Heerlijke zelfgemaakte Harry Potter taart met oreo vulling

Recept voor een heerlijke Harry Potter taart & simpele Mario Bros cupcakes!

De blog is wat aan de late kant, maar de reacties waren lovend dus ik kon niet achterblijven. De jongste en oudste waren aan het einde van de zomervakantie jarig. Elk jaar kiezen de kindjes een thema voor hun verjaardag en taart. Dit jaar werd het Harry Potter voor de oudste en Mario Bros voor de kleinste. Het was niet de bedoeling om het zelf te maken, maar last minute werd de bestelde taart geannuleerd. Mijn vriendinnetje werd ziek en dus moest ik voor plan B gaan. Huh, plan B? Ik had helemaal geen plan B! Gelukkig is er altijd Pinterest! Ik ging op zoek naar een paar leuke ideeën voor de Harry Potter taart en mijn jongste zocht zelf een ontwerpje voor Mario Bros. Megasimpel, lucky me! Voor de vulling gebruikte ik mijn standaard botercrème recept waar ik Oreo koekjes aan toe voegde.

lees ook: DIY panda taart + recept banketbakkersroom en botercrème van witte chocolade

Voor bereidingen Harry Potter taart

De avond voor het bakken ging ik aan de slag met suikerfondant. Ik koop de suikerfondant bij Ava, deze is lekker en laat zich makkelijk kneden en uitrollen. Uitrollen doe ik op een bakpapiertje en ik gebruik wat bloem zodat de boel niet blijft plakken aan mijn rol. Wil je geen gekleurde vingers als je de fondant gaat kleuren, gebruik dan wegwerp handschoentjes. Je kunt natuurlijk ook gekleurde fondant kopen, maar ik had niet veel nodig en wou niet met overschot blijven zitten.

Bij Harry Potter denk ik meteen aan een spreukenboek, pratende hoed en mijn dochter is zot van de uil. Voor de uil zocht ik gewoon random naar “uil boetseren” en dat werkte prima voor een simpel, maar leuk resultaat.

Book of spells Harry potter boetseren voor taart - Diy Lievelyne

Lees ook: Makkelijk zandkoekjes recept | Voor heerlijke koekjes die in vorm blijven

harry potter fondant uit

Pratende hoed boetseren Harry Potter taart - Diy Lievelyne

Bij mijn vriendin bestelde ik dan nog een eetbare print met de initialen “HP”en de rest verzon ik gaandeweg.

De dag zelf maakte ik eerst de biscuits, 2 stuks van 25 cm doorsnede. Het recept hiervoor blijft hetzelfde omdat deze biscuit gewoon lekker is en nog nooit mislukte. Wanneer het biscuit in de oven staat kun je aan de slag met de botercrème. Ik vermenigvuldigde het recept, want ook de vulling maakte ik deze keer met botercrème.

Luchtige botercréme op basis van witte chocolade - Diy taart bakken Lievelyne

Mijn dochter wou graag Oreo vulling, dus aan de botercrème voegde ik een volledig pak Oreo toe. Deze mocht ze eerst pletten met een deegrol. Ik gebruikte een ziploc zakje zodat de kruimels niet alle kanten op zouden springen. Je kiest zelf hoe fijn je ze wil pletten en voegt het dan toe aan de botercrème. Daarbij raspte ik nog wat witte chocolade voor een extra bite.

Oreo koeken pletten met deegrol tip - Oreo botercreme vulling taart

Heerlijke Oreo vulling voor taart met witte chocolade - Lievelyne diy botercreme

Probeer ook dit botercrème recept met witte chocolade

oreo botercreme vulling

De biscuit was ondertussen klaar en liet ik afkoelen in de vorm. Een tijdje later kon ik het dan uit de vorm halen zonder dat er stukken bleven plakken aan de bodemplaat. Normaal snij ik de biscuits ook één of twee keer door met een taartsnijder, maar deze keer zag ik dat over het hoofd door het haasten. Dus de vulling ging boven op de eerste biscuit en daarop kwam dan de tweede biscuit. Ik besefte pas dat het misging toen de taart al helemaal afgesmeerd was, maar deel nog een tip hoe je dan best je taart kan snijden aan het einde van de blog.

De restjes Oreo botercrème smeerde ik over de bovenkant en zijkant en dan ging de taart even terug de koelkast. Dit herhaalde ik drie keer om de taart iets wat strak afgesmeerd te krijgen. Ik gebruik hiervoor een draaiplateau van Ikea en een deegschraper. Eerst verdeel je de botercrème over de bovenkant en zijkant. De deegschraper zet ik schuin tegen de taart met lichte druk en dan draai ik met mijn plateau totdat ik tevreden ben met het resultaat. Om mijn slechte afsmeer kunsten te verbergen, kocht ik bij Lidl chocolade stokjes die op toverstokjes lijken. Die drukte ik ertegen en de Oreo koekjes die ik over had, sneed ik doormidden en verdeelde ik over de onderkant.

Diy Harry Potter taart met botercreme en oreo vulling

En dan was het alleen nog afwerken met de print en de versiering die ik maakte van suikerfondant.

Cupcakes Mario Bros

Toen de taart eindelijk klaar was, moest ik nog cupcakes bakken voor de jongste. Hiervoor gebruik ik altijd hetzelfde recept en ook deze mislukte nog nooit. Bij Ava kocht ik witte cupcake papiertjes met bolletjes, toevallig passend bij het Mario thema. Je zou ook witte kunnen nemen en dan met zwarte stift er oogjes op kunnen tekenen. Zo lijkt het op de paddenstoel van Mario.

heerlijke en simpele vanille cupcakes

Afwerken deed ik met ongekleurde botercrème, gekleurde snoepjes in de vorm van sterretjes en bolletjes. En als laatste Mario prikkers erop die ik maakte met papier en een tandenstoker. De printable en het idee komt van hier. Om zijn naam te maken zocht ik gewoon op Google naar “Mario Bros letters”, drukte het af en knipte de letters uit die ik nodig had.

Simpele Mario Bros Cupcakes en diy cupcake toppers - Lievelyne

Hopelijk kon je wat inspiratie halen uit deze blog! Vergeet @Lievelynepuntbe zeker niet te taggen op Instagram of Facebook! Ik vind het altijd erg leuk als mensen geïnspireerd raken door een artikel dat ik schreef!

…………………………………………………………..

Werd je geïnspireerd door dit artikel en vond je de informatie nuttig? Deel het dan zeker verder, dat helpt ons en de blog om te groeien(DANKJEWEL)! Tag ook zeker @LIEVELYNEPUNTBE op social media als je aan de slag gaat met één van onze tips. Ik zie het graag voorbij komen en deel het verder!

*Sommige blogs bevatten affiliate linkjes. Door op deze links te klikken en iets te kopen, ontvangt Lievelyne een kleine commissie. Voor jou hangen hier GEEN extra kosten aan vast!

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.