Simpel wafel recept, wij probeerde het uit

Tijdens mijn laatste tripje naar Lidl voor de wekelijkse boodschappen, nam ik een nieuw toestel mee. Ik dacht namelijk dat ons tosti apparaat stuk was, bleek dat het eigenlijk het broodrooster was. Het model dat ik meenam was 3 in 1, wat me handiger leek om op te bergen en makkelijk te kuisen.ย  Soit, de kids zagen de doos op de kast staan en riepen enthousiast “wafels!” Ook al was het avond, ik besloot een makkelijk recept van internet te plukken en ging aan de slag.

Het originele recept kwam van Solo. Ik gaf er een kleine twist aan want zo ben ik ๐Ÿ™‚

Wat heb je nodig

  • Recept vanille wafels(10 grote)
  • 300g zelfrijzende bloem
  • 35g vanillesuiker
  • 65g suiker
  • 2 eieren
  • 250ml melk
  • 150g boter
  • Snufje zout
  • Vanille aroma
  • Eetlepel vanille poeder

Zo ga je te werk

In een grote kom klop je de boter met de suiker onder elkaar. Ik kan je aanraden alle ingrediรซnten op kamertemperatuur te gebruiken. Mocht de boter te hard zijn kun je deze eventjes in de microgolf zachter laten worden.

Daarna voeg je รฉรฉn per รฉรฉn de eieren toe. Dan de helft van de melk en enkele druppels vanille aroma.

Als laatste deed ik er in twee stukken de bloem door samen met het overschotje melk. Even door roeren en het beslag is klaar.

Vet je wafelijzer een beetje in met boter of olie. Als je grote wafels wil kun je een soeplepel gebruiken om het beslag mee te verdelen over je wafelijzer. Ik ging voor kleintjes en deed een grote eetlepel per wafel. Laat ze rustig bruin worden in je wafelijzer en leg ze op een rooster om af te koelen.

Je kunt ze prima bewaren in een doos als ze voldoende afgekoeld zijn.

Ook probeerde ik dit recept met volkoren bloem, dat kan prima. Als je niet kan wennen aan de smaak, begin dan eerst met de helft van de bloem te vervangen door volkoren. Mijn kinderen merkte het verschil niet.

Smakelijk!

……………………………………………

Q: Wat is jouw favoriete wafelrecept? Deel het gerust bij de reacties, ik probeer het graag uit!

Volg je Lievelyne al op Instagram?

Je kan Lievelyne ook vinden op Facebook!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *