Fitbit versa 2 review

Sporten en motivatie: De Fitbit Versa 2 mijn mening

Het dragen van een stappenteller is toch wel echt iets wat ik kan aanraden om jezelf nog wat extra motivatie te geven. Dit kan al door een simpel model, die vind je al snel voor een paar euro’s. Zelf begon ik met een stappenteller via de Nintendo DS, ze kwamen per 2. Ik en mijn man droegen er elk één en aan het einde van de dag keken we dan wie “gewonnen” had. Het was in ieder geval erg motiverend om extra stappen te zetten!

Fitbit was het eerste merk dat ik probeerde, volgens mijn was het de Fitbit Flex. Geen schermpje, alleen lichtgevende bolletjes die je lieten weten of je voldoende gestapt had. Achteraf kon je deze dan verbinden met je telefoon voor een uitgebreidere analyse van je dag.  Toen mijn tracker na een tijd stuk ging, kreeg ik zonder veel moeilijk doen meteen een nieuwe opgestuurd. Geweldige klantenservice!

Dus enkele jaren later toen ik de Fitbit Versa kreeg onder de kerstboom, was ik ook meteen enthousiast. Ik was toen ook net mijn eerste jaar CrossFit begonnen en ben een typetje dat alles wil loggen. Van kcal tot hartslag en nog eens geschreven op papier hoe zwaar het was of wat er goed ging. Een smartwatch als deze was dus meer dan welkom in mijn strijd tegen de kilo’s. Helaas ging de Fitbit Versa na een paar maanden stuk. De communicatie met de klantendienst was op dat moment ook niet meer zo simpel als eerder. Toch, na lang heen-en-weer mailen, resetten enz. besloten ze om een vervangend model op te sturen. Dit werd de Fitbit Versa 2, aangezien ze de gewenste kleur niet meer hadden in de Versa 1(klein gelukje).

Fitbit Versa 2 review

Oké over naar mijn mening over deze activity tracker. Het is dus niet echt een smart watch, deze horloge is echt gericht op fitness. Het meet je stappen, hartslag, kcal, slaap,… Ook ontvang je er meldingen op van je telefoon. Echter is dat voor mij het eerste minpuntje. Ik ruilde mijn Iphone in voor een Huawei en het koppelen tussen deze twee verloopt best stroef. Meldingen krijg ik dus bijna niet binnen, ook al blijft mijn bluetooth aan. Als ik mijn gegevens wil laden via de fitbit app, moet ik vaak ook meermaals proberen voor het lukt. Erg vervelend, maar meteen ook het laatste minpunt. Het horloge heeft een strak uitzicht en is te bedienen via het schermpje. Je kunt dit helemaal instellen naar wens.

Hartslag

Qua hartslag meten is deze horloge best correct. Ik testte dit door te gaan lopen met een hartslagmeter(borstband) van Polar, tracker aan de andere arm van Polar en mijn fitbit natuurlijk. Alle drie de meet methodes gaven dezelfde hartslag! Wat ook fijn is, je kunt via de app je hartslaggegevens bekijken voor de hele maand. Daar zie je dan ook of je conditie erop vooruit gaat. Ook kun je je minimum en maximum hartslag ingeven om je trainingen nauwlettender te kunnen uitvoeren. Hij geeft meteen aan wanneer je in de vetverbrandingszone of cardio zone zit.

fitbit versa 2 hartslagmeter test vs Polar

Stappenteller

Ik ben niet zeker hoe juist deze gegevens zijn. Je moet alvast zorgen dat je je Fitbit aan de juiste arm draagt en dit ook aangeeft bij de instellingen. Draag je je horloge aan je dominante arm, dan gaan je stappen hoger zijn, omdat ook armbewegingen meetellen. Niet erg handig helaas. Hoewel het me in het begin erg motiveerde om dagelijks mijn stappen te halen, gebruik ik hem nu meer om mijn workouts bij te houden en hartslag te meten. Ik probeer wel dagelijks minimum 10000 stappen te halen. Als je te lang zit en dus niet actief bent geweest, geeft je Fitbit je een duwtje in de rug en ontvang je een melding. Ook als je het goed doet, is je Fitbit de eerste om je een schouderklopje te geven. Zo kun je in de app meerdere badges verdienen.

Leuke extra’s

Wat erg leuk is aan de Fitbit Versa 2 is dat je het horloge en de app kan koppelen met meerdere apps. Zelf heb ik mijn Fitbit gekoppeld aan Strava en MyFitnesspall. De apps geven dus door aan elkaar hoeveel je verbruikte enz. Ook kun je via je horloge spotify of Deezer bedienen, zelf maak ik er geen gebruik van, maar mocht dit interessant zijn voor je is dit mooi meegenomen. Ook het weer kun je aflezen en je kunt Fitbit koppelen aan Alexa. Mocht je Alexa niet kennen, dit is een soort Siri die je kunt bedienen via spraak. Alexa spreekt niet terug, maar verstaat je wel.

Ook het uitzicht van je wijzerplaat kan je helemaal zelf kiezen. Ga je voor een foto op de achtergrond, wijzers of digitaal? Aan jou de keuze, je vindt in de app alvast genoeg soorten.

Time is money, dus als je gaat sporten wil je graag snel je workout kunnen kiezen, zodat je horloge begint te meten. Je kunt de volgorde van je sportactiviteiten dus helemaal zelf kiezen. Helaas voor mij staat CrossFit er niet specifiek tussen, ik kies dus voor Circuit training als ik de hele wod doe en weights als ik alleen ga liften. Dus ik mijn geval staat Circuit training bovenaan, dan weights, running, walk, Spinning, Pilates,… Je kunt tot 7 activiteiten kiezen.

mijn tips over afvallen met de fitbit en gemotiveerd te sporten

Verder meet hij nog je menstruatie cyclus als je dat wil en ook je de hoeveelheid water die je drinkt, kun je ingeven.

Slaap meten

Dit vind ik altijd erg interessant om na te kijken. Meteen aan de ontbijttafel ’s morgens, kijk ik altijd even. Het verbaast me soms hoe weinig ik soms slaap ondanks dat ik “vroeger” naar bed ga. Dit is ook echt iets waar ik aan moet blijven werken. Stress, weinig slaap, werken, kinderen, huishouden en dan nog fanatiek sporten. Het vraagt heel wat van je lichaam zonder dat we het doorhebben. De meting van mijn slaap vind ik toch erg correct, als ik ’s nachts wakker word, zie je dat ook echt in de app. Stiekem een dutje doen? Ook dat registreert Fitbit meteen, gek hé?

Dus, over het algemeen ben ik best tevreden over mijn Fitbit Versa 2. Alleen het feit dat hij niet goed koppelt met mijn Huawei is een minpunt. De Vorige versie scoorde daar net iets beter. Als je echt kiest voor een fitness horloge, zeg ik wel JA. Smart watch (met Huawei), NEE.

………………………………………………….

Ik hoop dat ik hiermee alle puntjes overlopen heb. Mocht je toch nog vragen hebben, laat het me weten!

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.