Suikervrije proteïne muffins/pancake bites

Een gezondere variant van de gewone muffins? Kan dat met proteïnen?

Ik krijg soms een ingeving als ik in de keuken bezig ben. Deze keer deed ik de lade open en zag de blender liggen. Dus ik besloot om er havermout mee fijn te maken en een recept te verzinnen voor “pancake bites“. Dit idee zag ik voorbij komen op Youtube tijdens de mealprep van een crossfit atlete die ik volg. Ze schreef het recept er niet bij, maar ik dacht dat het ook wel zou lukken met wat fantasie. Als ik pannenkoeken maak, weeg ik niets af, ik meng op gevoel. Toch deed ik mijn best om er een recept van te maken.

Dit heb je nodig:

  • 2/3 cup havermout(gebruik om te meten een kopje als je geen maat hebt)
  • Snufje zout
  • 50g Griesmeel
  • 30g walnoten (of andere noten naar wens)
  • 1 Ei
  • 1 Soeplepel sesamzaad
  • 40g Proteïne poeder
  • 200 ml melk (amandelmelk)
  • Vanille-extract

Ik begon met het fijnmalen van de havervlokken, daarna voegde ik alle andere droge ingrediënten toe. Als laatste deed ik er de melk bij en dan even goed doormixen.

Als bakvorm gebruikte ik een siliconen cupcake vorm. Deze zijn erg handig in gebruik, het deeg blijft er niet aan kleven en je cupcakes komen er gemakkelijk terug uit. Gebruik je een ijzeren bakblik, leg er dan eerst papieren vormpjes in. Voor ik het deeg erin deed, voegde ik eerst wat stukjes appel toe aan enkele vormpjes. Achteraf gezien had ik beter eerst een laagje deeg gedaan en dan de appeltjes, sommige vielen uit de cakejes toen ik ze uit de vorm verwijderde. Sommige werkte ik af met amandelschilfers, andere met appeltjes en kaneel. Je kunt natuurlijk zelf kiezen wat je erdoor doet. Rozijntjes en fijngemalen dadels kunnen zorgen voor een zoetere smaak, mocht je ervan houden.

Vervolgens ging dit ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven op 180 °C.

Laat het smaken!

Liever gewone cupcakes? Probeer dan dit makkelijke vanille cupcake recept!

………………………………………..

Vergeet niet om @Lievelynepuntbe te taggen op Instagram mocht je dit recept of iets anders proberen!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs en tips? Lievelyne zit ook op Facebook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.