Wil jij graag eens knabbelen op iets verantwoord? Dan zijn deze krokante kikkererwten vast iets voor jou. Ik probeerde het eerder al eens, maar toen waren ze niet zo krokant. De truc is om de velletjes van de kikkererwten te verwijderen. Een prima bezigheid voor de zondagochtend, toch?
Hoe maak je deze gezonde snack
Ik nam 2 kleine blikjes kikkererwten die ik in een zeef even omspoelde en liet uitlekken.
Op een vel keukenrol liet ik ze opdrogen ondertussen dat ik erover rolde met mijn hand. Zo komen de velletjes los en kan je ze makkelijker verwijderen.
Het vraagt wat geduld, maar na wat doorzetten was dit het resultaat.
Dan deed ik er een beetje olijfolie over en wat wokkruiden. Even goed omroeren en dan over een bakpapier goed verdelen.
De oven had ik al laten voorverwarmen op 180 graden. Vervolgens konden de kikkererwten gaan bakken in de oven. Dit mag lang genoeg tot ze redelijk donker zijn.
Zelf haalde ik ze iets vroeger uit de oven, maar ze werden goedgekeurd door mijn man. Een hevige kikkererwten fan. liever iets krokanter, laat ze dan langer in de oven tot ze crispy zijn.
Je kan ze kruiden naar wens, zoet, zout, zuur,… Aan jou de keuze.
Smakelijk!
………………………….
Q: Maakte jij ze al eens? Hoe eet jij ze het liefst?
Werd je geïnspireerd door dit artikel en vond je de informatie nuttig? Deel het dan zeker verder, dat helpt ons en de blog om te groeien(DANKJEWEL)! Tag ook zeker @LIEVELYNEPUNTBE op social media als je aan de slag gaat met één van onze tips. Ik zie het graag voorbij komen en deel het verder!
*Sommige blogs bevatten affiliate linkjes. Door op deze links te klikken en iets te kopen, ontvangt Lievelyne een kleine commissie. Voor jou hangen hier GEEN extra kosten aan vast!