Gastblog : Els, mama van 2

Maandagvoormiddag. MAANDAG. Punt. En een heel typische… Ik schrijf dit stukje met een grote, ik herhaal ‘grote’, tas koffie. Rond mij springt een zieke Emma, 4 jaar, slechts 2u geslapen. Ze hoest als een zeehond en gloeit als een kooltje. Maar ze dartelt dus rond met energie om “U” tegen te zeggen. En laat ik net dat laatste tekort hebben… Vooraleer dit een klaagzang wordt van een mombie (mom + zombie), wil ik jullie nog iets vertellen over mijn weekend.

Gastblogger Els mama van 2 - Fibryomalgie, CVS,...

Zaterdag was onze eerste ‘bad mom’ s night‘. “We” zijn een groepje mama’s, schoolpoortvriendinnen. We delen dus eenzelfde levensfase, steunen elkaar bij de dagelijkse beslommeringen van een druk gezin. Zo’n tribe van gelijkgestemden kan ik je aanraden. Zeker in tijden van dansles, uitgelopen voetbaltrainingen, files op de weg van je werk naar school en speeltuindates. En omdat ‘mama zijn’ een 24/24 en 7/7 job is, vonden we dat we een avondje vrijaf verdienden. Met als inspiratie de film ‘Bad moms‘ reserveerden we een tafeltje bij de Italiaan. Op de planning stond dus een etentje, daarna een hippe bar en afsluiten met een paar dansmoves. Zonder schuldgevoel, zonder stress, gewoon ontspannen en genieten. Effe zorgeloos los gaan. De Italiaanse mama van het restaurant dacht er helaas anders over… We kregen een donderpreek alsof we kleuters waren. Want wat een schande, ons gezelschap bedroeg 1 persoon minder dan het gereserveerde aantal. De volle Italiaanse laag kregen we…  Als volleerde bad mom’s draaiden we prompt om en beenden het restaurant uit. “La mama” staat waarschijnlijk nu nog te tieren.
Gelukkig was er nog een tafel vrij bij Ball’s ’n Glory . En die ballen hebben verdomd goed gesmaakt. De rest van de avond raakte gevuld met wilde verhalen, onze dansmoves, nog meer verhalen, lekkere cocktails en onbezorgd schaterlachen.

Gastblogger Els :Bad moms avondje uit
Dus lieve mensen, de moraal van dit verhaal; gun het jezelf om af en toe eens een ‘bad mom‘ te zijn.
Meer nog, eis die tijd op! Laat een keertje al die rollen thuis… Wees geen moeder, vrouw, dochter of vriendin van… Maar wees je eigenste zelf!  Geniet, ontspan, laat het even los!
En zo wordt je vanzelf een ‘good mom‘.

💋
Els

P. S. Deze ‘bad mom‘  komt hier vanaf nu regelmatig iets posten. Ik gun jullie dan even een blik in mijn crazy gezinsleven.  Op het eerste gezicht een heel doorsnee gezinnetje: moeder, vader en twee dochters.  Maar giet daar nog een sausje over van reenactment, gladiatoren, CVS en Fibromyalgie, hoogsensitiviteit, lekker en gezond eten, passie voor mode en interieur,… Eh voila, daar heb je al meteen een mooie opsomming van toekomstige onderwerpen in mijn posts. It’s Elzz in Wonderland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.