Getest : Koolhydraatarm koken met Health In a Box

Koolhydraatarm koken, goed voor je lijn maar niet altijd simpel om iets te bedenken.Op Facebook kwam ik een artikel tegen over een box met gezonde, koolhydraatarme recepten. De ingrediënten zijn suikervrij, glutenvrij en puur. De gerechten zouden simpel en lekker zijn en ze worden op je deurmat geleverd. Ik keek op hun site en zag dat ze zelfs een pescotarische (vegetarisch + vis) mogelijkheid konden aanbieden. Ik was nieuwsgierig dus mailde hun even hierover. Meteen werd ik vriendelijk en uitgebreid geholpen. De vegi-box bevat telkens één visgerecht, één vegetarisch gerecht en één vegan gerecht of opnieuw een vegetarisch of visgerecht.

Even later was de box besteld en mocht ik zelf kiezen wanneer deze thuis zou worden geleverd. De dag van levering krijg je ook een berichtje en zoals afgesproken werd de box netjes afgeleverd op woensdagavond. De receptjes kreeg ik via e-mail toegestuurd, dit om papierverspilling tegen te gaan.

Inhoud van de doos

De doos was rijkelijk gevuld met allerlei biologische groenten, vis en kruiden. Alles zag er vers uit en prima verpakt met een duidelijk label erop zodat je weet welke ingrediënten erin zitten. De doos die we binnen kregen was voor vier personen, de hoeveelheid die we kregen was meer dan voldoende. Bij elk gerecht wordt 150g aan eiwitten geleverd.

Inhoud health in a box zonder koolhydraten biologisch afslanken

De gerechten

Dag 1 : (Kool)Vis met Wilde Asperges en Peulen

Wilde Asperges, ik had ze nog nooit gegeten dus hier was ik wel nieuwsgierig naar. De vis die erbij zat had ik ook nog niet gegeten, normaal beperk ik me tot Kabeljauw, wilde zalm en Tonijn. Dus ik hoopte dat ik het wel zou lusten. Om te beginnen haalde ik alvast de juiste ingrediënten uit de koelkast voor dit recept. Gelukkig zag het er niet te ingewikkeld uit.

Wilde aspergetippen met vis en verse koriander - health in a box

De vis ging de oven in met de Asperges en ui, de Peultjes werden gewokt. Ongeveer een half uur later stond het gerecht op tafel. Van de Peultjes hadden we nog veel over, dus die gingen de koelkast in om mee te nemen bij de lunch de volgende dag.

Koolvis met wilde aspergetippen en peulen - health in a box review LIEVELYNE

Dag 2 : Pizzaboot van Courgette

Hier was ik erg benieuwd naar, ik ben namelijk grote fan van Courgette en van Pizza. Het recept zag er opnieuw erg simpel uit, geen te lange ingrediëntenlijst en alleen maar een mes en oven nodig voor de bereiding.

Pizzaboot van Courgette gezond zonder koolhydraten

Hoewel het weinig leek op het eerste zicht, bleek dit ruim voldoende. Elke helft van de Courgette werd gevuld met Champignon en tomaat en dit leverde dus acht boten op die de oven in gingen.

pizzaboot van courgette - healthinabox

Wederom een lekker en simpel gerecht, al miste ik hier wel iets meer eiwitten om langer gevuld te blijven.

Dag 3 : Gevulde Spitskool met Feta en verse Koriander

Dit recept vroeg iets meer voorbereiding. Hier thuis eten we zelden verse kool, hoewel het erg lekker is. Het binnenste van de Spitskool moest verwijderd worden om te kunnen vullen en daarna worden afgekookt. Dan werd het opgevuld en ging het de oven in. Op zich niet heel veel werk, maar net iets te lastig op een warme drukke dag 🙂

geulde spitskool met feta en koriander koolhydraatvrij - Review LIEVELYNE

Gevuld met ruim voldoende gele paprika en Feta ging de Spitskool de oven in.

Het resultaat zag er wel erg lekker uit. De Feta maakte het helemaal af qua smaak samen met de Koriander. De portie was ook ruim, alleen miste ik opnieuw meer eiwitten.

Besluit

Mijn man en ik werden aangenaam verrast door de originele recepten in deze box. Het was zeer lekker en snel klaar te maken. De levering en afhandeling was vlot en alles zat netjes verpakt. De ingrediënten waren zeer vers en deze keer net weer anders dan mijn standaard aankopen. Op de site kun je de weekmenu’s bekijken, zo ben je zeker dat je alles lust. De vegi-box staat niet standaard op de website, daarvoor kun je contact opnemen met hun en ze helpen je meteen verder. De prijs voor deze box ligt iets hoger aangezien het gaat om biologische en verse producten een concept dat me meteen aansprak. Als je op zoek bent naar een gezonde en koolhydraatarme maaltijdbox die op je deurmat wordt geleverd, is dit zeker het proberen waard. De recepten zijn naar mijn mening iets minder geschikt voor kinderen die niet alles lusten. Voor mijn kinderen vielen niet alle gerechten in de smaak, maar ik heb dan ook kieskeurige etertjes.

Mocht je deze box ook eens willen proberen, dan kan je het bestellen op de site van Health in a box. Meer info? Dan kan je altijd contact opnemen met hen, ze helpen je uitgebreid verder.

…………………………………………………..

Vond je deze review interessant? Deel het dan zeker verder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.