Yumbox Bento: Hoe vrolijk je makkelijk de lunch van je kindje op?

De eerste maand school zit er alvast op! De kinderen hebben al veel geleerd hier. Zo leerde de oudste al enkele zinnen Frans, dat zorgt voor grappige momenten tussen ons 2. Gelukkig is leren geen probleem voor onze oudste, ze doet het allemaal uit zichzelf.

Wel is het erg belangrijk dat ze goed eet, ze eet als een muisje dus een gevarieerde lunch is toch wel nodig. Ik probeer het altijd zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Dit door het toevoegen van prikkers, bento ringen, uitstekers,… Hieronder maakte ik brood rolletjes “sushi”. Gewoon je brood even plat rollen met een deegrol beleg erop, oprollen en in stukjes snijden.

Yumbox bento -Lievelyne

De jongens hebben wat meer motivatie nodig. De eerste weken was het nog allemaal leuk en nieuw, maar ondertussen hebben ze al genoeg van zo lang stilzitten achter een bankje. Een lekkere brooddoos is dan wel een fijne opkikker tussen de middag!

Bento ster - Lievelyne

De jongste zit in het eerste leerjaar, hij doet het allemaal heel goed en kan netjes schrijven. Ook lezen gaat vlot, al verwisselt hij nog wel eens de personages “Uk, An en El”. De juf had ons aangeraden om goed te oefenen zodat hij weet welk prentje bij welk personage hoort. Dus ik ging aan de slag, zocht op Google naar de officiële prentjes uit hun leesboek van school. Deze knipte ik uit en met de lamineermachine maakte ik in no time enkele geheugensteuntjes voor in de brooddoos. In de Wibra kocht ik een doos met letter uitstekers, die kan je gebruiken om brood uit te steken. Wat fruit en groenten erin, prikkertjes erbij. Dan vulde ik een cupcake vormpje met Muesli en TADA, lunch is klaar !

Brooddoos ik lees met hup “El”- Lievelyne

Voor de middelste ging ik aan de slag met enkele dino prenten. Ik verzon er een leuke tekst bij, even door de lamineermachine, boodschap klaar! Vooral hij raakt snel verveelt op school. Dus ik hoop dat hij een oppeppertje krijgt als hij zijn brooddoos open doet en de leuke boodschap ziet.

Tip: meer broodbriefjes koop je hier.

Dino boodschap kaartjes brooddoos - Lievelyne

Wil je de dino boodschapjes ook graag printen? Download ze hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.