Saraland in Limburg dikke pret voor kinderen!

We hadden zoveel plannen voor de Paasvakantie, maar toen één van de kinderen ziek werd, viel een midweekje Center Parcs en heel de planning in het water. Na wat uitstellen besloten we er toch een dagje op uit te trekken. Grote zus bleef lekker bij oma logeren en we zochten naar een leuk alternatief dicht bij huis. Het werd Saraland, nooit eerder geweten dat dit leuke pretparkje zo dicht bij huis lag.

De parking is gratis en bij binnenkomst waan je je even in Center Parcs. Je hebt hier ook bungalows, een soort dome met winkeltje, restaurant, zwembad, minigolf, bowling en een binnen- en buiten speeltuin.

Saraland Houthalen - Review LIEVELYNE

Vandaag kwamen we enkel voor de binnenspeeltuin, daarvoor betaalde we net geen 25€ inkom voor de 2 jongens. Mama en papa mogen deze keer gratis binnen want Sara de sprinkhaan is jarig en trakteert. Top! Binnenkomen doe je via een draaideur die enkel open gaat met je aangekocht ticket. Dat gaf meteen een veilig gevoel, je kind kan dus niet zomaar weg uit het speelterrein.

Saraland Houthalen - Review LIEVELYNE

Saraland Houthalen - Review LIEVELYNE

De jongens liepen meteen het spookhuis binnen, wij parkeerde onze billen een de tafel waar je een prima overzicht hadden over het speelterrein. De keuze op de kaart was ook ruim voldoende, van speciale koffie met Maltesers tot energy thee. De gratis wifi is een bonus die je erbij krijgt. Veel ouders zaten er met een laptop gewoon even te werken terwijl hun kinderen rondliepen in de speeltuin. Na een uur kwamen de jongens even melden dat ze dorst hadden, even hydrateren en weer verder het klimrek op om te schieten met het vuurkanon(geen zorgen, er komen zachte ballen uit zonder vuur) 🙂

Saraland Houthalen - Review LIEVELYNE

Natuurlijk ging ik zelf ook even op verkenning naar wat er allemaal te doen was en waar de kinderen zich bevonden. Zo zaten ze even op een go kart, dan weer op de hoge glijbaan, de klimvulkaan met snelle glijbaan, de piratenclub met klimtouwen,… Het meest spectaculaire in Saraland is toch wel de stoeltjestoren waar je naar boven glijdt door te trekken aan het touw en wanneer je loslaat val je meteen naar beneden. Erg leuk, al hielden mijn man en ik wel even de adem in toen we vanaf een afstandje zaten te kijken hoe 2 kleine meisjes van 3 en 6 zonder ouderlijk toezicht erop kropen. Eentje ging er zelfs in staan toen ze boven in de luchthingen om vervolgens fier op haar mama te roepen en te zwaaien. Mama vond het prima en zwaaide haastig terug terwijl ze verder ging op haar telefoon. De opluchting was groot toen de meisjes na enkele keren op en af gaan eindelijk eraf gingen.

Saraland Houthalen - Review LIEVELYNE

Tijd voor de lunch, ook daar heb je ruime keuze uit verschillende gerechten. De kindjes krijgen er een jeton bij, die kunnen ze later inleveren voor een speelgoedje uit kast. Omdat er niet teveel volk was, konden we in de ridderzaal rustig zitten om te eten. De jongens kozen elk een ridderstoel uit, die zijn normaal voor de jarige, wederom weer erg leuk bedacht.

Saraland Houthalen - Review LIEVELYNE

Gelukkig moesten we niet te lang wachten op het eten, de pieper maakte na enkele minuten al rood licht. Tijd om de hongerige maagjes te vullen! De porties waren ruim, de keuken was hygiënisch en het eten was lekker.

Saraland Houthalen - Review LIEVELYNE

Saraland Houthalen - Review LIEVELYNE
Na het eten werd er afgeroepen dat de kinderen zich konden laten schminken mits er een ticketje werd gekocht. Natuurlijk wouden onze jongens zich ook laten schminken. Voor 4€ ruilde ik 2 knappe jongetjes in voor een dappere tijger en stoere draak! Roar!

Saraland Houthalen - Review LIEVELYNE

Saraland Houthalen - Review LIEVELYNE

De jongens probeerde de zandbak nog even uit, keken een stukje van de film in de kindercinema en verzonnen een heel avontuurlijk spel waarbij de grote houten auto een belangrijk onderdeel speelde. Ze vermaakte zich prima, geen gezeur, geen gedoe, gewoon een hele gezellige dag. Die sloten we af met een lekker ijsje en een draai aan de ballenbak. Met goede zin, 2 polsbandjes en een kauwgombal trokken we terug richting huis.

Saraland Houthalen - Review LIEVELYNE

Saraland Houthalen - Review LIEVELYNE

Hoeveel duimpjes krijgt Saraland van jullie jongens ? “Tienduizend!” Voila, het oordeel van de zeven- en achtjarige jury.

………………………………………………

#NoSpon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *