Na een dochter kreeg ik 2 jongens. Ik werd een #Boysmom !

Ik ben een trotse mama van 3, waarvan 2 jongens. Tussen de jongens zit 14 maanden verschil, het zijn dus echte #partnersincrime! Het verschil tussen meisje en jongen was hier enorm groot ! Eรฉn ding is zeker, hun opvoeding is een groot avontuur ! Wat niet wil zeggen dat er aan onze dochter geen werk is ๐Ÿ˜‰ Haha !

Raising boys is like a walk in the park… Jurrasic Park !

Alles moet stuk en vlekken zijn in!

Mijn jongens zijnย totaal anders dan hun oudere zus. Haar speelgoed zag er na jaren nog splinternieuw uit. Ze was er zo zorgzaam voor. Eens de jongens er waren, bleef er niets meer van over. Deze kanjers laten een pad van verwoesting achter. Je laat ze braaf spelend even achter en meteen daarna hoor je “boem” “baf” “klingelingeling”. “Lieverd wat doe je?” “Even testen of de vrachtwagen kan vliegen mama!”. Bij een 2e zoon heb je al wat meer ervaring, je vraagt dan enkel stevig speelgoed, dat tegen vliegen en stoten kan.

Kledij kan je niet nog eens doorgeven, deze zitten namelijk vol gaten ter hoogte van de knie en hebben groene vlekken. Soms deed ik gewoon alsof het bij de look hoorde, een hevig gescheurde jeans met stoere sneakers eronder en niets aan de hand. Just go with the flow mom.

Ook mijn zetel hangt vol met pen, ook al zijn die dingen verbannen tot de keukentafel. Maar aan de andere kant, er is niemand die zo een artistieke sofa heeft als wij!

Je interieur bevat weinig decoratie

En dat is niet omdat je niet graag leuke kaarsenpotjes ziet of toffe foto’s op de kast hebt staan. Je bent simpelweg gewoon bang dat je kleine ontdekker het tegen de grond smijt, in 1000 stukjes. Na enkele pogingen om “Nee” te zeggen, geef je het gewoon op. Decoratie is so overrated ! Bij de oudste kon je gewoon alles laten staan. Een simpele “nee mag niet” was voldoende voor haar om eraf te blijven. De jongens vonden het altijd heel grappig om dan eens heimelijk te lachen en toch nog een tikje te geven tegen het glas.

Niets is veilig

Je kan je rug niet draaien, want “poef” weg kind ! Vooral de middelste was erg goed in klimmen en moest altijd even testen of je er ook IN of OP kon zitten. Lukt zitten ? Dan even kijken op staan ook kan. Oehhh kijk een trap, die lijkt gevaarlijk : KLIMMEN ! Een babyhekje, dat helpt vast wel. Nee hoor, ook dat dient om op te klimmen, gewoon even goed die teentjes rond de spijlen klemmen en Tarzan klimt omhoog!

Een doosje papieren zakdoekjes of natte doekjes, kei leuk om even te tellen hoeveel erin een doosje zitten ! Ook altijd leuk om te testen hoeveel natte doekjes er door de wc kunnen.

Alles is luidruchtig

Jongens doen niets in stilte… Stilte bij jongens is verdacht ! Hier hebben we geen speelgoed nodig met geluid, mijn jongens zorgen zelf voor de nodige geluiden. Van sirenes tot brullende dino’s en piepende banden. Altijd leven in huis.

Pipi, overal pipi !

Een droge toiletbril, dat zou leuk zijn. Huh, wat zijn die spetters op de grond, is er een lek in het toilet ? Nee hoor, mikken is gewoon niet nodig soms! Als ik bezoek krijg en ze naar het toilet gaan nadat รฉรฉn van de jongens geweest is, hou ik altijd eventjes mijn hart vast. Om nog maar te zwijgen over de hoeveelheid wc papier die ze gebruiken om hun kleine kontje mee te vegen. Uhu, deze moeder moest meermaals haar toilet redden van een overstroming. Verstopt toilet ?Handschoen aan, Verstand op 0 & even grabbelen in de wc. Je vind er de gekste dingen. Bruine centjes bijvoorbeeld, van die keer dat ze wensput speelde… Doorspoelen? Nee dat knopje hebben ze nog niet gevonden. Mama doet het wel…

Rommel

…Ook daar moest ik aan wennen. Ik heb geen poetsvrouw, dus ik word soms knettergek als ik net schoongemaakt heb en de kinderen komen binnen. Je ziet na 5 minuten letterlijk niets meer ervan. En ze verzinnen de gekste dingen. Bijvoorbeeld een zitzak volgooien met Lego en Duplo blokken, er dan op springen om te zien wie de meeste blokken omhoog kan laten gaan ๐Ÿ™‚

Dus vanaf nu zeg ik tegen de mensen “TE LAAT, moest je gisteren maar komen, toen was alles nog netjes”.

