Woensdag daar bestaat niet genoeg koffie voor + Winactie !

Woensdag… Bloody wednesday… Ik heb geen idee waarom, maar hier zijn woensdagen iedere keer weer een drama. Het begint meestal al in de auto. De ene ademt de ander zijn lucht in, kijkt door het verkeerde venster, praat teveel,… You name it! Zelf kom ik net vanonder de douche want woensdagochtend is mijn vaste trainingsdag. Haasten, haasten, haasten want je moet op tijd met je auto op de parking staan of je hebt geen plaats. Een mooie cocktail voor stress op woensdag 🙂

En dan zijn er de vrije woensdagen, waarbij er geen wekker afgaat en je kan uitslapen. Althans dat kun je hopen. De kinderen zijn altijd vroeg wakker wanneer het een vrije dag is. Op schooldagen moet je ze bijna uit hun bedjes sleuren. Herkenbaar mama’s?

We starten de ochtend met ruzie, gehuil en heel veel rommel. Ik sluit mijn ogen en drink nog eens van mijn heerlijk warme koffie. Nu even niet, zodra de tas leeg is kan ik de wereld aan! Eenmaal aangekleed en gewassen zet ik mijn kleine hulpjes aan het werk. Sokken in de was! Kommetjes in de wasbak! Speelgoed dat je niet meer gebruikt terug in de doos! Ik ga nog even met de stofzuiger door het huis, doe de afwas en zet een machine kleurwas aan. De droger nog leeghalen en ondertussen even mijn tong uitsteken naar de rest van de vuile was die in wacht staat.

 

Senne de Cavia krijgt een zuiver hok en wat verse groentjes. De kippen worden gevoerd en hun compostbak bijgevuld.

Woensdag met een mama van drie

 

Rond 11u begin ik alvast aan de lunch. Zoals bijna elke woensdag maak ik verse pannenkoeken. Ondertussen verzamelen de kinderen zich aan tafel, ze volgde namelijk allemaal hun neusje! Aan een sneltempo bak ik perfect bruine pannenkoeken. Helaas gaat het niet snel genoeg en ontstaat er ruzie tussen de 2 oudsten. Drama! Het eindigt met geroep, gehuil en stampende voeten op de trap! Even later kunnen we eten, maar niet voordat iedereen lief is voor elkaar. De conflicten worden opgelost en excuses aangeboden. Well done mom! Ik krijg een sticker voor mijn moed en het bewaren van mijn kalmte.

Na het eten gaan de kinderen aan de slag met hameren. Gelukkig kregen we van Totum een bouwpakketje en was het niet te moeilijk. De kinderen konden makkelijk hun plan trekken. Ze keken aandachtig naar hun plannetje. Toevallig zaten er 3 verschillende bouwprojectjes in, oef! Een auto, een vliegtuig en een kraan. Ze zochten hun onderdelen uit en tik tik tik klonk het door de keuken. Ik sloop er even tussenuit voor een tasje koffie. Even later waren ze allemaal klaar met hun voertuig. Hier en daar moest ik wel even wat lijm aanbrengen zodat alles mooi bleef zitten. De kleinste vond het helemaal leuk al dat hameren en vloog vrolijk door de huiskamer met zijn nieuwe vliegtuig.

constructie speelgoed Totum- LIEVELYNE speelgoed testen

contructie speelgoed Totum - speelgoed testen - LIEVELYNE

Tijd voor een vieruurtje en wat vitamientjes. Ik was, snij en schik de laatste fruit- en groenten soorten die nog in de koelkast liggen. Een prikkertje erin, figuurtje erin en tada! Een lekkere en goedgevulde monkey platter voor mijn aapjes.

Monkey platter - Bento - Lente vs herfst - LIEVELYNE

Nog even wat raamstickers tegen het schuifraam kleven. Deze stickers zijn echt een aanrader. Je kan ze blijven plakken en afhalen. Heel handig als je bijvoorbeeld met de auto, trein of het vliegtuig moet verplaatsen.

raamstickers succes ! Speelgoed review Totum - LIEVELYNE

Verder werd er nog meer was geplooid, ruzie en rommel gemaakt 🙂 Rond 16u begon ik aan het avondeten en daarna vertrok ik naar de les. #MOMLIFE ! Je ziet het, Instagram laat mooie foto’s zien van ons perfecte gezin. Alleen is de werkelijkheid dat ook hier vaak stress en chaos heerst. Wat prima is, mijn kindjes weten dat alles opgelost kan worden met een kusje en een knuffel.

WINNEN

Wil jij ook graag wat extra me time? Goed nieuws! Wij mogen namelijk een extra Totum bouwsetje weggeven. De actie loopt deze keer enkel op Instagram , hou ons daar dus zeker in de gaten 😉

………………………………………………………………

Q: Hoe verloopt een woensdag bij jullie?

Sommige artikelen werden ons gratis toegestuurd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.