recept voor heerlijke droge bewaarwafels

Heerlijk recept voor bewaarwafels, goedgekeurd door onze de kinderen!

Tijdens deze lockdown probeerde ik me al heel wat recepten uit. Ik bakte brood, koekjes, wafels, … Het vinden van een goed en lekker recept voor bewaarwafels, vond ik dan ook een uitdaging. Vaak waren ze net iets te droog, of dan weer iets te mals om te bewaren. Het was een kwestie van testen en proeven. Mijn derde poging bleek dan toch een groot succes. De wafels smaakte heerlijk en waren in no-time ook allemaal op!

Mocht jij op zoek zijn naar een lekker bewaarwafels recept, zoek niet verder. Vandaag deel ik alles wat je nodig hebt om bewaarwafels te maken. Gelukkig kreeg ik ook wat hulp in de keuken. Wafels maken is erg leuk, ik ben zeker dat jouw kind(en zelfs partner) het erg plezierig zal vinden.

Lees ook: Cupcake traktatie + recept gemakkelijk en heerlijke botercrème

Wat hebt je nodig

  • 500g (spelt)bloem
  • 250g suiker
  • 50g vanillesuiker
  • 250g gezouten boter
  • 1 soeplepel droge gist
  • 6 eieren
  • 2 soeplepel pudding poeder (vanille)
  • 50ml spa bruis

Zo maak je ze

Zelf werk ik met een keukenrobot, dit is mijn grote hulp tijdens het bakken! Mocht je er geen in je bezit hebben, geen nood je kunt ook mixen met een handmixer. Zorg dat al je ingrediënten op kamertemperatuur staan voor je eraan begint en weeg alles nauwkeurig af.Heerlijke bewaarwafels met spelt - LIEVELYNE

Doe de bloem in een grote kom en voeg de suiker, vanillesuiker, puddingpoeder en droge gist eraan toe. Vervolgens breek je de eieren één voor één en voeg je ze al mixend toe. In de volgende stap doe je de boter erbij(zelf snij ik deze eerst in kleine stukken, dit maakt het mixen makkelijker). Als laatste voeg je dan het bruiswater toe.

Laat het beslag een uur rusten in de koelkast. Doe je kinderen een plezier en laat ze alle lepels en kommen uitlikken. Geef toe, dit is het leukste deel van bakken 😉

Wafel beslag bewaarwafels

lees ook: Makkelijk zandkoekjes recept | Voor heerlijke koekjes die in vorm blijven

Wanneer je geduld genoeg op de proef werd gesteld, verwarm je na een uur wachten het wafelijzer goed voor. Voeg niet teveel beslag in één keer toe. Zelf gebruik ik een volle soeplepel per wafel. Zo zijn de wafels niet te groot en haal je meer uit je beslag.

Laat de wafels afkoelen op een rooster en bewaar ze in een luchtdichte doos.

Smakelijk!

……………………………………………………….

 

Werd je geïnspireerd door dit artikel en vond je de informatie nuttig? Deel het dan zeker verder, dat helpt ons en de blog om te groeien(DANKJEWEL)! Tag ook zeker @LIEVELYNEPUNTBE op social media als je aan de slag gaat met één van onze tips. Ik zie het graag voorbij komen en deel het verder!

*Sommige blogs bevatten affiliate linkjes. Door op deze links te klikken en iets te kopen, ontvangt Lievelyne een kleine commissie. Voor jou hangen hier GEEN extra kosten aan vast!

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.