#Blijfinuwkot: Zo overleefde wij het weekend.

Het Coronavirus of Covid-19, je hoort niets anders meer. In het begin ging ik nogal nuchter om met de hele situatie, maakte er wel eens een mopje over en was overtuigd dat de media er munt probeerde uit te slaan. Wat de reactie is van de meerderheid want het is altijd een ver-van-mijn-bedshow. Tot iedereen opeens massaal begon te hamsteren, scholen dicht gingen en er geen sociale activiteiten meer mochten plaatsvinden. België ging nog net niet in volledige lockdown, het volk werd wel vriendelijk gevraagd om binnen te blijven en de maatregelen te volgen. Opeens werd ook duidelijk hoe verdeeld we zijn in tijdens van nood. Iedereen heeft een mening en die krijg je ongezouten via Social Media. Dat zorgt voor veel ergernissen en trekt uiteindelijk de mensen nog verder uit elkaar.

#Blijfinuwkot!

Aangezien mijn werkgever ook de deuren sluit, ben ik voorlopig thuis om voor de kinderen te zorgen. Zij behoren niet tot de grote groep die noodgedwongen naar de opvang van de school moeten, omdat er geen andere opvang mogelijkheid is. Er werd dan ook beslist om het huis niet meer te verlaten voor bezoekjes of andere tripjes naar vrienden en familie. We blijven voorlopig binnen, met de deur op slot. Voor onze veiligheid, maar vooral voor de veiligheid van de kwetsbare rondom ons. Geen kusjes, geen knuffels, de kindjes nemen de maatregelen heel ernstig. Wij eindigen de dag met een elleboog stootje en een lieve “slaapwel”.

Zo verliepen de eerste dagen

Vrijdag… De laatste dag school voor de kinderen. De avond ervoor toen de kinderen al sliepen, kregen we te horen dat alle scholen zouden sluiten vanaf maandag 16 maart 2020 tot 3 april 2020. Mijn man en ik dachten ze dus ook vrijdag thuis te laten. ’s Ochtends toen de kinderen het nieuws hoorde, vroegen ze of ze toch naar school mochten. Ze mochten zich namelijk verkleden en namen nog graag afscheid van hun vriendjes. Prima, ik besloot zelf ook afscheid te nemen van mijn vriendjes en meldde me opnieuw aan voor de CrossFit les van die ochtend. Drie weken geen trainingen, ook dat zal aanpassen worden. Niet alleen het missen van de contacten, maar ook al de vorderingen die gemaakt werden. Al die spieren die ik met bloed zweet en tranen kweekte. Soit! Niet zeuren, het komt allemaal goed!

crossfit Backsquat - Lievelyne

Zaterdag trokken we naar buiten want de zon liet zich van haar beste kant zien! Mijn man en ik ontfermde zich over de tuin, die had ferme klappen gekregen van alle stormen die afgelopen tijd op bezoek kwamen. Hekwerk werd verwijderd, puin werd geruimd en veel te grote rozenstruiken werden gesnoeid. In de lege bloembakken zaaide we wilde bloemen voor de vlinders. Een leuke bezigheid, maar ook goed voor de natuur! De kinderen tekende straten en zebrapaden op de klinkers. Ze regelde het verkeer op hun skateboards en rolschaatsen, pret verzekerd. ’s Avonds keken we nog een film samen en op die manier overleefde we de eerste dag zonder moeite.

Zondag was de zon nergens te bespeuren en het was duidelijk veel frisser dan de dag ervoor. Het ideale moment om wat klusjes te doen binnen en mijn eerste thuis-WOD te doen. De CrossFit box ging dicht, maar gelukkig werden er wel home workouts voorzien door de coaches. Dat thuis trainen veel meer discipline en doorzettingsvermogen vraagt, werd al snel duidelijk. Simpele oefeningen voelen thuis opeens loodzwaar aan. De kinderen kwamen eens kijken, maar vonden dat het er te vermoeiend uitzag. Dus lieten ze deze turnles aan hun neus voorbij gaan 😉

Namiddag bakte ik wafels met de kleinste. Een leuke bezigheid en dankzij de keukenrobot ook niet te moeilijk voor deze 7-jarige. Het resultaat, heerlijke warme wafels geserveerd met een bolletje ijs en snoepjes naar keuze! Ondertussen hielde de twee andere kinderen zich bezig met tekenen en kleuren. De verfspullen werden uitgehaald en dat zorgde voor een prachtig kunstwerkje als eindresultaat. Voldaan plofte we ’s avonds opnieuw samen in de zetel. Even gezellig samen tv kijken en dan op tijd naar bed!

Einde van een rustig weekendje thuis met zijn allen.

………………………………….

Volg jij Lievelyne al op Instagram & Facebook?

Wil jij ook graag bakken? Check dan zeker de receptjes op de blog!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.