Wat zit er in de boekentas van onze 6 jarige

Net als vorig jaar, deel ik ook dit jaar weer onze aankopen voor het eerste leerjaar. Deze keer is het de jongste die mag leren lezen en schrijven. Hij was niet heel erg enthousiast om terug naar school te gaan, want aan een bankje zitten is niet echt zijn ding.

Gelukkig mocht ook hij enkele dagen ervoor, in de vakantie, eventjes kennis gaan maken met Hup(de klaspop), de juf en het klasje! Dat was nodig want voor we vertrokken liet hij al wat traantjes omdat hij niet naar school wou. Maar met mama aan zijn zijde, kwam alles goed!

Zeker toen hij op het einde een koekje en een drankje kreeg. Als je hem vroeg ,, En vond je het leuk op school?” Zei hij heel trots ” Ja want ik kreeg een koekje!” Hahaa!

De juf die hij krijgt is dezelfde als broer en zus kregen in het eerste leerjaar. Dus haar manier van werken ken ik al. Nieuwsgierig ? De blog van vorig jaar vind je hier.

Wat heeft een 6 jarige allemaal nodig

Gelukkig is dat niet veel. Ze krijgen eigenlijk bijna alles van de school. In het klasje hebben ze een bakje met een potlood, gom, kleurtjes,… Alles netjes voorzien van hun naam. Voor aan hun boekentas een zelfgemaakte sleutelhanger met naam en ook aan hun bankje plakt een naam. Verder krijgen ze nog een agenda en kartonnen mapje voor hun leesboekje.

Na een lange zoektocht vonden we een boekentas bij Colruyt. Hij zag deze robot boekentas hangen en wou het graag hebben, met bijpassende huiswerk map! Dus werd het een Kangourou model met kleine kleurrijke robots erop. Net als zijn broer, hij zocht vorig jaar bij Dreamland een Kangourou model uit met dino’s.

Boekentas kangourou robot

Elke week leren ze een nieuw woordje(Ik, el, an, uk,…) en krijgen ze dus nieuwe lettertjes en woordjes mee naar huis. Daarvoor had hij nog een leuk doosje nodig. Hij zocht er 2 zelf uit, eentje van Paw Patrol en dit snoezige blikken doosje. Je zag het vast al voorbijkomen in de shoplog.

Hun Yumbox van vorig jaar ziet er nog prima uit. Alleen kochten we nog een kleine Yumbox, de minisnack voor de woensdag. Dan hebben ze fruitdag en vind ik een kleine Yumbox gemakkelijk om verschillende dingen te kunnen meegeven. Hij mocht zelf de kleur kiezen en ging voor de Hulk groene !

Yumbox minisnack avocado green - LIEVELYNE

Op Instagram kan je zien wat ik er allemaal in stop.

En als laatste heeft hij dan alleen nog een turnzakje nodig met sneakers en een zwart sportbroekje. Het t-shirt kopen we van de school. Een tof idee voor die saaie turnschoentjes? Pimp ze met wat textiel stiften, laat je kind er lekker op kleuren. Opeens zijn die saaie sloefen zo saai niet meer !

Ook kregen alle kinderen nieuwe outfits en kapsel voor school 😉

Q : Wat had jouw kindje allemaal nodig voor het eerste leerjaar(groep 3)? Benieuwd of het bijna hetzelfde is.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.