Action & Ikea shoplog november 2018

Omdat jullie het leuk vinden om mee in mijn shopping bag te kijken, maakte ik snel even foto’s van alle items die ik scoorde bij Action en Ikea. Om te beginnen met Action. Daar kocht ik reinigingsmiddel voor de vensters, in de hoop dat ze zouden blinken. Helaas was het resultaat het omgekeerde, strepen tot en met ! Ik ben benieuwd of jullie dit product al eens geprobeerd hebben ?

reiniging voor vensters Action

Kleefpads, handig voor het ophangen van posters en de kunstwerkjes van de kinderen. Ze hangen graag eens iets op hun kamerdeur of muur, dit leek me dus ideaal en stevig genoeg.

Kleefpads Action

Voor de oudste een opbergdoos. Haar kamer moest dringend uitgemest, mijn dochter hamstert namelijk graag. Overal doosjes, met daarin een doosje vol spulletjes en nog meer doosjes. Dus de afspraak was dat alles de vuilzak in zou gaan en ze dan enkele mooie opbergdozen kreeg zodat haar kamertje er ordelijk en gezellig uitziet. Bij Action hebben ze momenteel weer hele leuke opbergdozen, zoals deze roze met gouden spetters.

Bewaardoos roze met goud Action

Het jaar is weer bijna om, tijd voor een nieuwe planner. Zo zijn we helemaal klaar voor de drukte van volgend jaar 😉 Ook deze was er in meerdere uitvoeringen.

Weekplanner 2019 Action shoplog

Binnenkijken in onze woonkamer: Tripje naar Ikea!

Sjalen, mutsen en handschoenen, de kinderen raken ze altijd kwijt. Of je er nu de naam in schrijft of niet, ze keren niet meer terug mee naar huis. Dus ik laat me niet meer foppen en koop altijd enkele pakketjes goedkope handschoentjes zodat ze toch altijd in voorraad zijn tijdens de ijskoude dagen.

Handschoentjes Action shoplog

Deze leuke tip kwam voorbij op Facebook ! Een set met (kerst) sjablonen en krijtstiften in 4 kleuren. Hiermee kan je leuke tekeningen maken op de venster. Zelf tekende ik voor Sinterklaas wat decoratie op de vensters. Een wortel, sint, huisjes, sneeuw,… Op Pinterest vind je inspiratie genoeg !

Raam sjablonen met krijtstiften Action shoplog

Helemaal klaar om Sint en Piet te ontvangen !

Welkom sint en piet raamtekening krijtstift

Dit leek me superleuk om te knutselen met de kinderen. Voor iets meer dan een euro kocht ik deze adventskalender die je zelf in elkaar moet steken en dan kan vullen met cadeautjes. Helaas viel de inhoud dik tegen en kon het de kinderen ook niet boeien. De boom is moeilijk in elkaar te zetten en de doosjes zijn echt mini ! Jammer Action, dit is meet een 1 april grapje 🙂

Advens knutselen Action (fail)

Voor het inpakken van de kerstcadeautjes kocht ik al wat rolletjes koord met koperkleur.

Koord metallic inpakken Action shoplog

Kruidnoten kan je ieder jaar weer vinden bij Action. Zo kocht ik deze chocolade variant en een zak gewone. Helaas viel de chocolade versie niet in de smaak bij onze kleine snoepertjes. Ze zijn wel grote fan van de gewone kruidnoten!

Kruidnoten met chocolade Action shoplog

Traktatie tip voor school + recept | Vanille cupcakes met stuiterbal

Dit bubbelmasker werd me meermaals aangeraden. Ik vergat het iedere keer mee te nemen, maar deze keer nam ik ze mee. Je legt het ‘sheet masker’ op je gezicht en even later begint het te bubbelen. De kinderen zullen het heel grappig vinden, dus ik ben benieuwd.

Bubbel masker Action

Een label set met tags, stempels en koord voor het versieren van je kerstcadeautjes. Ik krijg spontaan zin in in de feestdagen!

Inpak set labels Action goud

Als schoen cadeautje of gewoon om te knutselen op woensdagnamiddag deze kerst decoratie set. Ik denk dat de kinderen het er leuk zullen vinden om deze versiering te schilderen en in de boom te hangen. Er zitten er genoeg in om hun alle drie bezig te kunnen houden.

knutsel je kerstdecoratie Action

Nog een notitieboek voor bij de verzameling… Al beloofde ik mezelf om de notitieboeken te gaan gebruiken als blogplanners. Soms vergeet ik gewoon dat ik een reeks foto’s nam voor een bepaalde blog en komt het artikel dus nooit online… Warhoofdje toch ! Mocht jij een gouden tip hebben voor iemand die veel chaos in haar hoofd heeft, deel het zeker bij de reacties onderaan. Ik waardeer het enorm 😉

notitieboek wit met gouden stippen Action shoplog

Deze flesjes bestonden vroeger al toen ik klein was. Als je ze aan je popje geeft, verdwijnt de melk langzaam alsof popje alles opgedronken heeft. Leuk toch ? En dat voor minder dan een euro. Dochterlief heeft een Baby Born op haar Sint verlanglijstje dus dit is een mooie aanvulling daarop.

