CrossFit at home tijdens lockdown mama van drie tijdens

Covid en lockdowns | Red de zomer, sport thuis!

Hallo Covid, dag vrijheid…

Dat we door Covid voorlopig nog wel even aan ons huis gekluisterd zitten is een feit. Een hele aanpassing voor iedereen. Gedaan met gaan en staan waar we willen, ook ons sociaal leventje staat even on hold. Maar nu we verplicht thuis moeten zitten, wil dat dan zeggen dat we niet meer moeten bewegen? Neen! Zelf trainde ik minimum 4 maal per week in onze lokale CrossFit box(gym). De trainingen zijn pittig en de aanwezigheid van mede crossfitters zorgt voor de nodige motivatie. Helaas ging ook onze CrossFit box meteen dicht en werden al onze trainingen afgelast tot april. Een opdoffer, want sporten is echt een uitlaatklep en vorm van ontspanning. In de box gaat mijn mama knop uit en ben ik gewoon even Evelyne.

Darkrow Crossfit thuis trainen - Lievelyne

Gelukkig zitten onze coaches niet stil en zorgen ze ook nu voor pittige work-outs die we in onze eigen tuin kunnen doen. Zelfs zonder dumbbells, kettlebells of andere gewichten, maken ze het mogelijk om ons toch aardig in het zweet te zetten. We leerden ook creatief zijn met attributen, zo kun je een rugzak vullen met volle flessen en gebruiken als gewicht. Doe eens gek, kijk eens rond en ga ermee aan de slag. Neem je kinderen bij de hand of draag ze op je rug tijdens het squatten. Ik merk dat de eerste week thuis trainen me redelijk goed afging, wanneer mijn trainer de aan het begin van de dag de work-out online zet, deed ik deze gewoon zonder excuus.  Ik wil namelijk niet mijn vorderingen waar ik afgelopen 2 jaar zo hard voor heb getraind, kwijtspelen door op mijn gat te blijven zitten thuis. Op dagen dat het wat moeilijker gaat, ben ik dankbaar voor de hedendaagse technologie. Gewoon even zoom callen met je (sport)vriendjes en samen de training afronden. Samen puffen, klagen en een virtueel vuistje geven na afloop. Geweldig!

Samen thuis trainen tijdens Lockdown België - Lievelyne

Heb je voor de lockdown niet aan sport gedaan en zijn hevig home work-outs nog niet voor jou weggelegd? Geen probleem, je kunt prima je zinnen verzetten en stoom afblazen op andere manieren. Wat dacht je van een dansfeestje? Als je kinderen hebt, zullen ze dit zeker waarderen. Zet de muziek lekker luid en dans erop los! Echt, letterlijk niemand kijkt want iedereen zit binnen 🙂 Trampoline in de tuin? Nu is het perfecte moment om het uit te testen, geen tijd is een heel slecht excuus nu. Even lekker een kwartiertje springen zal er ook voor zorgen dat je gedachten weer leeg zijn en je met frisse moed kan verder werken. Of doe eens een kleine yoga sessie, al dan niet samen met je kind.

home yoga sessie met je kind - LIEVELYNE

Tips om gezonder te leven vind je hier

Gezellig thuis sporten met de kinderen tijdens lockdown - Lievelyne

Heb je toch extra motivatie nodig te beginnen met sporten? Trakteer jezelf op een nieuwe outfit. Gun jezelf een leuke sportoutfit. Dat werkt altijd bij mij! Wie weet motiveren deze thuis trainingen je wel om na de lockdown te gaan trainen in een sportschool. Een comfortabele legging, leuke sporttop en een passende beha maken sporten een pak aangenamer! Ja ik weet het, de winkels zijn dicht… Maar gelukkig kun je online wel nog terecht bij je favoriete merken. Geen idee welke maat je moet nemen in je sportbeha? Op de website van Hunkemöller vind je voldoende info over de perfecte pasvorm en waarom een sportbeha belangrijk is.

…………………………………………………..

Hoe maak jij je hoofd leeg tijdens de lockdown? Of heb je daar geen nood aan?

Volg je ons al of Facebook & Instagram?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.