Heel leuk die Pinterest foto’s van Lego gesorteerd op kleur, ik deed er uren over. Fier en opgelucht toen ik klaar was, want ik was zeker dat de kinderen dit superleuk zouden vinden. Ik zag het al voor me hoe ze nu prachtige kunstwerken ermee gingen bouwen want alles was nu makkelijk terug te vinden. Het duurde maar 5 minuten voor de jongens om alles terug te mixen !

Ik denk dat ik gewoon even een quote afprint en in de inkom hal hang. “Good moms have sticky floors dirty ovens & Happy Kids“. Zo voel ik me net iets minder schuldig over de kauwgom die aan mijn sofa plakt en de snottebellen tegen de slaapkamermuur.

Naakt

Je geeft honderden euro’s uit aan kledij en schoenen, en wat doen ze… Hup kleren uit ! Staat er opeens een blote superheld langs je, die herkende ik meteen aan zijn masker natuurlijk ! “Waarom heb je je kleren uitgedaan?” “Ik had het veel te warm!”. En dat terwijl het buiten sneeuwt en je zelf met dikke wollen wintersokken jezelf probeert warm te houden met een kop warme, STERKE koffie!

Mama’s kindje

Mijn dochter, de oudste, is altijd een papa’s kindje geweest. Ik kon er vaak verdrietig van worden als ze na een intensieve dag spelen en lol maken, toch meteen de armpjes uitstak naar papa om me vervolgens een hele avond verder te negeren. Mijn man vond het altijd heel erg leuk en grappig, hij was natuurlijk fier als een gieter. Tot de jongens kwamen en hem een koekje van eigen deeg gaven.

Eindelijk, mama’s kindjes ! Ik ben hun prinses, en later willen ze graag met me trouwen. Heerlijk als ze even lekker spontaan die kleine armpjes om me heen slaan en me een dikke knuffel geven. Ook als ik soms de trap afkom, opgemaakt en aangekleed. Ze hebben het altijd wel gezien, “Wat ben je mooi mama” of “Waaaw, jij hebt echt een mooi kleedje aan”. Ondertussen knuffelt de oudste niet meer, dus als papa ’s avonds in de zetel wil knuffelen, heeft hij vaak pech. “Ik ga bij mama liggen” klinkt het dan ๐Ÿ™‚

Ik hoop dat ze nooit zullen vergeten hoe ze met me gedanst hebben in de woonkamer. Hoe we gelachen hebben om hun luide boertjes of een protje dat ontsnapte. Of het kietelmonster dat weer eens langskwam als ze ondeugend waren. “Slaap lekker mama, mijn mooie prinses. Krijg ik nog een kusje knuffel? ” Waarom ik dan halverwege de trap moest terugdraaien met de woorden “Slaapwel mijn prinsjes, mama komt nog een kusje pikkenย  en dan gaan we echt slapen. ”

Verantwoordelijke mannen

Buiten al die deugnieterij, zijn mijn jongens wel ontzettend lief. Ze kunnen heel goed charmeren, knuffelen graag en zijn attent. Ze kijken op naar hun papa en willen later net zoals hem worden. Hopelijk, want dan ben ik zeker dat ik verantwoordelijke mannen heb opgevoed. Mannen die ooit gaan thuiskomen met een schoondochter… Wow, hoe angstaanjagend is dat? Er komt een dag dat ik die ondeugende, schattige knuffelbeertjes zal moeten loslaten, dus voorlopig geniet ik nog even van alle kusjes die ik vrijwillig krijg.

………………………………………………………………………………..

Q: Ben jij een #Boysmom? Wat is het grappigste dat jij al meemaakte?

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *