geef je kind meer zelfvertrouwen met deze handige tips

Je kind meer zelfvertrouwen geven doe je met deze tip!

Iedereen krijgt graag een compliment. Jong of oud we krijgen allemaal graag te horen dat we iets goed doen of kunnen. Ook kinderen hebben behoefte aan deze bevestiging en het boost hun zelfvertrouwen!

Geef jij vaak een complimentje? Heb je veel zelfvertrouwen?  We zouden er een gewoonte van moeten maken om elke dag minstens één complimentje te geven aan iemand anders, het kan iemand zijn/haar dag echt maken. Ik ga je vandaag alvast op weg helpen met het uitdelen van complimentjes aan je kind. Misschien ben je opvoeder of juf, ook dan kan het makkelijk toegepast worden in de klas. En er zijn natuurlijk veel manieren om dit spel te spelen. Dit is alvast een voorbeeld van hoe ik het thuis speelde met mijn jonge kinderen.

Op woensdag probeer ik altijd een activiteit te voorzien voor de kinderen. Ze hebben dan maar een halve dag school, dus hebben we de hele namiddag tijd om iets leuks te doen. Omdat niet altijd alle dagen positief zijn, besloot ik om met hun een complimenten spel te knutselen. 

Complimenten spel wat is dat?

Eigenlijk zegt het woord het zelf, het is een spel waarbij er complimentjes gegeven worden aan elkaar. Het spel bevat kaartjes waar een talent of compliment op staat, de persoon die het kaartje draait mag vervolgens kiezen aan wie hij/zij dit complimentje geeft. Het doel van het spel is om natuurlijk iedereen een kaartje te geven en er zelf ook een aantal te verzamelen.

Natuurlijk zijn er meerdere manieren om dit spel te spelen, maar dit is de manier waarop wij het spel de eerste keer speelden. Ik leg jullie graag uit hoe.

Aan de slag!

Allereerst gingen we aan de slag met het afdrukken van de complimentenkaartjes. De complimenten kaartjes die ik jaren geleden voor deze blog gebruikte, zijn helaas niet meer beschikbaar. NIET GETREURD, want via deze link kun je de complimenten kaartjes kopen die ik en mijn kinderen samen ontworpen heb. Je krijgt een PDF toegestuurd die je éénmaal aankoopt en eindeloos kunt afdrukken en gebruiken!

Als je kindje oud genoeg is, kun je ze vragen om te helpen met het uitknippen van alle complimenten kaartjes. Het zijn er heel wat, dus ze zijn best wel even zoet 😉 Win win, mama!

talentenspel diy kaartjes knippen

TIP: Voor langer speelplezier, raden we je aan om de kaartjes ook te lamineren. Dit kan met een simpele lamineermachine.

De lamineermachine is echt een must have in elk huishouden, je kunt er zoveel toffe dingen mee doen en maken! 


Talentenspel spelen diy boost het zelfvertrouwen van je kind

Tijd om te spelen!

Zoals ik eerder al zei, zijn er meerdere manieren om het complimentenspel te spelen. Bij de PDF krijg je ook de uitleg en meerdere voorbeelden hoe je dit spel kunt spelen. Wij speelden het op deze manier:

  1. Draai alle kaartjes met de talenten naar onder.
  2. Om de beurt draait iemand een kaart en leest het talent hardop.
  3. Past het talent bij je, dan kun je het houden. Vind je dat het beter bij iemand anders past, dan mag je het doorgeven.
  4. Ga zo door tot alle kaartjes op zijn.
  5. Leg je talenten naast elkaar en vertel wat je ervan vindt.

ontdekken wat je kind zijn talent is

Lees ook het artikel over gevoelens en hoe het Smoeltjesschrift kan helpen.

Waarom je dit zeker eens moet spelen met je kind

Wat ik vooral leuk vond aan dit spel was de gesprekken met de kinderen. Je kon zien dat ze er genoten van alle complimentjes, sommige waren zelfs verrassend. Ze gingen op zoek naar het talent in zichzelf en vertelde waarom ze vonden dat dit bij hem of haar paste. Heel gezellig en iedereen kreeg er een positief gevoel van. Zelf gaf ik snel enkele kaartjes af die ook bij mezelf paste, maar beter bij één van de kinderen. Zo was ik ook zeker dat elk kind een reeks kaartjes en talenten in zijn of haar bezit had 😉

talenten spel en complimenten geven - LIEFS.SHOP

Wil je ook graag dit talentenspel maken? De kaartjes kun je hier vinden. Ook vind je er de originele spelregels, zo kun je het iedere keer weer een beetje anders spelen. Of laat ze de talenten uitbeelden, daag je kind uit. “Laat me eens zien hoe sterk je bent. Wow dikke spierballen!” Ze gaan dit heel leuk vinden, neem het van me aan.

Tag @Lievelynepuntbe zeker als je dit (of iets anders van de op de blog) uitprobeert. Ik zie het graag voorbij komen!

………………………………………………………………………..

Iedereen krijgt graag een complimentje! We zeggen wel te vaak wat we niet goed vinden, maar hoe zit het met complimentjes? Ik daag je uit om elke dag een complimentje te geven! Laat me zeker weten of het je lukt en welk gevoel het je gaf.

Volg je Lievelyne al op Instagram en Facebook?

Vond je dit artikel interessant? Deel het zeker met anderen!

l

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.