proteïne bananenbrood zonder suiker

Recept voor een heerlijk en gezond proteïne bananenbrood.

Bananenbrood, het lijkt wel een hype. Op Instagram, zie je overal heerlijke baksels langskomen, perfect gerezen je zou er meteen in bijten. Toch zijn niet alle recepten even gezond, vaak zit er toch bloem of suiker in verwerkt. Mijn eerste bananenbrood was dan ook geen groot succes, flauw van smaak en toch wel droog in de mond. Een tijdje later kwam ik na experimenteren bij dit bananenbrood receptje, ook een succes.

Na enkele pogingen vond ik dan eindelijk dit proteïnerijk recept dat in de smaak viel. Ik liet het proeven aan kritische en minder kritische proevers en de meningen waren hetzelfde. Dit bananenbrood is heerlijk!

Dus, als je op zoek bent naar een receptje dat niet te ingewikkeld is en failproof. Ik deel het vandaag met jullie!

Dit heb je nodig voor je bananenbrood

  • 2 rijpe bananen(hoe bruiner hoe beter)
  • 2 eieren
  • 200g havermout
  • 1 tl natrium bicarbonaat (of droge gist)
  • 4 dadels
  • (Een handje)noten naar keuze
  • Zwarte chocolade
  • Proteïnepoeder

Zo maak je het

Verwarm de over alvast voor op 180°C.

Zelf gebruik ik een blender, supermakkelijk. Doe de havermout in de blender en maal het fijn. Je kunt dan kiezen om verder te mixen in de blender of het over te gieten in een kom en handmatig te roeren.

Zelf ging ik voor het tweede aangezien mijn blender iets te klein is. Meng de bananen met de eieren in de blender en voeg toe aan de havermout. Hou je van een felle notensmaak, maal dan een handje noten(hazelnoot of walnoot zijn hier heerlijk voor) en voeg ook dit toe aan je havermout.

Wil je er stukjes noten of zwarte chocolade in, maal deze dan ook in kleinere stukjes en voeg toe aan het mengsel. Doe hetzelfde met de dadels(appel stukjes kan ook). Voeg wat natriumbicarbonaat toe, 2 of 3 scheppen proteïnepoeder en meng alles met een garde onder elkaar.

In een bakvorm doe je een bakpapiertje en hierop giet je het mengsel uit. Afwerken kan met wat noten, stukjes banaan, zaden of havermout.

Bananenbrood mengsel met proteïne

Probeer ook deze suikervrije proteïne muffins

Ze ongeveer 30 minuten in de oven op 180 °C.

Smakelijk!

Tag @Lievelynepuntbe zeker op social media als je dit (of iets anders van de op de blog) uitprobeert. Ik zie het graag voorbij komen!

…………………………………….

Volg je Lievelyne al op Instagram en Facebook?

Vond je dit artikel interessant? Deel het zeker met anderen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.