Recept: Bananenbrood zonder suiker

Ik probeer regelmatig een recept om bananenbrood te maken. Het perfecte broodje had ik nog niet eerder gebakken, maar deze kwam ferm dicht in de buurt. Voor mensen die echt van zoet houden, je kan er ook extra fruit, appelmoes of dadels door mixen. Zelf heb ik het gehouden op 1 banaan om de koolhydraten wat te beperken.

Wat heb je nodig

 • Bakvorm
 • Bakpapier
 • Blender
 • 150g havermout(ongezoet)
 • 1 Rijpe banaan
 • 3 Eieren
 • Tl Natriumbicarbonaat of bakpoeder
 • Handje noten
 • Kleine appel
 • Geutje plantaardige melk
 • Chiazaad (optie)
 • Sesamzaad(optie)
 • Zwarte chocolade(optie)

Zo ga je te werk

Verwarm alvast je over op 180ยฐC.

Recept vegan bananenbrood

In een blender kan je je havermout fijn malen en vervolgens de banaan en eieren toevoegen. De noten kan je pletten of mee in de blender doen, afhankelijk van hoe fijn je ze wil in je cake. Is je mengsel te droog, voeg dan een beetje melk toe. Zelf gebruikte ik de Oatly variant met Cacao.

Recept vegan bananenbrood suikervrij

Vervolgens meng je met een spatel de overige ingrediรซnten eronder. Zelf had ik gekozen voor chiazaad, sesamzaad, appel en zwarte chocolade. De appel deed ik in kleine blokjes en de chocolade maakte ik klein. Ook je bakpoeder kan er nu bij. Even goed omroeren en dan kan je mengsel in de bakvorm bedekt met bakpapier. Om af te werken kan je er nog zaadjes, fruit of noten over doen. Het oog wil ook wat hรฉ ๐Ÿ˜‰

Na 40 minuten was mijn brood/cake klaar.

Vegan suikervrij bananenbrood

Smakelijk!

………………………………

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *