Simpel wafel recept, wij probeerde het uit

Tijdens mijn laatste tripje naar Lidl voor de wekelijkse boodschappen, nam ik een nieuw toestel mee. Ik dacht namelijk dat ons tosti apparaat stuk was, bleek dat het eigenlijk het broodrooster was. Het model dat ik meenam was 3 in 1, wat me handiger leek om op te bergen en makkelijk te kuisen.  Soit, de kids zagen de doos op de kast staan en riepen enthousiast “wafels!” Ook al was het avond, ik besloot om een makkelijk wafel recept van internet te plukken en ging aan de slag met het maken van het beslag en het bakken van hopelijk heerlijke bewaarwafels.

Natuurlijk zou ik mezelf niet zijn als ik geen eigen twist gaf aan het originele recept.

Wat heb je nodig om wafels te bakken:

Ongeveer 10 grote wafels

  • 300g zelfrijzende bloem
  • 35g vanillesuiker
  • 65g suiker
  • 2 eieren
  • 250ml melk
  • 150g boter
  • Snufje zout
  • Vanillearoma
  • Eetlepel vanille poeder

Zo maak je de wafels

In een grote kom klop je de boter met de suiker onder elkaar. Ik kan je aanraden alle ingrediënten op kamertemperatuur te gebruiken. Mocht de boter te hard zijn kun je deze eventjes in de microgolf zachter laten worden. Het beste is dat de boter een uurtje uit de koelkast bewaard wordt voordat je begint met bakken.

Lees ook: #Woensdagdingen: Kruidnoten bakken en schoentjes vol cadeautjes

Daarna voeg je één per één de eieren toe. Dan de helft van de melk en enkele druppels vanillearoma.

Als laatste deed ik er in twee stukken de bloem door samen met het overschotje melk. Even door roeren en het beslag is klaar.

Vet je wafelijzer een beetje in met boter of olie. Als je grote wafels wil kun je een soeplepel gebruiken om het beslag mee te verdelen over je wafelijzer. Ik ging voor kleintjes en deed een grote eetlepel per wafel. Laat ze rustig bruin worden in je wafelijzer en leg ze op een rooster om af te koelen.

Je kunt de wafels prima bewaren in een luchtdichte doos als ze voldoende afgekoeld zijn. Hier is bewaren niet nodig, ze verdwijnen hier meestal in hun buikjes 🙂

Ook probeerde ik dit recept met volkoren bloem, dat kan prima. Als je niet kan wennen aan de smaak, begin dan eerst met de helft van de bloem te vervangen door volkoren. Mijn kinderen merkte het verschil niet.

Smakelijk!

……………………………………………

Q: Wat is jouw favoriete wafelrecept? Deel het gerust bij de reacties, ik probeer het graag uit!

Werd je geïnspireerd door dit artikel en vond je de informatie nuttig? Deel het dan zeker verder, dat helpt ons en de blog om te groeien(DANKJEWEL)! Tag ook zeker @LIEVELYNEPUNTBE op social media als je aan de slag gaat met één van onze tips. Ik zie het graag voorbij komen en deel het verder!

*Sommige blogs bevatten affiliate linkjes. Door op deze links te klikken en iets te kopen, ontvangt Lievelyne een kleine commissie. Voor jou hangen hier GEEN extra kosten aan vast!

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.