vakantietips Italië met kinderen

Met de kinderen naar Sicilië : Wij delen onze leukste tips!

Wat hebben we lang uitgekeken naar dit verlof. Zon, zee en strand daar kan een mens toch gelukkig van worden! Net als andere jaren trokken we naar Sicilië met onze drie kinderen. We kennen er ondertussen onze weg en proberen elk jaar toch weer even iets anders te doen. Al vermaakte de kinderen zich tot nu toe prima aan het strand met wat speelgoed. Toch ging het dit jaar net iets sneller vervelen bij onze tiener. Inderdaad, we hebben een tiener in huis! Niet altijd even gemakkelijk om aan haar wensen te voldoen. Toch kregen we de vakantie goed om en maakte we veel plezier.

Wat is er te doen in Sicilië met kinderen?

Stranden

Die zijn er in overvloed natuurlijk. We bezoeken er elk jaar verschillende, maar de stranden waar je bedjes kan huren vinden de kinderen toch het leukst. Ons vind je meestal aan het Lido Nettuno strand van Porto Empedocle. Hier is het niet te druk en de zee is er niet te diep voor kinderen. Als je een bedje wil huren, ga je best niet te laat. Wil je liever geen bedje huren? Geen probleem, er is plek genoeg voor je parasol en handdoek.

Lido Nettuno strand van Porto Empedocle Sicilië - Lipoedeem

Benieuwd naar de foto’s van vorig jaar? Klik hier

Zandkasteel bouwen in Sicilië Porto Empedocle

Het mooiste strand dicht bij onze slaapplaats is toch wel Scala dei turchi “Turkse trappen” zoals wij het zeggen. Hier betaal je wel een aardige som voor een parkeerplaats(als je die al vindt). Vroeg vertrekken is aan te raden, maar je zal zeker geen spijt krijgen!

Hou je wat meer van drukte, muziek en jeugdige stranden. In San Leone vind je vast een gezellig strand. Ook daar streken we andere jaren regelmatig onze handdoek neer.

Zwembaden en glijbanen

Ook die vind je in overvloed in Sicilië! Zo bezochten we al meermaals Acquapark Conte in Sommatino. Een groot waterpretpark voor jong en oud. Je kunt je eigen eten meenemen en een kluisje huren ter plaatsen. Sleur je liever niet met een gevulde koelbox, dan is er keuze genoeg daar om te eten. Ook bedjes en parasols kun je er tegen een kleine prijs huren.

Acquapark Conte Sommatino Sicilië - Lievelye met kinderen op vakantie

Lees ook: Laat je kinderen gezond smullen met deze bento lunchbox tips!

Aquapark Conte Sommatino - Sicilië met drie kinderen

Dit jaar reden we naar scivolandia in Cammarata, iets kleinschaliger, maar zeker niet minder leuk. Ik kan dit park zeker aanraden voor mensen met kleinere kinderen. Hier zijn de zwembaden iets geschikter en ook meer glijbanen voor kleintjes. Qua prijs zijn ze ongeveer gelijk.

scivolandia cammarata Sicilië - Waterpret en fun

Wat je moet weten voordat je naar Disneyland Parijs gaat: Onmisbare tips en tricks

scivolandia cammarata gezin van 5 - Lievelyne

Wil je nu echt het leukste waterpark van het eiland bezoeken, dan moet je naar Etnaland. Zelf zijn we er nog niet geweest met onze kinderen omdat we ze nog iets te klein vinden. Je kunt er wel naartoe met kleine kinderen. Er zijn aangepaste zwembaden, maar voor de glijbanen zijn ze nog vaak te klein.

Winkelen

Heb je even genoeg van al die hitte, dan kun je lekker afkoelen in het winkelcentrum. Città dei Templi heeft toffe winkeltjes met merken zoals Douglas en Kiko. Je kunt er genieten van en heerlijk ijsje of een burger eten bij Burger King. Voor de kinderen is er een game zone of ze kunnen een ritje maken voor enkele euro’s op een elektronisch diertje.

Centro Commerciale Città dei Templi - Sicilië 2019

Ben je echt op zoek naar de bekendere winkels, dan is er altijd nog Palermo waar je kan winkelen en bezichtigen naar hartenlust. Wij waagde ons nog niet aan de drukte van de stad met drie kinderen, maar wie weet volgend jaar.

Heb je dan nog niet voldoende gewinkeld, dan is er altijd nog Sicilia Outlet Village. Onze kinderen doe je geen plezier met een hele dag slenteren door de winkelstraat, winkel in en uit. Ook hadden we er dit jaar zelf geen behoefte aan om veel te shoppen. Eten, liggen en rusten was voldoende 🙂

Wandelen

In Sicilië zijn er genoeg plekken om te wandelen. Via Tripadvisor vind je vast enkele leuke plaatsen en verdoken stranden.

Zelf trokken we ‘S avonds het liefst even naar San Leone, hier kun je lekker eten tegen elke prijs. Er staat altijd een kermis waar de kinderen zich even kunnen uitleven op de trampolines, springkastelen of draaimolens. Ook hier kun je lekker ijs eten en kiezen uit heel erg veel smaken. Zoek je nog een klein souvenir, dan kun je eventjes langs de kraampjes wandelen. Handtassen, magneten, schoenen, juwelen,… Je vindt het er allemaal. Opgepast, aan toeristen durven ze gerust het dubbel van de prijs te vragen, wees dus niet schuw en durf te pingelen. Breng daarvoor wel je beste Italiaans mee want Engels of andere talen spreken ze er zelden of nooit.

Lees ook: Ultieme tips voor een autovakantie naar Frankrijk: inclusief inpak Checklist voor een campingvakantie!

Andere eilanden verkennen

Natuurlijk kun je ook de boot nemen en op verkenning gaan. De veerboot brengt je in iets meer dan 30 minuten naar Favignana. Een klein eiland met erg mooie stranden. Zelf vierde we hier onze huwelijksreis is 2014, niets dan rust en uitzichten. Het eiland kun je prima verkennen met de fiets of brommer, die kun je huren in het stadje.

Huwelijksreis Favignana 2014

Op vakantie gaan met kinderen: Ik deel mijn tips!

prachtige stranden in Favignana

………………………………………………………..

Q: Ben je al eens in Sicilië geweest? Welke tips heb jij nog? 

Volg je Lievelyne al op Facebook & Instagram?

Vond je dit artikel leuk? Deel het zeker op Facebook of Pinterest zodat anderen het ook kunnen lezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.