Meisjesdingen en orde brengen in de chaos!

Er heeft er hier eentje duidelijk genoten van de rust. De jongens bleven logeren bij oma en opa, papa vertrok al vroeg naar zijn werk dus mama en Demi sliepen lekker uit. Rond half 9 werd ik wakker, omdat ik dacht dat Demi al wel onder zou zijn, stond ik op. Eenmaal onder bleek dat het juffertje nog lekker lag te slapen in haar bed. Als de jongens thuis zijn, is er rond 6 of 7u al leven in huis. De middelste is dat ook nog zo vriendelijk om altijd iedereen wakker te maken want alleen is ook maar alleen hé!

Na mijn dagelijkse dosis koffie in de ochtend, trok ik terug naar boven om me te douchen en aan te kleden. Ik ruimde nog wat was weg en uiteindelijk rond 10u kwam er beweging uit de kamer van de oudste. Ik legde me even op haar bed en vroeg of ze lekker had geslapen, “heerlijk” zei ze lachend. Terug beneden aten we een klein ontbijtje. Na haar ontbijt maakte ze zichzelf klaar en ging even naar het buurtwinkeltje voor wat brood en beleg. Ik voerde de kipjes en verzamelde de eitjes voor de lunch van ’s middags. Rond 12u kwam papa even langs thuis om te lunchen, gezellig onder ons 3. Zoveel rust dat zijn we niet gewoon aan de tafel 🙂

Namiddag gingen we aan de slag met poetsdoeken, stofzuiger en opruim tactieken. Natuurlijk deden we dit met de nodige dosis muziek! We gooide de nodige rommel in vuilzakken, sorteerde de was en maakte ruimte op de kamers. Even de vensters open na het stofzuigen en dweilen, aaah de geur van frisheid. Tijd voor een kopje koffie en een koekje want dat hebben we verdiend(zelf nam ik alleen maar een koffie hoor, #nevernotonadiet). Aan de tafel gingen we ook aan de slag met het maken van regels, wat willen we als ouders, welke klusjes voor wie,… Gelukkig reageerde ze positief en had ze er meteen zin in. Een beetje verantwoordelijkheid vinden ze hier zeker wel leuk. Behalve de kleinste, hij vindt dat saai en stom en kijkt liever Paw Patrol.

Klusjes

De kinderen krijgen elk enkele klusjes. Ze hebben er nu ook al, maar ik zette ze even op papier zodat ze niet “vergeten” worden. Het zijn simpele klusjes zoals hun eigen bord in de vaatwasser zetten, de dieren voeren, tafel dekken, tafel afruimen,… Dingen waar ik soms tegenaan loop omdat ik er uiteindelijk mee blijf zitten. Vele handen maken licht werk, toch? Om ze te belonen hangen we er een zakcentje aan vast. Elk kind krijgt aan het einde van de week een cent als ze goede inzet hebben getoond. Misschien kunnen ze samen sparen voor een huishoudhulp, haha.

Mama en dochter dagboek

Omdat de oudste last heeft van driftbuien en huilen voor het minste, besloot ik haar een handje te helpen in het communiceren. Ze is net als ik iemand die niet snel zal zeggen wat haar dwarszit. En dat leidt vaak tot overdreven reacties omdat ze zich niet begrepen of geviseerd voelt. Begrijpelijk, maar niet altijd handig als je het druk hebt met alles rond je heen en je oudste beslist om even een trantrum te krijgen(voor de tiende keer op een dag.) In het boekje beschreef ik haar positieve kanten en enkele minder positieve kantjes waar ze aan moet werken. Ik vroeg haar wat ze daar zelf van vond en ze deelde mijn mening. Samen gaan we eraan werken. Ik vroeg haar om op de volgende pagina hetzelfde voor mij te doen en even de vraag te beantwoorden die ik erbij zet elke keer. Ze was heel positief over het boekje, dus ik ben benieuwd naar het resultaat!

Notitieboek Action - mama en dochter dagboek LIEVELYNE

Quality time

Iets waar alle kinderen apart wel wat nood aan hebben, een momentje alleen met mama of papa. Al is het moeilijk er tijd voor te vinden in de drukte, we gaan ook daar een werkpunt van maken. De oudste wil graag elke week een wandeling maken met het hele gezin, ai ai hoe gaat we dat uitleggen aan haar luie broertjes. Die worden al moe als ze denken aan de laatste boswandeling met school.

Vandaag nam ik alvast even de tijd om samen met haar enkele armbandjes te maken. Dit deden we met de juwelenset van Totum. Het pakketje bevat 2 soorten elastische bandjes en koordjes in 3 kleuren. Deze kun je dan versieren met metalen schuifbedels die je kan beplakken met een stikker of plaksteen naar keuze.

Totum diy juwelenset - Lievelyne

Zelf armbanden maken - LIEVELYNE

Het eindresultaat was een set stoere meiden armbandjes. Erg simpel om te maken,alleen de slotjes moest ik eventjes zelf vastknijpen. Er zat trouwens nog genoeg in voor nog enkele armbandjes, maar het was ondertussen tijd om naar de basketbal te vertrekken.

……………………………………………………………

 Q: Wat doe jij graag samen met je kind?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.