recept gezonde cheesecake zonder suiker

Lekker en gezond recept voor Proteïne cheesecake zonder extra suiker

Ik had opeens megaveel zin in Skyrtaart , beter gekend als cheesecake. Ik at met nieuwjaar de Skyrtaart die mijn vriendinnetje maakte en was grote fan. Nooit eerder maakte ik ook maar enige variant van cheesecake, ik moest dus even zoeken op Google hoe je het maakt. Ik selecteerde enkele recepten op het internet en gaf er dan mijn eigen draai aan. Er zijn vele variaties te vinden, ik maakte er eentje zonder suiker en boter. Het resultaat is een heerlijk en gezond tussendoortje voor bij de koffie, maar ook als ontbijt is dit erg lekker!

 Ik deel graag het recept van een gezond alternatief voor cheesecake dat ook nog eens super lekker is, let’s go!

Lees ook: Recept voor een heerlijk en gezond proteïne bananenbrood.

Dit heb je nodig:

  • 60g havermout
  • 4 dadels
  • 50ml amandelmelk
  • Verse honing
  • 1ei
  • Handje amandelnoten
  • 1 pot Skyr(lidl)
  • 5 gelatine blaadjes
  • 100ml Room of kokosmelk
  • 40g Proteïne poeder(ik gebruikte vanille)
  • Vanille-extract

Gezonde Skyrtaart cheesecake - Zonder suiker zonder boter

Zo maak je deze cheesecake

Verwarm alvast je oven voor op 180 °C

We starten met het maken van de bodem. Doe de havermout in een blender en maal het fijn. Giet in een kom en zet even apart, zodat je de dadels kan fijnmalen in de blender samen met de amandelmelk. Voeg het dadelmengsel, 1 ei en een lepel honing toe aan de havermout en meng onder elkaar. Als het goed is, heb je nu een redelijk vast soort deeg. Dit doe je in een springvorm bedekt met bakpapier. Strijk het mooi gelijk en zet dan ongeveer 30 minuten in de oven.

Lees ook: 5 tips om gezonder te leven + Smoothie proteïne ontbijt recept

Ondertussen verwarm je de room of kokosmelk in een pannetje en voeg je er 3 gelatine blaadjes aan toe. Wanneer de gelatine volledig opgelost is, neem je het pannetje van het vuur en zet je het even in een ijsbadje om af te koelen. Let er wel op dat er geen klonters in zitten, alles moet mooi opgelost zijn!

Neem een kom en meng hierin de Skyr  met het proteïne poeder. Voor mij was dit zoet genoeg, mocht je het zoeter willen kun je er nog een lepel honing onder doen. Zelf doe ik er meestal nog een beetje citroensap onder maar dit is persoonlijke voorkeur.

Als de room of kokosmelk goed afgekoeld is, voeg je het toe aan de kom met skyr. Even goed door roeren of mixen.

Haal de bodem uit de oven en laat het afkoelen voordat je de Skyr erover giet.

Als je graag nog een laagje coulis erover wilt, dan kan je dit klaarmaken ondertussen dat je bodem afkoelt. Neem hiervoor een pannetje voeg er wat diepvriesfruit(zelf neem ik altijd de rode vrachten) aan toe. Twee grote handjes fruit is voldoende en een glas water. Breng aan de kook en voeg er ook je laatste gelatine blaadjes aan toe. Omdat ik niet van stukjes hoe, mix ik het geheel altijd even door en daarna gaat het door een zeef. Dit zet ik even opzij.

Als de bodem voldoende is afgekoeld, kan de Skyr erover en zet je het even weg in de koelkast. Zelf zet ik het altijd even 20 minuten in de diepvries zodat het iets sneller gaat en ik daarna gemakkelijk de coulis erover kan gieten zonder dat het in elkaar vloeit.

Laat het geheel twee uurtjes in de koelkast staan zodat de cheesecake goed kan opstijven.

Smakelijk!

……………………………………

Mocht je dit (of een ander) receptje uitproberen, tag me dan zeker op Sociale media. Ik zie jullie creaties graag voorbij komen!

Volg jij ons al op Facebook & Instagram?

Werd je geïnspireerd door dit artikel en vond je de informatie nuttig? Deel het dan zeker verder, dat helpt ons en de blog om te groeien(DANKJEWEL)! Tag ook zeker @LIEVELYNEPUNTBE op social media als je aan de slag gaat met één van onze tips. Ik zie het graag voorbij komen en deel het verder!

*Sommige blogs bevatten affiliate linkjes. Door op deze links te klikken en iets te kopen, ontvangt Lievelyne een kleine commissie. Voor jou hangen hier GEEN extra kosten aan vast!

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.