Ik wil nog een baby! En wat niemand je vertelt voor je kinderen krijgt.

Oops, zei ik dat echt hardop? De gedachten naar nog een vierde baby doen me smelten. Ik beeld me de geur in van een pasgeboren baby, het knuffelen en uren staren naar dat kleine slapende gezichtje. Het eerste lachje, die kleine geluidjes. Bij deze zou de borstvoeding wel lukken, zou Reflux ons niet van die roze wolk sleuren omdat we doodop zijn van het troosten. Nee, deze baby wordt geen huilbaby en zal ons ook niet wakker houden ’s nachts. Deze keer hebben we de handleiding en weten we meteen waarom ons kind niet wil slapen of het flesje niet wil drinken. Ik word geen hormonaal hoopje onzekerheid dat tranen laat omdat ze het even niet meer weet. Zich onaantrekkelijk voelt omdat haar kleding 6 maanden na de bevalling nog steeds niet passen en de kilo’s er met geen mogelijkheid vanaf te krijgen zijn. En de zwangerschap, die verloopt vlekkeloos, geen Pre-eclampsie in zicht. Geen opgezwollen ledematen, geen bekkeninstabiliteit en geen weeënremmers. Ook die opnames vanaf 30 weken zwangerschap en wekelijkse bezoekjes met bloedafname aan de MIC zullen overbodig zijn. Geen ellendig lange arbeid die uitdraait op een spoedkeizersnede. Geen gesukkel met het zoeken naar de juiste voedingen. Oh wat een zalige zwangerschap en baby word dit!

Niets is minder waar, geen enkele baby wordt met een handleiding geboren. En ondanks al die goede voornemens, het speurwerk en de goede raad van anderen, zal ook deze baby hard werken zijn. Werk dat je met liefde zal doen want je kunt nooit meer van iemand houden dan van je eigen kind. Het is een levenswerk dat je samen met je partner op de wereld gezet hebt. Je bent er trots op, maar toch vraag je je soms af waarom het zo zwaar moet zijn. Waarom niemand je ooit vertelt heeft dat een bevalling helemaal niet zo perfect loopt als in de film. Een baby helemaal niet altijd vrolijk is en een moeder haar figuur nooit meer hetzelfde uit zal zien als vroeger.

Wat ze je niet vertellen over moederschap - LIEVELYNE

Dus om een antwoord te geven op de meest gestelde vraag die we als ouders van 3 krijgen: “Komt er nog een vierde?” Kan ik je vertellen dat het antwoord “Nee” is. Liefde heb ik nog in overvloed, maar tijd en geduld niet meer. Ja, eerlijk is eerlijk, ook ik verlies mijn geduld. Mijn kinderen zijn mijn grootste trots en de gedachte dat ze me weldra niet meer nodig hebben maakt me verdrietig en bang. Ik wil eeuwig voor ze zorgen, met ze knuffelen, hun gekwebbel horen. Maar aan de andere kant heb ik ook nood aan me time. Wil ik ook de wereld zien en reizen met mijn gezin en later als ze er te oud voor worden, met mijn partner. Ze hebben nu de perfecte leeftijd om dat allemaal te doen. Ze zijn zelfstandiger waardoor we de handen veel vaker vrij hebben. En ik, ik ben pas net weer op zoek naar mezelf, gun mezelf weer iets meer. Verder gaat alle aandacht en tijd naar de kinderen. Ik leef voor ze en cijfer mezelf daar vaak voor weg. Uitstapjes zonder kinderen komen hier zelden voor, niet omdat we daar geen zin in hebben. Simpelweg omdat je anderen niet wil belasten en drie kinderen wegbrengen gewoon niet zo evident is. Wat niet wil zeggen dat mijn man en ik het niet gezellig hebben, je kunt thuis prima een kaarsje aansteken en een film kijken als de kinderen slapen. Gelukkig gaat bedtijd hier wel altijd goed en is het dan ook echt een rustmoment voor ons(als de brooddozen gemaakt zijn en de afwas gedaan is). En als we dan toch eens echt nood hebben aan een moment voor ons alleen, zijn er altijd nog moeders, schoonmoeders of meties die met liefde willen opletten.

mama van drie eerlijk over moederschap - LIEVELYNE

Ondanks weinig slaap, veel werk en rommel, ben ik een ongelofelijk rijk mens. De liefde die je terugkrijgt, is onbetaalbaar. Ook al vergeet ik dat wel eens als ik weer dezelfde zooi opruim in huis en in mezelf mopper. We doen het allemaal wel, ons ondergewaardeerd voelen om alles wat we doen de hele dag. Voelen ons nutteloos na een dag oprommelen en grommelen terwijl er toch zoveel werk verzet werd. Moeder zijn is het mooiste beroep. Ik heb geen moment spijt dat ik zo jong al mama werd en daarbij koos voor een groot gezin. Laat me deze drie kinderen vormen tot sterke volwassenen en mijn missie is geslaagd.

mama van drie - LIEVELYNE

……………………………………

Volg jij Lievelyne al op Instagram en facebook ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.