Talentenspel boost het zelfvertrouwen van je kind met complimentjes

Boost het zelfvertrouwen van je kind met deze simpele DIY.

Boost het zelfvertrouwen van je kind met dit zelfgemaakte talentenspel. Een toffe activiteit met kinderen.

Woensdag namiddag, dan is er al eens meer tijd om iets leuks te doen. Op Pinterest vond ik een talentenspel, je kon het ook kopen. Ik besloot om het gewoon zelf te maken, zo had ik extra veel kaartjes en het was niet eens veel werk. Tussen de afwas en het opwarmen van de lunch drukte ik alvast de prentjes af. De jongste assisteerde na het eten alvast even met knippen.

talentenspel diy kaartjes knippen

De lamineermachine is je vriend mama!

Omdat ik niet veel tijd had, liet ik hem alleen de buitenste witte randen wegknippen om ze vervolgens te lamineren. Normaal zou ik elk prentje afzonderlijk geknipt hebben zodat ik ze met een spatie ertussen in de lamineermachine kan leggen. Zo is de kans kleiner dat de randjes na verloop van tijd terug opengaan. Na het lamineren knipte ik nog even alle prentjes apart uit en dan kon het spel beginnen. Je kunt de spelregels zelf verzinnen en er origineel mee omspringen.

Talentenspel spelen diy boost het zelfvertrouwen van je kind

We besloten om het op deze manier te spelen:

  1. Draai alle kaartjes met de talenten naar onder.
  2. Om de beurt draait iemand een kaart en leest het talent hardop.
  3. Past het talent bij je, dan kun je het houden. Vind je dat het beter bij iemand anders past, dan mag je het doorgeven.
  4. Ga zo door tot alle kaartjes op zijn.
  5. Leg je talenten naast elkaar en vertel wat je ervan vindt.

ontdekken wat je kind zijn talent is

Lees ook het artikel over gevoelens en hoe het Smoeltjesschrift kan helpen.

Waarom je dit zeker eens moet spelen met je kind

Wat ik vooral leuk vond aan dit spel was de gesprekken met de kinderen. Ze gingen op zoek naar het talent in zichzelf en vertelde waarom ze vonden dat dit bij hem of haar paste. Heel gezellig en iedereen kreeg er een positief gevoel van. Zelf gaf ik snel enkele kaartjes af die ook bij mezelf paste, maar beter bij één van de kinderen. Zo was ik ook zeker dat elk kind een reeks kaartjes en talenten in zijn of haar bezit had πŸ˜‰

talenten spel en complimenten geven

Wil je ook graag dit talentenspel maken? De kaartjes kun je hier printen. Ook vind je er de originele spelregels, zo kun je het iedere keer weer een beetje anders spelen. Of laat ze de talenten uitbeelden, daag je kind uit. “Laat me eens zien hoe sterk je bent. Wow dikke spierballen!” Ze gaan dit heel leuk vinden, neem het van me aan.

Tag @Lievelyne zeker als je dit (of iets anders van de op de blog) uitprobeert. Ik zie het graag voorbij komen!

………………………………………………………………………..

Iedereen krijgt graag een complimentje! We zeggen wel te vaak wat we niet goed vinden, maar hoe zit het met complimentjes? Ik daag je uit om elke dag een complimentje te geven! Laat me zeker weten of het je lukt en welk gevoel het je gaf.

Volg je Lievelyne al op Instagram en Facebook?

Vond je dit artikel interessant? Deel het zeker met anderen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.