Recept : Groene groenten omelet uit de oven

Er wordt me wel eens gevraagd waar ik de inspiratie haal voor de dingen die ik kook en bak. Ik kan je zeggen dat je op Pinterest heel veel lekkere en inspirerende dingen kan vinden. Toch verzin ik de meeste dingen gaandeweg. Meestal blijven er aan het einde van de week restjes liggen in de koelkast, die verwerk ik dan in andere gerechten. Zo maakte ik bijvoorbeeld van een restje bloemkoolrijs, een heerlijke omelet vol met groenten. Erg lekker ook! Vandaag deel ik een ander recept met jullie.

groene groenten omelet - Recept LIEVELYNE

Omdat ik nog een halve zak verse spinazie over had, besloot ik om deze te verwerken in een omelet. Wie mij volgt op Instagram zag deze zeker en vast al langskomen in mijn verhaal. Er werd me dan ook gevraagd naar het recept. Het is niet moeilijk en vraagt ook niet veel tijd. Zo hebben we het graag, een gezonde en makkelijke maaltijd.

Wat heb je nodig

  • Eieren(Ik gebruikte er 8)
  • Melk
  • Verse spinazie
  • Tomaat
  • Groene asperges
  • Kruiden naar wens
  • Ovenschotel
  • bakpapier

groene groenten omelet - Recept LIEVELYNE

Zo ga je te werk

Verwarm de oven alvast op 180°C

Klop de eieren met wat melk en kruiden. In een bakvorm of ovenschaal leg je een bakpapiertje(dit zorgt voor minder afwaswerk achteraf doordat het ei niet gaat kleven aan je schotel). Op het bakpapier leg je een laag verse spinazie, snij enkele asperges in reepjes en verdeel ze over de schotel. Giet het mengsel van ei over de spinazie en met een vork druk je alles goed onder. Snij de tomaat in schijven en verdeel ze over de schotel.

groene groenten omelet - Recept LIEVELYNE

Vervolgens kan het de oven in. Ongeveer 30 minuten op 180°C en dan kan je smullen.

Laat het smaken!

……………………………………………

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *