moeten even vervangen worden. Voor de overige veelgebruikte kruiden had ik gelukkig net genoeg potjes. Ookal had ik de potjes allemaal grondig uitgewassen, toch ging ik voor het plakken van de sticker nog even erover met wat alcohol. Dit zorgt voor een betere hechting van de sticker zodat je er langer plezier van hebt.

De stickers shop je hier

keuken opruimen kruidenpotjes met labels

Aaaah instant rust in mijn hoofd. Volgend klusje op mijn lijstje: Voorraadkast opruimen! Ben je benieuwd? Vol dan zeker mee op Instagram, daar krijg je altijd een kijkje achter de schermen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *