Gastblogger Youri : Komt een man bij de gynaecoloog & veel voorbereidingen !

…Na een verkwikkende nachtrust zachtjes wakker worden… Wat gezellig rondwoelen tussen de nog wat warme lakens, gezellig rekken en strekken tot het me terug invalt.

Joyce is zwanger…Serieus??Ik word vader/papa …Nog 9 maanden ofwel 40 weken. Tijd genoeg om de kinderkamer in orde te maken, spulletjes te stockeren, allerlei handige, praktische en/of totaal nutteloze zaken aan te schaffen. De komende dagen/weken openen we de jacht op die zaken.

Gewapend met pen en papier stappen we de lokale babywinkel binnen, de Dreambaby. Ter info: Ik ben wel eens zo’n babywinkel binnen gestapt, tot aan de kassa ofzo om tot het besef te komen dat ik in de verkeerde winkel zat?

Joyce sloeg linksaf af richting kinderkledij. Ik ging rechtsaf, richting transport en co. Kinderwagens, Buggy’s, Pousettes, …DE KEUZE IS ENORM!!! hoe kun je in godsnaam een goede keuze maken?? 3-wielers, 4-wielers, volle banden, luchtbanden, enkellucht, dubbellucht,(al dan niet vergrendelbaar?) afgeveerd of net niet, handrem en/of voetrem? Sorry mijnheer, ABS zit niet in het optie pakket, bekerhouders, zonneschermen, 2 sticks om te besturen of liever een dwarsligger ter controle? Je kan het zo gek niet bedenken of het kan en zit er op.

Owkay… Volgende afdeling, babyfoon. Wederom, alle geuren en kleuren zijn beschikbaar. Van simpel tot extreem uitgebreid …Neen, een bleutooth verbinding met de koffiezet beneden is niet beschikbaar als de baby ’s morgens als wekdienst fungeert. (#jammer)

We kozen de Philips Angel “en nog iets”…De variant dus inclusief sensor en wiegendood detecteren. Verder, slaapkamers, slaapmode, slaapmiddelen, accessoires, opties, details, kledij, speelgoed, nog meer kledij en dit in alle geuren, kleuren en thema’s naar keuze, hoera !

Om dit slagveld kort samen te vatten tot een simpele formule: “you name it,
they got it”. Eens thuis gekomen om het ganse zaakje wat te laten bezinken, doe ik wat simpel reken- en telwerk.Ik kom spoedig tot de conclusie dat de baby een fortuin gaat kosten.

Volgende punt, de medische kant…

Het eerste bezoek aan de gynaecoloog, check-up van mutualiteit, enzovoort enzoverder. De keuze van gynaecoloog was snel gemaakt. Het ging zo:

Joyce: “Youri, ik heb een gynaecoloog gevonden !! De vrouwelijke gynaecoloog in het lokale ziekenhuis verdrinkt in haar werk dus opteer ik voor de
nieuwe gynaecoloog daar, een man, Dr. Mortier.”

Youri: “euh ok, mij geen probleem zolang jij er maar makkelijk mee gaat zijn?”

Joyce: Dat zie ik dan dinsdag 12 juni om 17u30, zorg dat je op tijd bent!!!

Dinsdag, 12 juni 2011 om 17u20 melden we ons aan bij loket in het ziekenhuis. Fier als een gieter, samen in de wachtzaal gaan zitten … gezellig toch ? Massa’s info te verwerken en nog meer, al dan niet gewenste, tips en trucs krijgen we er gratis bij!! (Inderdaad, Ook van enkele totaal onbekende mensen rond ons.)

Binnen bij de gynaecoloog voor (een) eerste kennismakingsgesprek en dito onderzoek, werd ik behalve een beleefde “goede avond” compleet genegeerd… Gynaecoloog = vrouwendokter, waar alles in en rond de vrouw draait, Joyce dus. (Als man komt het er op neer: zit, zwijg, kijk en luister.)

Na een inleidend gesprek en de “do’s and don’ts” (al dan niet gevraagd, maar die mens heeft gelijk) volgt een eerste onderzoek van de baby. Yep, de zwangerschap is een feit… Een eerste “foto” en dito hartslag werd gevonden. Alles lijkt perfect in orde zo te zien. Volgende testjes zullen ook uitgevoerd worden en de dokter laat ons de eerste profielfoto zien van de baby.

Toegegeven, op dat moment was er verbeeldingsvermogen nodig, maar na wat “duiding der onderdelen” zagen we toch uiteindelijk onze baby. Min of meer. De baby heeft een knappe lengte van een slordige 6.26 cm en is 12 weken en 5 dagen oud.

De vermoedelijke leveringsdatum is 19-01-2012.

Enkele dagen later…

Ik kom thuis van het werk en zodra ik de deur open duwde viel het me op dat de gang vol stond met (diverse) dozen en zakken tsjokvol – op het eerste zicht – kledij…

Ik sprak Elf er over aan en kreeg een duidelijk antwoord…

“Jah, Youri, ik heb wat rondgebeld naar familie en ze hebben al die spulletjes hier komen afzetten die ze bewaard hadden op zolder ofzo. De komende weken bekijk ik wat we er van gaan gebruiken en hoeveel dozen er nog bij komen. Enne er is nog een kinderwagen op komst, een driewieler !!”

Later bleek het om een driewieler te gaan met een mooi mat zilveren chassis, dito velgen en afgeveerde luchtbanden. Best wel een mooi ding, gezien het om de “full option” editie ging, wat wil zeggen inclusief draagmand, winter en zomerhoesjes, geen reservewiel en adapters om de maxicosi er op vast te klikken eveneens zonder handleiding !!

Na een uitgebreide zoektocht op youtube, wat geroep, getier en enkele duistere bezweringen later hebben we die driewieler (omgedoopt tot de “limousine”) open gekregen… Nog enkele gekneusde vingertoppen en een gescheurde nagel later hebben we de “limo” terug dicht gekregen.

Het volgende weekend…

Een bezoekje aan AVA papierwaren betreft de verpakking van de “kakmenten”(Hoe en waarom bovenstaand woord synoniem staat voor “doopsuiker” is me een raadsel)

Dus, welke verpakking/zakjes/doosjes/figuur draagt onze voorkeur? Welk
kleur? Welk formaat?

Hoeveel? Nee Youri… dat past niet. Plastic? Breekbare zaken of net niet? Wat moet er in? Kan het er makkelijk uit? De plastic eendjes worden nogmaals afgekeurd, de kikkertjes werden uitgesloten, touwtjes om vast te binden of lintjes? Nietjes werden jammer genoeg ook afgekeurd. Papieren zaken zijn een optie, maar het moet mooi en toch niet te oudbollig zijn? Neen die doorzichtige plastic zijkant gaat ook niet want we zijn geen slager, toch?

→ De term “kakmenten” is me nu wel duidelijk. Jah!!!

de geboortekaartjes dan maar…

Wederom dezelfde rimram als die doopsuikers??

13u40 : aankomst drukker

dat formaat, die kleur, dat lettertype en deze kwaliteit en dikte van
papier.

zijn er bijhorende enveloppes? Ja ? Super?

x aantal stuks graag en tegen eind van de week de proefdruk?

13u55 terug buiten!!!
Terug naar Dreambaby, de volgende ronde stockeren.

Voordeel: nadat de familie hun “stock” kwam deponeren werd de slag over de
geboortelijst beduidend eenvoudiger. Het gaat nu enkel nog om de
praktische/handige zaken.

De geboortelijst :

babyfoon

kinderwagen voor de korte stukken en kleine krappe stukken (aka : “de
sportwielen”)

kledij

knuffels

AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR (een objectief voor mijn Nikon
camera: onder het mom: beveiliging/observatie)

maxicosi zelf (je weet wel … Dat ei met een handvat)

duct tape. Hey … altijd handig, toch?

isofix autobeugel met voet en kliksysteem

knuffels met geluid zonder batterijen

zwangerschapskussen voor Elf in bed (lees = geplooide kus vol ritselende
bolletjes)

nvdr. Dat zwangerschapskussen vertoeft nu, anno 2018, nog steeds in bed.

Inderdaad vriendjes en vriendinnetjes, de laatste maanden zijn zoals Alice in wonderland, van de ene verbazing/ontdekking in de andere!!! Ik had absoluut geen idee dat een baby zoveel accessoires kon/wou/moest hebben.

YOURI

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.