Liefs by Lievelyne - visitekaartjes en stickers

Waarom is het zo stil op de blog? Dit is de reden dat ik zo afwezig ben

Ai ai ai, het is jullie niet ontgaan. Het is inderdaad heel erg rustig op de blog en ook op Instagram ben ik iets minder actief. Ik doe het nog steeds allemaal heel graag, maar ik ben achter de schermen druk bezig. Tijdens de lockdown gebeurde er namelijk heel wat! Zo zat ik al een tijdje te broeden op het idee om een webshop te starten. Iets van mij, passend bij de blog en mezelf. Maar wat? Dat was de grote vraag… Ik had zoveel ideeën in mijn hoofd, maar was het allemaal ook wel haalbaar. Mijn man moet mij soms even terugfluiten en met beide voeten weer aan de grond zetten. Een chaoot zoals ik durft nog al eens te hard van stapel te lopen. Gelukkig is hij ook de persoon die altijd zegt “Ik weet niet of het zou lukken, maar als je iets wilt moet je het gewoon proberen!”. Ook heeft hij vaak genoeg een goed idee of eerlijke behulpzame mening.

Ik weet wat ik wil doen!

Een hele tijd geleden kocht ik een snijmachine, gewoon omdat me dat leuk leek om te doen. Ik ben heel graag creatief bezig en kan me echt amuseren met het ontwerpen van logo’s en andere creaties. Ik maakte heel wat gepersonaliseerde producten voor anderen en kreeg de smaak te pakken. Tijdens de lockdown hakte ik dan de knoop door. Ik begon na veel wikken en wegen een eigen bedrijfje. Het nodige opzoekwerk had ik al maanden zitten te doen. Wat kost het? Wat moet je in orde maken? Is het rendabel? Ook door het thuiszitten tijdens de eerste lockdown, kwam er opeens meer tijd vrij om dingen uit te werken.

van moeder naar ondernemer - LIEVELYNE

Support system

Gelukkig had ik enkele andere kleine ondernemers, vrienden en collega’s met tips in mijn omgeving. Ze gaven me het nodige duwtje in de rug en stuurde me de juiste richting uit. Ik bedacht een naam, kleurenthema en huisstijl, vroeg mijn btw-nummer online aan, maakte ontwerpjes, bedankkaartjes, kocht verpakking en benodigdheden aan, ging op zoek naar een boekhouder. En een goeie maand later was LIEFS (By Lievelyne) een feit! De webshop daar werk ik momenteel nog aan wanneer ik de tijd ervoor kan vinden. Bestellingen plaatsen gaat voorlopig prima via de Facebookpagina en Instagram. Op deze manier kan ik ook rustig even wennen aan de instroom van bestellingen en gaat het op een aangenaam tempo.

superhero Momentum theeglas door Liefs by Lievelyne

Spijt

Spijt heb ik zeker niet! Ondertussen zijn we maanden verder en kan ik zeggen dat al die kopzorgen rond investeren en opstarten niet nodig waren. Liefs ging als een speer en de bestellingen stroomden netjes binnen. De reacties op de cadeautjes die ik maakte waren hartverwarmend heel positief. Dus met trots kan ik zeggen dat mijn opzet geslaagd is. Dat ik nog veel plannen en ideeën heb is zeker een feit, maar ik probeer rustig mijn weg te zoeken in het ondernemen. Schipperen tussen werken voor een baas, je gezin, huishouden, sport, blog en sociaal leven is niet altijd gemakkelijk, dus jullie snappen het wel als ik zeg dat de blog even op een laag pitje staat. Natuurlijk heb ik wel nog leuke ideetjes en zal ik ook hier de draad weer oppikken. Ik moet alleen nog even de balans vinden. No stress

Druk, drukker, drukst

Op de Instagram van Liefs, neem ik jullie mee achter de schermen. Natuurlijk ziet het er allemaal rooskleurig uit. Bestellingen maken en makkelijk geld verdienen. Dat laatste klopt niet helemaal hoor. Wat jullie niet zien is dat ik ook vaak werk tegen de klok. Bestellingen die snel klaar moeten of last minute binnenkomen, mijn mesje dat stuk gaat tijdens het snijproces, orders die niet op tijd komen door de drukte bij de pakkettendiensten, de printer die opeens niet meer wil meewerken, nog even rennen naar de post voor de ene pakketje toch op tijd te laten komen… Ook dat hoort bij het ondernemen, omgaan met stress en tijdsdruk. Gelukkig doe ik dit ontzettend graag, dus als ik soms te lang zit te prutsen en pellen aan een opdracht is dat iets minder erg. 

 

doosje vol Liefs by Lievelyne

Als jullie weldra “shop” in de menubalk zien verschijnen, wil dat zeggen dat de webshop eindelijk klaar is voor het grote publiek. Ik ben erg benieuwd wat jullie meningen zijn. Weet dat de ideeënbus altijd open staat en feedback en vragen altijd welkom zijn.

……………………………….. ❤ ………………………………..

Liefs kan je vinden op Facebook & Instagram. Ik neem jullie graag mee in mijn avontuur als ondernemer en geef jullie een kijkhe achter de schermen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *