Simpel maar lekker aardappel gerecht uit de oven.

Er zijn van die dagen dat je wat minder tijd en zin hebt om te koken. Het makkelijkste is dan om eten te bestellen of een ongezonde pizza in de oven te steken. Niet nodig, ik leer jullie vandaag hoe ik heerlijke snelle patatjes in de oven maak.

Wat heb je nodig

  • Olijfolie
  • Krieltjes
  • Diepvriesgroenten
  • Raz El Hanout
  • Zout
  • Peper
  • Look

Zo maak je het

Verwarm je oven alvast voor op 180°C.

In een grote ovenschaal giet je een beetje olijfolie en daar meng je je gekozen kruiden door. Zelf ben ik grote fan van het Marokkaanse kruid Raz El Hanout, maar rozemarijn of amdere kruiden kunnen even lekker zijn.

Vervolgens voeg je je krieltjes toe aan de schaal en overgiet je ze met wat olijfolie. Opnieuw afkruiden en dan goed heen en weer bewegen met je schaal zodat de aardappelen blinken van de olie. Als laatste voeg je de diepvriesgroenten toe. Ook hier kan je zelf kiezen wat je lekker vindt. Zelf maakte ik deze versie met erwten en wortelen. De groenten mag je verdelen over de schaal en mogen bovenop liggen. Ze hebben minder tijd nodig om te garen.

Zet je schaal in de oven en roer even door om de 10 minuten. Na ongeveer 25 minuten is je gerecht klaar. Wil je hier vis bij eten, dan kan je perfect een stuk zalm toevoegen. Zorg dat de zalm wel goed bedekt is met olie zodat het niet te droog wordt.

Smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.