Knutselen met kinderen: Een leuke en makkelijke Halloween DIY

Het is bijna Halloween, het ideale moment om wat in elkaar te knutselen met de kinderen!

Omdat mijn planning tegenwoordig zo druk is, vind ik het heerlijk om gewoon eens tijd te kunnen maken voor de kinderen. Woensdagnamiddag is daarvoor een ideale dag hier. De kinderen komen uit school, mama bakt pannenkoeken en dan ruimen we allemaal wat op. Heeft iedereen flink opgeruimd? Prima, tijd voor wat quality time !

Hoewel ik die woensdag echt geen tijd had en dringend aan mijn huishouden moest werken, besloot ik om te kiezen voor knutselen. Poetsen kan je namelijk ook nog als je oud bent, tijd met je kinderen krijg je nooit meer terug! (Waaw perfectionistische Evelyne, ik ben trots op je!)

De kinderen vroegen of ze mochten knutselen voor Halloween. Dus ik toverde even wat ideeën uit mijn mouw (die Pinterest heet).

“Zullen we op Google even zoeken naar leuke plaatjes van spookjes, pompoenen en vleermuizen. Die kunnen we dan schilderen en later ophangen aan een touwtje?” Vol enthousiasme riepen ze “Jaaaaaa!” Dus we gingen aan de slag!

Halloween knutsel en decoratie door LIEVELYNE

Alles werd geschilderd, zelf handen, schoteltjes en de tafel konden niet ontsnappen aan de oranje en zwarte verf! Gelukkig ligt er op de tafel een knutseltafellaken uit de Action. En die handjes konden we snel even wassen achteraf.

Halloween knutsel en decoratie door LIEVELYNE

Ik liet ze verder gewoon fantaseren. Zo werden er op de spookjes grappige wiebeloogjes geplakt. De jongste tekende een brullend en bloederig spookje, prima hoor 🙂

Halloween knutsel en decoratie door LIEVELYNE

En achteraf schilderde de jongste nog even een vleermuis voor de juf, kleefde ook daar even wat oogjes op en tada blij kind! (Wel even stiekem vermelden dat mama de vleermuis tekende met potlood.)

Halloween knutsel en decoratie door LIEVELYNE

Alles mocht daarna even goed drogen en kon dan opgehangen worden. Gewoon simpelweg aan een touwtje (breigaren) met wat plakband. Knijpertjes kan ook, maar die kon ik natuurlijk niet vinden. Typisch…

Lees ook: Laat je kinderen gezond smullen met deze bento lunchbox tips!

Halloween knutsel en decoratie door LIEVELYNE

Dan kleefde ik enkele vleermuisjes vast aan mijn witte takken. Handig, dit was in de lente nog een paasboom en dient nu als Halloween decoratie. Met kerst hang ik er gewoon weer wat anders in.

Halloween knutsel en decoratie door LIEVELYNEEn ziehier het kunstwerk van de middelste! Hij maakte een stilleven van wat Playmobil, Lego, en decoratie die hij wegnam op andere plaatsen. Knutselde nog even een griezelig kasteel en klaar. Geweldig toch?! Ik had het zelf niet beter kunnen doen 😉

Lees ook: Makkelijk recept om slijm te maken met kinderen (met peel off masker)

Halloween knutsel en decoratie door LIEVELYNEHalloween knutsel en decoratie door LIEVELYNE

Wie weet maken we nog meer leuke dingen voor Halloween. Ik heb nog wel wat ideeën die je kan bekijken op Pinterest. Volg me daar gerust, zo blijf je op de hoogte!

Toffe herbruikbare raamstickers voor Halloween!

Volg je ons al op Facebook en Instagram? Tag @LIEVELYNE zeker als je geïnspireerd werd door één(of meerdere) blogs op deze website. We zien het graag voorbijkomen!

*Sommige blogs bevatten affiliate links, per klik ontvang ik een kleine commissie. Voor jou zitten er GEEN extra kosten aan verbonden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.