Review: Ik probeerde een week enkel Urtekram natuurlijke producten

Urtekram, ik had er nog nooit van gehoord toen ik voor het eerst benaderd werd over dit merk. Wel was ik erg nieuwsgierig naar deze producten. Ik ben namelijk al lang aan het twijfelen om over te gaan op vegan producten, producten die dus beter voor onze planeet zijn, maar ook milder voor onze huid. Je huid, je weet wel, het grootste orgaan van ons lichaam? Dat we elke dag wassen met agressieve zepen, besmeren met lotions waar we niet eens de ingrediënten van kunnen uitspreken. Dus ja, mijn nieuwsgierigheid werd geprikkeld door deze producten!

Dit beloven ze bij Urtekram:

Urtekram heeft sinds 1970 veel pure en natuurlijke producten voor lichaams- en haarverzorging gemaakt, en we zijn er sinds het begin al van bewust dat het lichaam alles waar we het mee behandelen, absorbeert – net zoals het alles wat we eet absorberen.

Dus zijn alle verzorgingsproducten van Urtekram:

  • Gecertificeerd biologisch met het COSMOS ORGANIC certificaat van Ecocert Greenlife. Behalve de Deo Stick (COSMOS Natural)
  • Zonder parabenen en synthetische conserveringsmiddelen die de endocrien verstoren.
  • Gemaakt van groente-ingrediënten
  • Zonder petrochemische ingrediënten
  • Niet getest op dieren

Voor meer details hierover, kan ik jullie aanraden om even op hun website te kijken.

Mijn eerste indruk over Urtekram:

Mijn voorkeur ging uit naar de Purple Lavender lijn, dus de verpakking had ook de kleur van Lavendel. Of deze verpakking recycleerbaar is, kon ik niet terugvinden op de website. Ik hoop van wel, zou een leuk pluspunt zijn.

Natuurlijke verzorging : urtekram Lavendel review - Lievelyne

Lees ook: Redenen om een Sodastream in huis te halen. Wij delen onze tips en een heerlijk mocktail recept!

Verder viel het me op dat de verpakking van de scrub en conditioner erg op elkaar lijken. Een warhoofd zoals ik zou zich onder de douche wel eens snel kunnen vergissen. Maar ach, even je hoofdhuid een scrubbeurt geven kan toch geen kwaad 😉

Natuurlijke verzorging : urtekram Lavendel review - Lievelyne

De geur was wel precies wat ik er van gehoopt had, een heerlijke Lavendel geur. Net zoals die verse bloemetjes die ooit in onze tuin stonden. De conditioner en lotion zijn iets meer beige van kleur, waaraan je kan zien dat het een natuurlijk product is. Dit voel je ook als je de producten gebruikt.

Natuurlijke verzorging : urtekram Lavendel review - Lievelyne

Bij de eerste wasbeurt, merkte ik meteen dat de shampoo veel minder schuimde op mijn half vettig haar. Iets waar ik erg moet aan wennen. Je kan mij namelijk vergelijken met de dames uit de oude herbal essences reclame. Je weet wel, luid kreunend staat ze onder de douche te genieten van haar schuimende shampoo. Ja, dat ben ik. Hoe meer schuim, hoe beter! Na de 2e wasbeurt (ja ik was mijn haar 2 maal na elkaar), schuimde het al meer, yess!

Natuurlijke verzorging : urtekram Lavendel review - Lievelyne

De conditioner rook net zo heerlijk als de shampoo en voelde fijn aan. Bij het afspoelen merkte ik wel dat mijn haar echt schoon was, maar niet meer zo glad als met mijn andere shampoo. Al weet ik wel heel zeker dat de vorige erg veel siliconen bevat, wat dus helemaal niet goed is. Eenmaal mijn haren droog waren, voelde ze ook heel anders aan als voorheen. Naar mijn mening iets droger (Sinds ik mijn haar liet ontkleuren is dit wel een erg groot probleem geworden), maar het bleef wel mooier liggen. En de dag nadien zag het ook nog prima uit, terwijl ik anders al merk dat ze terug vettig worden.

Over de conditioner spray ben ik veel minder enthousiast. Ik kreeg de indruk dat mijn punten er net van aan elkaar gingen plakken. De geur is wel lekker, een exotische kokosgeur.

Natuurlijke verzorging : urtekram Kokos review - Lievelyne

De scrub voelde wel fijn aan, niet te grof en niet te zacht. Je voelt de korreltjes erin en ook dat er oliën in zijn verwerkt om de huid terug te voeden.

De lotion ruikt opnieuw lekker naar Lavendel en is iets lopender dan ik had verwacht. Op zich niets mis mee, alleen even uitkijken als je op het pompje drukt. Toen ik deze aanbracht, ging mijn huid wel even prikkelen, maar dit gevoel trok snel weg. Mijn gevoelige huid kon deze producten dus prima verdragen. Mijn droge benen en ellebogen helemaal gevoed en happy.

Natuurlijke verzorging : urtekram Lavendel review - Lievelyne

Het meest positief kan ik zijn over de Body Balm Shea Butter Pure, helaas was deze body butter niet te krijgen in de Lavendel geur. Dus stuurde ze me de geurloze. Een geurtje toevoegen kan eventueel door het toevoegen van etherische olie, al vond ik dit niet nodig. Het product deed prima zijn werk, na het aanbrengen had ik glimmende onderbenen. Ik ben er zeker van dat er deze winter geen droge benen zullen zijn.

Natuurlijke verzorging : urtekram Lavendel review - Lievelyne

Leestip: Handige tip voor een heerlijk en snel gezond ontbijt!

Natuurlijke verzorging : urtekram Lavendel review - Lievelyne

Natuurlijke verzorging : urtekram Lavendel review - Lievelyne

De producten van Urtekram bevallen me dus erg goed, al ben ik iets minder positief over de conditioner spray. Al kan dat ook aan de conditie van mijn eigen droge lokken liggen. Verder een hele fijne producten lijn, al moest ik even wennen aan het minder schuimen van de shampoo.

Je kan de producten makkelijk bestellen bij Bol.com dat doe ik tegenwoordig ook. Zo heb ik ze meteen in huis de volgende dag, handig!

Update 2019: Ondertussen grote fan van Urtekram voor mijn haar. Zachte lokken, makkelijk doorkambaar en glad. Ook de conditioner spray gebruik ik na elke wasbeurt en helpt om mijn punten gezond te houden.

……………………………………………………………………..

Q: Welke verzorgingsproducten gebruik jij?

Volg je ons al op Instagram?

De producten werden mij gratis toegestuurd. Toch heeft dit geen invloed op mijn eerlijke mening ;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.