Wij gingen naar Ikea en namen mee

Pinterest, je bent niet goed voor mijn bankrekening! Ik zat gezellig te scrollen en opeens kreeg ik een hele sterke drang om naar Ikea te gaan voor een nieuwe kast en de daarbij horende decoratie. Momenteel staat er een grote Hemnes ladekast in de living omdat ik nog niet wist wat ik nu echt wou in deze ruimte. Mijn zoektocht op Pinterest begon eigenlijk met opbergruimte voor de speelkamer, ik wil het strak met veel ruimte.ย  Iedere Pinner weet dat je begint bij bloemschikken en eindigt bij Yoga poses voor beginners. Soit, we trokken naar Ikea met alle afmetingen en 2 hele actieve kinderen(zus sliep bij oma). Het werd echt een drama om met 2 zeurende kinderen te kiezen welke indeling, frontjes en afmeting we wilden voor bij ons thuis. Uiteindelijk slaagde we erin om de Besta kast mee te nemen in 16 delen, dat wordt puzzelen en schroeven.

Als ik door de kaarsen afdeling wandel, moet ik altijd wel geurkaarsjes mee kunnen nemen. Mijn dochter steekt graag theelichtjes aan, dus ik zorg voor wat voorraad ๐Ÿ˜‰ Ze ruiken werkelijk heerlijk naar Vanille.

Sinnlig theelichtjes vanille - Ikea shoplog mei 2019

Onze vorige messen vielen letterlijk uit elkaar, maar hebben jaren dienst gedaan. Tijd voor een nieuwe lading messen.

SNITTA steakmessen- Ikea shoplog mei 2019

Een paar extra scheplepels konden we ook gebruiken. Dit is een setje van van 5 waarvan we de tang waarschijnlijk nooit zullen gebruiken. Ikea noemt het een “bakpincet” ik noem het overbodig. Of weet jij een hele leuke tip voor dit ding?

Set keukengerief- Ikea shoplog mei 2019

Enkele Samla bakken met deksel. Handig om stiekem speelgoed in te duwen en op te bergen op zolder. Bye bye rommel!

Samla opberg bak - Ikea shoplog mei 2019

Mijn dochter wou graag dit kapstokje. We hadden er in de hal al eentje hangen voor de riem van de hond aan op te hangen. De roze zal een plaatsje krijgen op haar kamer.

honden kapstok- Ikea shoplog mei 2019

Enkele grote kaders van 50x70cm voor de nieuwe posters die in de living komen. Deze zijn niet van glas, maar van plastiek. Zelf vind ik dat handiger, moest er eentje vallen of wat dan ook, geen scherven! Ja hoor, in ons huis kan alles en is niets veilig.

Kaders 50x70- Ikea shoplog mei 2019

Om de grote kaders aan de muur te hangen gaan we gebruik maken van deze Mosslanda schilderijplankjes.

Fotolijsten voor fotokaders - Ikea shoplog mei 2019

Laten we even meedoen met de cactus gekte. Deze zijn hartstikke echt, ik prikte me er al meteen aan. Typisch.

mini cactus set - Ikea shoplog mei 2019

Voor het geval ik de echte mini plantjes niet in leven kan houden een trio kunstplantjes.

Kunstplant FEJKA- Ikea shoplog mei 2019

Laat je niet bedriegen door de foto, dit is echt maar een klein plantje. Ook leuk als tafeldecoratie voor het panda feestje van mijn zoontje. Ik ben benieuwd hoe moeilijk het zal zijn om deze in leven te houden.

plant - Ikea shoplog mei 2019

En als laatste nog een draaiplateau. Leuk als kaasplankje, maar ik nam het mee om taarten te bakken. Zo kan ik makkelijker de botercrรจme afsmeren. Mijn zoontje had het meteen door en zei : “Ohh ja mama, je kunt dan gewoon de taart erop zetten en draaien met de plank terwijl je er een mes tegen houdt. Dan gaat het smeren vanzelf.” Best knap voor een jongetje van 6 jaar, bakker in spe?

SNUDDA draaiplateau taart bakken - Ikea shoplog mei 2019

Dat waren de aankopen die we deze keer meenamen van Ikea. Het resultaat van de Besta kast volgt nog in een andere blog!

………………………………………………..

Volg je Lievelyne al op Instagram & Facebook?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *