Mijn Crossfit doelen? Voorgoed in vorm geraken en 2 maatjes minder!


In een eerdere blog kan je lezen hoe ik al mijn zwangerschapskilo’s kwijt geraakte en bijna mijn streefgewicht haalde. De sportclub waar ik bijna woonde sloot de deuren en ik vond de motivatie niet meer. Gevolg, 10 kilo’s slopen er onmiddellijk terug aan! Na lang stilzitten werd het tijd om terug de draad op te nemen. Dus stapte ik eind februari 2018 het eerst een CrossFit box(gym)binnen. Net geopend enkele straten verderop. ANGSTAANJAGEND al die zwetende lijven, sleurend aan een bar vol zware gewichten. Ze lieten uitschijnen dat het niets weegt, maar na mijn eerste training wist ik ook meteen dat dat maar een illusie was! Ik trok nog eens goed mijn oversized shirt over mijn veel te dikken billen en luisterde braaf naar de instructies van de coach, die me ook af en toe kwam vragen of ik nog oké was. Hoewel mijn hartslag waarschijnlijk veel te hoog was en ik eigenlijk al buiten adem was na de opwarming, knikte ik en reageerde met “jah jah…”

Wat is crossfit?

Laten we beginnen bij het begin en even verduidelijken wat CrossFit is. Er wordt me vaak gevraagd of ik dan op een fiets of crosstrainer zit en het niet saai en eentonig is. Hmm, nee vervelen dat doe ik me daar zeker niet! En crosstrainers dat hebben ze niet in een CrossFit box. Ik weet zeker dat mijn trainer zou zeggen “Een crosstrainer, dat is voor mietjes! Kom, 10 burpees om het af te leren!”
CrossFit is eigenlijk gewoon iemand betalen om je volledig af te matten terwijl je er ook nog eens van geniet. Tijdens die 60 minuten zet ik mijn gedachten, to-dolijsten en verplichtingen even allemaal aan de kant en denk ik alleen aan de timer en mijn techniek. Na die 60 minuten ben je compleet leeg, een zalig gevoel. Hoofd leeg, batterij leeg, waterfles leeg,… Leeg is goed 😉

Darkrow CrossFit - Mijn eerste kennismaking met CrossFit als mama van 3

In een box (De plaats waar CrossFit gegeven wordt) zul je geen fitness toestellen vinden, trainen doe je daar voornamelijk met je eigen gewicht en is een combinatie van kracht- en conditietraining. Rennen, gewichtheffen, roeien, … Aan een hoog tempo om zoveel mogelijk werk te verzetten op een korte tijd (Afhankelijk van de WOD of workout of the day).
Ik hoor je al denken “Dat is niets voor mij.” Want dat is net wat ik dacht toen ik meeging met mijn vriendin voor een gratis proefles. Gelukkig was er niet teveel volk de eerste keer en was iedereen erg aardig. Wat ook wel typisch is aan crossfitters. Iedereen is bezig met zijn eigen, niemand zal je dus raar aankijken. En aangezien de groepen niet te groot zijn, zal de coach altijd toezien dat je de oefening juist uitvoert. Na de les krijg je nog een vuistje van iedereen en blaas je samen uit op de stoeltjes.
Eerste CrossFit ervaring - mama uit Limburg
chalked terug naar huis 😉

Wat zijn mijn resultaten met CrossFit?

De eerste maanden heb ik langzaam opgebouwd door 1 keer per week te gaan trainen. Dat was ook nodig want de eerste weken heb ik echt afgezien van de spierpijnen. Ik had spierpijn op plaatsen waarvan ik niet wist dat daar spieren zaten 😉 Na de eerste les liep ik toch wel 4 dagen krom en heb ik ook wel tranen gehad van pijn. Maar dat kan ook liggen aan het feit dat ik wat lichamelijke mankementjes heb waardoor intensieve training afgeraden wordt. Toch heb ik doorgezet en na een tijdje ging ik dan toch 2 keer per week(als dat in mijn planning paste).
Ondanks dat ik “maar” 1 keer per week ging, had ik toch al snel resultaat. Dat zorgde er dan voor dat ik steeds bleef teruggaan ondanks de pijntjes. Ik kreeg zelfs mijn man mee, hij was helemaal niet enthousiast over mijn nieuwe sport. Het prijskaartje voor CrossFit ligt namelijk iets hoger dan het lidgeld bij Basic-Fit. Wat logisch is, bij Basic-Fit is er niemand die op je komt roepen als je een tandje bij moet steken. Als ik daar te moe was, deed ik het gewoon op een lager tempo. Vaak wist ik niet welke oefeningen ik moest doen, voelde me bekeken en nam al snel genoegen met een cardio sessie in mijn vertrouwde hoekje. In de box is alles anders, ik voelde me meteen welkom. Niemand moeit zich met wat jij doet en is bezig met zijn eigen gewichten en vorderingen terwijl de coach toezicht houdt en zorgt dat je houding en doorzettingsvermogen goed zit.
Darkrow CrossFit - Afvallen met CrossFit
Manlief in actie

Lees ook: crossfit 2 jaar later
Na 1 maand was ik 1,5 kilo kwijt en wat cm’s, nog eens 2 maanden later kwam het totaal op -3,4 kilo en 2,3% vet. Dit zonder mijn voeding aan te passen(al eet ik redelijk gezond). Ik haalde vele tips uit het boek De FIT methode en Fitnessfood. Verder eet ik ook nog steeds vegetarisch, wat geholpen heeft tegen mijn opgeblazen gevoel. En de junior bar van 10 kilo die ik in het begin al zwaar genoeg vond om te heffen, ruilde ik in voor een vrouwen bar met extra gewicht. Ook het feit dat mijn man en ik deze liefde voor CrossFit delen is top, zo kan hij me af en toe tips geven. Of eens even stoefen en polsen hoe het zit met zijn maximale gewicht bij bepaalde oefeningen.
De Fit Methode - afvallen met CrossFit
Ondertussen zijn we heel wat maanden verder en stopte ik met wegen (Ik kan wel verklappen dat mijn broeken heel wat losser zitten), er was gewoon geen tijd om me te storten op afvallen en fitness doelen te behalen, dus ik schoof ze op naar 2019. Het plan is om voor de laatste keer de strijd aan te gaan tegen de kilo’s, of toch het overtollig vet. Op naar 2 maatjes minder en een gezond vetpercentage in 2019! Ik heb alvast een onbeperkt CrossFit abonnement aangekocht en ben in het bezit van de juiste dosis motivatie. Mijn opleiding zit er zo goed als op dus ik kan me storten op iets nieuws.
Darkrow CrossFit - Mijn eerste CrossFit ervaring
………………………………………………………………………………….
 
 Q: Wat doe jij om in vorm te blijven?
Volg je me al op Instagram & Facebook?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.