Gastblogger Youri : De laatste loodjes & geslacht van de baby !

Het volgende bezoekje aan de vrouwendokter komt dichter, we zijn hardstikke benieuwd hoe “ons ei” verder evolueert! Na een onderzoekje krijgen we het goede nieuws! “Ons ei” vertoeft in uitstekende gezondheid, de uitgevoerde testjes zijn dik in orde volgens de dokter en schema’s.

O ja … ondertussen weten we dus ook dat het een meisje is!

We zijn superblij met dit nieuws gezien dit onze wens was/is en ja … Als man/vader heb ik altijd gezegd dat ik graag een meisje wou. Al was het maar om de zondagmorgen om 9u NIET langs de zijkant van het lokale voetbalveld te moeten gaan staan maar dan wel met dochterlief (in een iets later stadium) samen te gaan shoppen, één van de activiteiten die ik als man wel graag doe wel.

Gastblogger 9 maanden door de ogen van papa
Dankzij het vernieuwd toestel van de vrouwendokter krijgen we ook een eerste 3D beeld te zien van “ons ei” dat -naar mijn zeggen- verbazend duidelijk en herkenbaar is.

Het lijkt of ze een knuffel vast heeft daarbinnen.

Nvdr. Wie reeds zijn eigen kind heeft moeten ontcijferen op een echo een paar weken eerder, is het maar een koud kunstje om die knuffel eruit te
ontcijferen.

Ondertussen werd de kamer in het “moederhuis” gereserveerd alsook de vroedvrouw werd gereserveerd via deze lieve vrouwendokter. Gezien we weten dat het een meisje is kan de zoektocht naar namen voor “ons ei” terug verder gaan.

Dat het een meisje is stemt ons zeer tevreden want de zoektocht naar een naam bracht momenteel 8 jongensnamen op met onder ander: Yaro, Obe, Rowan… 11 meisjes namen met onder ander : Estée, Lily, Enora, Stella…

→ Noot van de papa (aka mezelf) : Stella werd direct afgekeurd!! Persoonlijk vind ik het wel een leuke naam, maar NIET in België en dit voor de wel voor de hand liggende reden ??

Een kleine shoot hoort er ook wel bij natuurlijk…


Ja het is pas november en neen het is GEEN tweeling… Elf was de trotse eigenaar van een fameuse “toeter” tijdens de zwangerschap!!! En ik was even trots!!!

Die 40 weken waarover ik begin dit stukje sprak korten razendsnel in ! Tijd om de “Handige Harry” in mij naar boven te halen en de kinderkamer op te maken. Voor de mensen die me niet kennen wil ik even verduidelijken dat ik vele kwaliteiten heb maar dat iets constructiefs opbouwend realiseren er niet bij zit. Kortom: ik ben vooral gespecialiseerd in de -onvrijwillige- verfijnde afbraakwerken.

Ok, Elf heeft de kinderkamer aangeduid. Het betreft de kamer op het 2e verdiep, 16 vierkante meter groot met een riant uitzicht over “het
gebuurte” en op onze onafgewerkte tuin.

Wat moet er gebeuren ?

  • verwijderen ouderwets kamerbreed tapijt
  • plaatsen nieuwe vloerbedekking (laminaat)
  • herschilderen van muren en plafonds

Super… dat zal mega meevallen gezien mijn talenten!!!

nvdr: Voor ik verder keuvel hierover, had ik jullie reeds medegedeeld dat ik best wel angst had voor de allombekende “pregzilla” … te vergelijken met de “bridezilla” maar dan de zwangere editie.

HA!! … deze was niet van dienst. Behalve dat Elf nu totaal geen schaamte/gene meer had, extreem frank was met mij en de omgeving en super logisch en praktisch was ingesteld.

Had Elf dan rare eetgewoontes? Euh… neen, behalve dat ze na iedere maaltijd, en ik bedoel dus IEDERE maaltijd nog een kommetje cornflakes naar binnen werkte, wat voor de zwangerschap eigenlijk niet in huis was.

Dus dat kamerbreed tapijt eruit, laminaat erin en klaar om te schilderen.

Elf kwam mijn geleverde werk inspecteren en kwam tot de vaststelling dat de
geplaatste laminaat niet werd geplaatst in “wildverband”, hij niet zo goed
uitkwam zoals ze had gedacht en ook dat hij in de hoek van de kamer wat
afloopt.

Een paar uur later ….

Haalden Elf en de waterpas overschot van gelijk. Die laminaat werd ondertussen helemaal herplaatst in de “houtcontainer” van het lokale containerpark. Simpel gevolg van bovenstaand reslultaat is samen te vatten in 2 beelden …

Een heus huzarenstukje, gezien mijn handigheid… op datum van 27-12-2011
17U13

→ Ondertussen werd het plafond van de onderliggende kamer ook terug gerepareerd want ik had mij misstapt en mijn linkervoet (tot aan mijn heup) zat door het plafond.

Volgende stap: de nieuwe plankenvloer plaatsen en afwerken.

Elf koos voor de afwerking “beitsen” en toonde me een voorbeeld van zoiets wat me natuurlijk wel aanstond. Kleine tip van Colora: “Ja mijnheer, men schildert dus 1 plank met die verf en dan veegt men die verf dan terug af met een vod voor het mooiste resultaat.” (waarom ik dan juist die plank moet schilderen is me een raadsel)

Nu ja … eenmaal de kamer was afgewerkt en goedgekeurd was door de inspectie (lees: Elf) was ik trots op mijn werk die me bloed, zweet en tranen heeft gekost…Ergens rond de 10-12-2012

De volgende dag… (geen grap)

Zeg Youri, de kinderkamer is nu helemaal afgewerkt, maar zou het niet beter zijn dat wij daar slapen? Zo heeft onze dochter de kamer op het eerste verdiep en zit de kinderkamer wel handig dichtbij de badkamer. Bovenstaande zinnen klonken als een beleefde vraag, maar werden geformuleerd als mededeling…

Dus genieten we wij nu de dag van vandaag van dit riant uitzicht op het gebuurte en de ondertussen wel afgewerkte tuin.

Op enkele details na is ALLES klaar en wachten we met spanning (Elf -letterlijk- meer dan ik) op de geboorte van “ons ei”.

 

YOURI

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.