Drinkfles pop Action

Op naar Ikea !

Daar kochten we een gordijn met rail en alle nodige toebehoren om ze op te hangen. Deze hangt momenteel aan het plafond in de jongenskamer als scheidingswand. Zo heeft elk kind zijn eigen kant, de ene houdt van dino’s en de andere van auto’s. ‘S avonds kunnen we dan ook het gordijn toe schuiven zodat ze elkaar niet lastig vallen, ze durven wel eens lol te maken anders. De blog met het resultaat volgt nog. Er kwam veel reactie op dus ik ga aan de slag voor jullie 😉

Ikea shoplog - Gordijnrail en gordijn als scheidingswand

Beter slapen door kamerplanten? Op naar Ikea!

Een trio cactusjes met roze pot als decoratie voor de meisjeskamer van onze dochter. Verder kreeg ze ook nog een bureau en ladeblok voor in haar kamer. Eigenlijk sliep ze in een hoogslaper met daaronder een grote bureau, maar ze sliep er niet graag in. Dus ruilde ze van kamer en nu slaapt de kleinste in het hoogte bed van het huis. Omdat haar kamertje heel erg klein is, moeten ze zorgen dat we de ruimte slim indelen. Niet zo gemakkelijk, maar wel even een voorlopige oplossing tot de volgende verbouwingen.

Ikea shoplog - Bureau in elkaar steken

Het resultaat na wat schroef- en puzzelwerk, een gezellige plek waar ze kan leren en relaxen.

Ikea shoplog -kleine meisjeskamer gezellig maken

De middelste is grote fan van panda’s en verzamelde al bijna alle panda knuffelbeertjes. Toen we dit boekje zagen liggen, moesten we het wel meenemen voor hem. Hij zit de laatste tijd niet lekker in zijn vel dus lezen vindt hij altijd wel gezellig samen met mama of papa.

Ikea shoplog - Voorleesboek Panda

Regelmatig sneuvelt er hier wel eens een glas, dus ik bracht 6 nieuwe mee en hoop dat ze lang mogen meegaan. Ze zijn niet zo dik als de goedkopere set die ik normaal meebreng, maar ze zagen er te leuk uit. De kan/vaas was 0,99€ en mocht ook mee.

Ikea shoplog - Drinkglazen zwarte spetters en kan

Ken je dat, je doet de was en altijd zitten er eenzame sokken tussen. Nu krijgen ze een eigen plek, in de sokken mand aan de muur van de berging. Daaag !

Ikea shoplog - Opberg mand / waszak stippen

Nog wat inpakpapier voor kerst. Lekker simpel, dat in het thema van dit jaar. Leuk te combineren met de spulletjes van Action, stempeltje erop, koordje er rond en klaar. Of ik laat de kindjes er op tekenen, wedden dat niemand zo leuke verpakking heeft ?

Ikea shoplog - inpakpapier

De dunschiller was aan vervanging toe…

Ikea shoplog - Dunschiller metaal

Bij donkere en koude dagen horen geurkaarsen, daarvoor moet je bij Ikea zijn. Ze kosten bijna niets en ruiken heerlijk. Ik kocht 2 kleine geurkaarsen en een grote. Daar kom ik wel even mee toe. Hmmmm die geur !

Ikea shoplog - Geurkaars kaneel

Ikea shoplog - Geurkaars wit groot

Last van pluisjes of haren op je kledij ? Deze plakrol is gewoon altijd handig om in huis te hebben.

Ikea shoplog - Kledingroller

Een set goedkope kleurhangertjes voor de kinderen. Ik hou eigenlijk helemaal niet van allemaal verschillende kleuren. Doe mij maar strak, wit en in hetzelfde formaat aub. De kinderen zien dit liever, dus waarom niet ?

Ikea shoplog - Kinder kapstokken gekleurd

Verbaast was ik toen ik deze oplader vond in de schappen. Ik ruilde mijn Iphone een tijdje geleden in voor een Huawei en die hebben een hele andere oplader dan Samsung of Apple. Ik had dus maar één kabel waar ik heel zorgzaam mee moest omgaan. Spannend voor een chaotisch mens zoals ik. Dank u Ikea !

Ikea shoplog - Opladen smartphone

Ronde wandplankjes voor in de woonkamer.

Ikea shoplog - Rode wandplankjes decoratie

Ook nog enkel gestippelde opbergbakken die ik al in alle kleuren bezit. Helaas hadden ze niet meer veel kleurtjes in het assortiment dus ik ging voor bolletjes. Voor boven mijn make up tafel kocht ik nog een wandrekje maar daar maakte ik geen foto van, oopsie!

Het vreemde aan het hele verhaal is dat we eigenlijk gingen om lades te kopen voor in onze keukenkasten. Tja… Kinderen gaan voor en de koffer was vol. Misschien de volgende keer ? Opgeruimde kasten, wie wil dat nu ook ?

………………………………………………………

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.